SÜLEYMAN SOYLU İL DANIŞMA KURLU TOPLANTISINDA TOPA TUTTU

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür merkezinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, “Devlet Bahçeli milletimize ve tarihe bu hesabı veremeyecektir. Hani senin vatan ve millet sevgin?” dedi. 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Ağustos Ayı Danışma Meclisi Toplantısı, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.Toplantıya Sürmeen Belediye Başkanı Rahmi Üstün Toplantı nedeni ile şehirdışında olduğu için katılamadı,Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke İse Köprübaşı İlçesinde sel felaketi nedeni ile Toplantıya katılamayanlardandı.Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Revi, Artvin’de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, Artvin halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti. Revi ayrıca Köprübaşında dün gece yaşanan sel felaketi dolayısı ile Köprübaşı halkına geçmiş olsun dilekelrini iletti. Demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarından bir tanesinin de sandık olduğunu belirten Revi, “7 Haziran seçimlerinde de milletimiz yine tercihini AK Parti’den yana kullanarak yüzde 41 oy oranıyla partimizi 1. parti olarak ilan etmiştir. 27 Mayıs 1960'da, 12 Mart 1971'de, 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat 1997'de, 27 Nisan E-muhtırasında hedef hep milletimiz olmuştur. Ayaklar altına alınan, çiğnenen millet olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde de demokrasi kılıfı altında yine milletin iktidarda olması engellenmeye çalışılmıştır” dedi.
 
SOYLU “HİÇBİR GÜÇ KARDEŞLERİ DÜŞMAN EDEMEYECEKTİR”
Yaşanan terör olaylarına da değinen Revi, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Başta terör belasıyla asırlardır bu topraklarda birlikte yaşadığımız, kız alıp kız verdiğimiz, hısım, akraba ve kardeş olduğumuz Kürt kardeşlerimizle terörü bahane edip Anadolu coğrafyasında huzursuzluk çıkarmaya çalışan, kardeşle kardeşin arasını açıp kin tohumları ekmeye çalışıp bundan nemalanmaya çalışan, siyasi rant elde etmek isteyenler şunu bilmelidir ki, hiçbir güç bu coğrafyada yaşayan kardeşleri birbirine düşman edemeyecektir” şeklinde konuştu.
 
HAYDAR REVİ “HEDEFİMİZ YÜZDE 70’E ULAŞMAKTIR”
Erken seçimde Trabzon’daki hedeflerini de açıklayan Revi, “Şimdi önümüzde 1 Kasım erken seçimi bulunmaktadır. Trabzon olarak hedefimiz yüzde 70’lere ulaşmak olmalıdır. Gün, omuz omuza vererek partimizi tek başına iktidara taşıma günüdür. Gün, aramıza nifak sokmak isteyenlere bu fırsatı vermeme günüdür. Bizim siyasi hareketimizde bu güne kadar asla sen-ben kavgası olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Hatalarımız ve yanlışlarımız varsa elbette düzelteceğiz, düzeltmeliyiz de. Öz eleştiri mutlaka yapacağız. Lakin bu öz eleştirilerimizi, birilerinin ellerini oğuşturarak bizleri seyretmesine müsaade etmeden mutlaka ama mutlaka kendi iç bünyemizde yapmalıyız” diye konuştu.
 
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNİ ANLATTI
Revi’den sonra kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, yaptıkları hizmetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında 128 bin ton asfalt yaptık. 9 bin 400 metreküp beton yol yapmıştık. 2015 yılı için 20 trilyonluk bir beton yol ihalesini yaparak şu anda ilçelerimizde tatbik edilmesi devam ediyor. 20 trilyonluk bu beton yol ihalesinde ilçelerimiz toplam alanı, yol ağı, nüfusu ve mahalle sayısına göre paylarını almaktadırlar. Beton yol hizmetleri muhtemelen Eylül ayı sonuna kadar sahada tamamlanmış olacaktır. TİSKİ olarak 2014 ve 2015 yılları olarak yapımı devam eden ve tatbik edilen 242 projenin ve bu yıl yapılması planlanan 242 projenin bedeli 637 milyon 206 bin TL’dir. Yani eski para ile yarım katrilyon bir yatırım söz konusudur. 2014 -2015 ödeneği ise şu ana kadar 157 bin 433 bin TL’dir” dedi.
 
BALTA “İSTİKRARIN TEMİNATI AK PARTİ’DİR”
Toplantıda konuşma yapan Milletvekili Balta, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Biz 7 Haziran genel seçimleri öncesinde hep istikrardan bahsettik. İstikrar olduğu zaman ülkemizin nasıl kalkındığından, ekonomik gelişmesinden bahsettik ve istikrarın sürmesi gerektiğinden bahsettik. 14 yıldan beri insan olma onurunu yaşadığımızı 78 milyon insanımız gayet iyi bilmektedir. Siyasi partiler hizmet için yola koyulurlar. Trabzon teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımızla birlikte 1 Kasım seçimlerine hep birlikte hazırlanmak zorundayız. Milletimiz 1 Kasım’da istikrara evet diyecektir. İstikrarın teminatı da AK Parti’dir. Kaldığımız yerden inşallah 2023 hedeflerine doğru hep birlikte gideceğiz” dedi.
 
SÜLEYMAN SOYLU “7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ AKŞAMI SEÇİM İSTİYORUZ DEDİNİZ DE NE OLDU DA 1.5 AYDA TAVRINIZ DEĞİŞTİ?”
Toplantının kapanış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Milletimizin 7 Haziran’daki kararı ne heyecanımızı ne şevkimizi kırdı. Daha çok milletimizle beraber olup bu kutlu yürüyüşü onlara anlatma arzumuzu arttırdı. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak adına bir iradeyi gerçekleştirdi. Ama maalesef diğer siyasi partilerden olumlu bir yaklaşım alamadık. Yüzlerce defa samimiyetle adımlarımızı attık. Siyasi samimiyet değil siyasi kurnazlığı ortaya koydular. MHP’ye gittik, CHP ile olmadı gelin hükümet kuralım dedik, sizinle hükümet olmaz dediler. Azınlık hükümeti kuralım dedik hayır dediler, seçim kararı alalım dedik hayır dediler. Peki 7 Haziran genel seçimleri akşamı seçim istiyoruz dediniz de ne oldu da 1.5 ayda tavrınız değişti? Kim size talimat verdi?” şeklinde konuştu.
 
“BAHÇELİ TARİHE BUNUN HESABINI VEREMEYECEKTİR”
Soylu konuşmasına şöyle devam etti: 
“Onu istemezsin bunu istemezsin sen ne istiyorsun? Sen ne talep ediyorsun? Yüzde 16 oyu bu millet size oy verirken acaba bu ülkede elinizi hiçbir taşın altına koymayın diye mi verdi? Şunu ifade etmek istiyorum Devlet Bahçeli milletimize ve tarihe bu hesabı veremeyecektir. Hani senin vatan ve millet sevgin? Ne oldu bir devlet adamı niteliğinde kendi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tuğrul Türkeş geçici hükümette yer alabileceğini ifade etti. Peki ne yaptılar? Bunlar işin kolayını bulmuşlar. Senin siyasetin laf yetiştirme siyasetinden başka bir şey değil. Milletimiz bunun cevabını 1 Kasım’da sandıkta verecektir. Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenler umduklarını bulamadılar. Dün hükümet kuruldu ve bu bir AK Parti hükümeti de değildir bunu da ifade etmek istiyorum.”
 
“TEK BİR TERÖRİST KALANA DEK DEVAM EDECEK”
Büyük bir dikkatle milletin kendilerine ne demek istediğini anlayarak siyasetlerine devam ettiklerini belirten Soylu, “Şunu yapmaya çalışıyorlar. Bizi terörle terbiye etmeye ve bezdirmeye çalışıyorlar. Birileri de silahlar sussun diye devletle terör örgütünü eşitlemeye çalışıyor. Demokrasimizi PKK’ya endekslemeye çalışıyorlar. Huzurumuzu, kardeşliğimizi PKK’ya endekslemeye çalışıyorlar ve bizi tehdit ediyorlar. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum bizi tehdit ederek bir sonuca varamazsınız, tek bir terörist kalıncaya kadar sizi temizlemeye yemin ettik. Silahları gömecekler ve Türkiye’de tek bir terörist bırakmayacaklar. Bu millet sizin hangi ihanet içerisinde olduğunuzu biliyor” diye konuştu.
 
“PARALELİN KANALINDA SENİN ADAMININ NE İŞİ VAR?”
MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yönelik eleştirilerine devam eden Soylu, “Milliyetçiliğinden bahseden Devlet Bahçeli’ye buradan sesleniyorum. Sabahtan akşama kadar terör örgütünün bir şekilde propagandasını yapan ve devletle PKK’yı eşitlemeye çalışan paralel yapının televizyonlarında her gün 5 tane, 10 tane senin adamının ne işi var, bunu bize izah edeceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, ne yapmaya çalışıyorsunuz. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünden endişe etmesin, bu milletimiz böyle siyaset cambazlarını çok gördü. Türkiye yarınlarına emine adımlar atıyor. AK Parti 13 yılda ayakları sağlam bir sistem oluşturdu ve bu sistemde yapılan hizmetler Allah’ın izniyle devam edecektir” dedi.
 
“ŞEHİR HASTANESİ 2018’DE BİTECEK”
Trabzon’a yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Soylu, “Şehir hastanesi dedik, 2018’de bitmiş tamamlanmış bir şehir hastanesi Trabzon’da olacaktır. Havalimanı dedik, yakın bir zamanda fizibilite çalışması bitecek ve Trabzon’a yakışır bir havalimanı olacak. YÖK Başkanımla konuştum ve Trabzon’da ikinci devlet üniversitesi açılması için gerekli adımları atmaya başladı. Önümüzdeki günlerde şehrimize TOKİ Başkanımız ve İller Bankası Genel Müdürümüz gelecek. AK Parti tek başına iktidar olamasa bile 2 ay içerisinde biz milletimizi kucaklayan ve onlara hizmet eden bir anlayışla devam ediyoruz. Şehrimizde çok kapsamlı bir turizm buluşması oldu ve yakında zamanda bir buluşma daha olacak” ifadelerini kullandı.