SULTANBEYLİ'DE POLİS KARAKOLUNA BOMBALI SALDIRDI BİR ŞEHİTİMİZ VAR 
 
Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş www.trabzonhaber24.com İstanbul 

Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu.

Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye yaklaşan bir kadının üzerindeki bombayı patlatması üzerine ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş ve polis memuru Taner Şenel, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis memuru Kumaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin "Kadın canlı bomba, turizm polisinin bulunduğu yerde kendini patlatıyor. 1 polis memurumuz ağır yaralı. Kenan Kumaş isminde. Bir polis de hafif yaralı, Canlı bomba öldü. Canlı bombanın kimliği belirlendi. 

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ!

İstanbul'da Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısını gerçekeleştiren ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından kimliği açıklanan Elif Sultan Kalsen'in daha öncede polis tarafından yapılan bir çok operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sultangazi Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği olaya karışarak canlı bomba olarak aranan Sultan Kalsen'in gerçek kimliği şok etti.

'Cüzdanımı kaybettim' dedi

Turizm Şube Müdürlüğü'ne gelen kadın terörist İngilizce olarak 'Cüzdanımı kaybettim' deyip içeriye girdi. İntihar bombacısı Turizm Şube Müdürülüğü'nde odaya girince üzerindeki bombayı patlattı. 

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İkinci bir patlama ihtimalini değerlendiren polis, bina çevresinde güvenlik tedbirleri aldı. Olay yerine boma imha uzmanları da sevk edildi. Sultanahmet Meydanı'ndaki hareketlilik sürüyor.

Cumartesi günü de Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi düzenlenmiş ancak saldırgan amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilmişti. 

Şehit polis için yarın tören düzenlenecek