SÜRMENE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI İSMAİL HAKKI KÜÇÜKALİ "MASA BAŞINDA OTURAN BİR BAŞKAN OLMAYACAĞIM !"

Haber ve fotoğraflar: Muharrem Altıntaş / www.trabzonhaber24.com

Bugün AKP Sürmene Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Hakkı Küçükali'yi iş yerinde ziyaret ettik. Sürmene'nin sevilen esnaflarından ve eski siyasetçilerinden, AKP Sürmene Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Hakkı Küçükali, sitemiz www.trabzonhaber24.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HAYATIM SÜRMENE'DE GEÇTİ"

"1962 yılında Sürmene'de doğdum. Burada büyüdüm ve burada 10 ülke ile tıbbi ve aromatik bitkiler ithalat ve ihracatı yapan bir işletme sahibiyim. 1986 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü (Lisans) ve yıllar sonra aynı üniversitenin Yerel Yönetimler Bölümü'nü (Ön Lisans) dışarıdan bitirdim. Daha sonra Mali Müşavir oldum, KTÜ ve Sakarya Üniversitesi'nden dersler alarak bağımsız denetçi oldum. Yani anlayacağınız eğer belediye başkanı seçilirsem diplomalı bir yönetici olacağım."

"AKTİF SİYASETE 1989 YILINDA BAŞLADIM"

"Siyasi hayatıma 1989 yılında ilçemizde teşkilat başkanı olarak başladım. İki dönem (10 yıl) Trabzon İl Genel Meclisi Üyeliği'ne ilçemizden seçildim. Bu süre içerisinde iki dönem İl Daimi Encümenliği yaptım. Bir dönem de grup başkanı oldum.

Partimizin kapatılmasından sonra yeni kurduğumuz partinin ilçe başkanlığını 8 yıl yürüttüm. Bu partimizin de kapatılmasından sonra yeni kurulan partinin GİK Üyeliği'ne seçildim. Bu görevi yürütürken o zamanki Genel Başkanımız ile birlikte önemli bir nedenden dolayı istifa ederek HAS Parti'nin Kurucu Üyesi oldum. Milletvekili adayı oldum. Daha sonra Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye geçtik."

"20 ÜLKE GEZDİM, ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM. BİLGİLERİMİ SÜRMENE İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM"

"1978 yılından beri ilçemizde belediye başkanlığı yapmış olan ölen ve sağ tüm belediye başkanlarını tanırım. Yaptığı hizmetleri bilirim. Hepsinin elinden geleni yaptığına inancım tamdır. Yaptıklarından ötürü hepimiz onlara şükran borçluyuz. Bugüne dek gerek siyasi gerekse sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerimde hep başarılı hizmetler yaptım. 20 ülkeye gittim, 10 ülke ile aktif ticaret yapıyorum. Bu ülkelerde gördüğüm güzellikleri ilçeme taşımak isterim. 24 yıllık siyasi tecrübem var. Bu tecrübelerimi ve başarılarımı Sürmene Belediye Başkanı olarak iyinin daha iyisini, güzelin daha güzelini yapmak için Belediye Başkanı Aday Adayı oldum. Son bir yıldır gerek gruplar halinde ve gerekse ferdi olarak yanıma gelen bizi ve ilçemizi seven kişiler aday olmamı talep ettiler. Hoşgörü ile karşıladım. Ayrıca son günlerde partimizde sözüne emir telakki ettiğim kişiler de aday adayı olmamı söylediler. Bundan dolayı aday adayı oldum."

"KOLTUKTA OTURARAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPILMAZ, BU ANCAK ŞANTİYE ŞEFLİĞİ OLUR"

"Öncelikle şunu söylemek isterim ki masa başı belediye başkanlığı yapmak benim mizacıma aykırıdır. Yasalar sana maaşlı belediye başkan yardımcılığı vermiştir. Ayrıca 30 Mart 2014 seçimi ile beraber bizim ilçemize 15 tane meclis üyesi hakkı tanımıştır. Bunların hepsini etkili ve yetkili şekilde çalıştıran bir belediye başkanı olacağım. Benim hizmet anlayışım da muhalefetten seçilen meclis üyeleri de bu ilçe için çalıştırılmalıdır ve onlardan da faydalanılmalıdır. Şehir idare etmek demek insanların gölünü almak demektir, gönül alan bir belediye başkanı olacağım. Hz. Mevlana ne diyor, “Kâbe, Azer'in oğlu Halil İbrahim'in yaptığı bir binadır. Kalp ise, yüce Allah'ın nazargahıdır. Bu sebeple, bir gönül yıkmak bin Kâbe yıkmaktan daha kötüdür”' bu benim ana felsefemdir. Teşkilattan gelmeyen Belediye Başkanları seçildikten sonra teşkilatı ile arasına mesafe koyarlar. Ben teşkilatçılığı çok iyi bilen bir kişi olduğumdan özellikle teşkilat mensuplarımız ile belediyenin arasını çok sıcak tutabilecek bir Belediye Başkanı olacağımı düşünüyorum."

"EĞER ADAY SEÇİLİRSEM ELİMDE HAM ŞEKİLDE BULUNAN MEGA PROJELERİMİ HALKA DUYURACAĞIM"

"Proje konusuna gelince; arkadaşlarım ile beraber düşündüğümüz bir çok projem mevcut. Fakat bunların mega projeleri ham projelerdir. Eğer aday olursam bu mega projelerin hayata geçirilip geçirilemeyeceğini İstanbul Büyükşehir'den şehir bilimci arkadaşlarımı buraya davet edip misafir edeceğim. Bu düşündüğümüz mega projeleri yerinde inceletip ona göre halkımıza açıklayacağız. Eğer böyle yapmaz da düşündüğümüz ham projelerimizi açıklarsak bunlar Kayseri'ye liman istemek gibi olur. Geçmişte böyle olmuştur. Bizim ilçemizin en büyük sorunu işsizliktir, istihdamdır. Bu hususla alakalı projelerimiz mevcuttur. Sahildeki yapılaşma da olmaması gerek yerler vardır. Olması gerekirken olmayanlar da mevcut, eksik olanlar da mevcut. Öncelikle bunu düzelteceğiz. İlçemizi kültür, turizm ve ticaret merkezi yapacağız. Hiçbir yatırım gerektirmeden yapacağımız turizm projelerimiz de mevcuttur. İmar, sanayi, ticaret, kültür, sağlık konularında da projelerimiz mevcuttur. Neden bir Simit Sarayı gibi veya bir Mc Donalds gibi ticari markalarımız olmasın?"

"ÖĞRENCİLERİ EVİ İLE OKULU ARASINDA YAYA GİDEBİLECEK KONUMA GETİRECEĞİZ"

"Ayrıca Sürmene'de okuyan 800-1000 arasında öğrenci mevcuttur. Bir öğrenci otobüse bindiği zaman 15 dakika gitmesi ile 45 dakika gitmesi arasında hiçbir fark gözetmediğinden Trabzon'a gidiyorlar ve haliyle ilçemiz öğrenci potansiyelinden faydalanamıyor. Bu okullar için düşündüğümüz projede öğrencileri otobüse veya otomobile bindirmeden evi ile okulu arasında yaya gidebilecek konuma getireceğiz. Bu konuda da ciddi bir projemiz var, olabilitesi de mümkün, istişaremizi yaptı ve şimdi sadece açıklamak için gerekli zamanı bekliyoruz" dedi. - See more at: http://trabzonhaber24.com/news.php?readmore=1320#.UnqQ_-KwT9n