BİZ HEPPİMİZ ARAKLI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ TARİHİ YATIRIMLAR ARAKLI HALKINA GELECEK 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, ve Trabzon milletvekili aday adaylarından Muhammet Balta, Ayşe sula köseoğlu,Adnan Günnar, Nihat Tosun, Salih Cora ve il yöneticileri Araklı belediye başkanı Recep Çebi, ilçe başkanı Şaban Bıyık , Büyükşehir meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri , ve kalabalık vatandaş gurubu katıldı.Araklı ziyaretinde Trabzon Milletvekili adaylarını parti binası girişinde karşılayan Araklı ilçe başkanı Şaban Bıyık, ve belediye başkanı Recep Çebi ve partililer Ak parti genel başkan yardımcısı Ve teşkilat başkanı Süleyman Soyluyu ve miletvekili adaylarını adeta bağırlarına bastılar. Açılış konuşmasını ilçe başkanı Şaban Bıyık yaptı. Konuşmasında Araklı olarak her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Araklı Teşkilatı Ak partinin her zaman kalesi olmuştur dedi.

RECEP ÇEBİ ARAKLI HALKI BENDEN HİZMET BEKLİYOR 
Araklı ak parti ilçe binasında Konuşma yapan Araklı belediye başkanı Recep Çebi, Araklı 2004 yılında 2011 yılında genel seçimlerde Yerel seçimlerde Ak parti ilçe teşkilatları olarak başımız dik her zaman söz verdik yerine getirdik. Araklı da 13 yıldan beri özlemimiz vardı. Araklıya daha çok hizmet almak için Bürokraside olduğu gibi TBMM de ilçemizinde bir temsilcisi olsun çok istedik. ancak nasiip değilmiş. Şimdi Burada Trabzon Milletvekili adaylarımızdan Araklı için pozitif bir ayrımcılık isteğim var. Araklı ya güzel hizmetlerimiz oldu. olacakta. Bunda sizlerin desteğiniz istiyoruz. Sahi,lde doldu alanlarımız duruyor, Karadere- Bayburt karayolumuz devem ediyor. Araklı pazarcık turizm alanlarımız yatırım bekliyor. Araklıya daha çok iş ve istihdam artıracak yatırımları bekliyoruz. Biz 6 milletvekili adayımızdan Araklıya gelecek adına sahip çıkmanızı istiyorum dedi. Bir Partilinin bir Millet vekilimiz bile yok sözüne karşılık İşte Biz Burada Araklının da Trabzon'unda 18 ilçesinin milletvekili adayıyız. Araklı bizim için çok daha farklı . Ben ve arkadaşlarım Araklı için Araklıya hizmet için Buradan söz veriyoruz pozitif ayrımcılık yapacağız dedi.
AK Parti Araklı İlçe teşkilatını ziyaret eden Soylu, buradaki konuşmasında da hükumetin icraatlarını anlatarak, Türkiye’nin 21. yüzyılın parlayan ülkesi olduğunu dile getirdi.Hep beraber çok çalışacağız ve Türkiye’nin ayağına pranga olan, bizi tam anlamıyla temsil etmeyen bu anayasayı değiştirip, Türkiye’yi yeni anayasa ile karşı karşıya bırakacağız” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, ister çatlasınlar, ister patlasınlar, ister kıskansınlar dünyanın ilk 10 büyük ülkesinden biri olan Türkiye’yi hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.Soylu, AK Parti Araklı İlçe Başkanlığını ziyaretinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, hükumetin çözüm sürecini devam ettirmek için elinden geleni yaptığını ifade ederek, buna rağmen sürece nifak sokulmaya çalışıldığını söyledi.Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’de şehit cenazelerinin gelmediğini ve anaların ağlamadığını anlatan Soylu, “Çözüm süreci, sadece bizim ülkemiz ve milletimiz için geçerli bir sonuç değildir. Türkiye’de bu meselenin çözümü, Ortadoğu’da ve Balkanlar’daki barışın teminatıdır. Turizmdeki, tarımdaki, üniversitedeki hedeflerimizin, Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ülke arasına girme hedeflerini kucaklayacak anlayışın ta kendisidir” diye konuştu.Soylu, Türkiye’de kardeşin kardeşe düşürülmek istendiğini ifade ederek, “Bizi paçamızdan, en zayıf yerimizden aşağı çekmeye çalışıyorlar. Kardeşi, kardeşe düşürmeye çalışıyorlar. Üretimimizi, enerjimizi, birliğimizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ama onlara pabuç bırakmayacağız” dedi.- “Hep beraber çok çalışacağız”Türkiye’deki huzuru temin ettikten sonra komşu ülkelerde de huzuru temin etmek için gayret edeceklerini anlatan Soylu, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Hedefimiz, inancımız odur ki ne yaparlarsa yapsınlar, ister çatlasınlar, ister patlasınlar, ister kıskansınlar dünyanın ilk 10 büyük ülkesinden biri olan Türkiye’yi hep beraber gerçekleştireceğiz. Bunun anahtarı da 7 Haziran seçimleridir” ifadesini kullandı.Soylu, seçimlerde başarılı olmak için parti olarak çok çalışmaları gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Hep beraber çok çalışacağız ve Türkiye’nin ayağına pranga olan, bizi tam anlamıyla temsil etmeyen bu anayasayı değiştirip, Türkiye’yi yeni anayasa ile karşı karşıya bırakacağız. Bunun için 400 Milletvekiline ihtiyacımız var.” Türkiye’nin kalkındığını belirten Soylu, ülkenin yükselme dönemini devam ettirebilmesi için çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.
ARAKLI'NIN 6 MİLLET VEKİLİ OLACAK 
Araklı bizim için farklı bir ilçe . Her zaman Trabzon'un ilçeleri arasında vefasını göstermiş bir ilçe şimdi. Bizde buradan diyoruz ki. Ben ve 5 milletvekili adayı Arkadaşım Araklı için pozitif bir ayrıcalık yapacağız. Araklı bizim için bu konuda yıllardır üzerine düşeni yaptı. Bu dönem TBMM' de Araklı dan bir milletvekilimiz olsun istediniz. İşte biz Buradayız . hem Araklının Hemde Trabzon un bütün ilçelerinin milletvekili adayıyız. Siz bize destek verin. Bizde üzerimize düşeni yapmazsak o zaman hesap sorun. Araklı halkına söz veriyoruz. Araklının bütün sorunlarını kendimize dert edineceğiz.
Partisinin Araklı ilçe teşkilatına gelişi öncesi ilçedeki esnafı ziyaret eden Soylu, konuşmasının ardından da parti otobüsü ile Trabzon a geçti.
Ülkenin daha fazla güçlenmesi ve başkanlık sisteminin getirilebilmesi için partililer ve vatandaşlardan destek isteyen Soylu, sözlerini “Destek sizden, hizmet bizden” diyerek tamamladı.