SÜLEYMAN SOYLU YOMRA'DA TRABZONSPOR'A SAHİP ÇIKTI 
Haber : Ömer Altıntaş  / Melek Çakır www.trabzonhaber24.com

 Arsin ,Yomra ve Maçka'da 1 Kasım Seçimleri Sonrası AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu,Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu,Salih Cora, Ak parti Milletvekili Adayı Ergin Aydın ,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  ilçe ilçe gezerek vatandaşlara teşekkür ettiler . Trabzon Ak Parti Milletvekili Süleyman Soylu Yomra'da yaptığı konuşmada ''Trabzon şehrimizin futbol takımı Trabzonspor'un karşı karşıya kaldığı mağduriyet ve haksızlık vicdanları yaralamaktadır.Trabzon ve Trabzonspor asla sahipsiz değildir" dedi.
 
Trabzonspor- Gaziantep maçı sonrasında yaşananlar sonrasında  TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK)  Trabzonspor Kulübüne vermiş olduğu tarihte örneği olmayan çok ağır ceza sonrasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri adına Süleyman Soylu, bir açıklama yaptı.
 
Soylu, Trabzonspor futbol takımı ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmelerin hem Trabzon şehrini, hem de kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Trabzon şehrimizin futbol takımı Trabzonspor'un karşı karşıya kaldığı mağduriyet ve haksızlık vicdanları yaralamaktadır" dedi.
 
BU ŞEHİR VE TRABZONSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR...
 
Trabzonspor Kulübüne verilen cezanın çok ağır, haksız ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Soylu, "Trabzonspor'umuza verilen bu ağır cezanın, üst kurul tarafından  değerlendirilerek, bu haksız mağduriyetin giderileceğini ümit ediyoruz. Üst kurul, bu tarihi sorumluluğu hukuk adına yerine getirecektir. Spor ve siyaset arasındaki ilişkiye ve dengeye sadığız.Her siyasetçi mebusu olduğu ilin takımın hizmetkarı ve savunucusu olduğu bir gerçektir. Bizim bu dengeyi adalet ve hakkaniyet, sportif kültür çerçevesinde baktığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bize vekalet veren şehrimizin insanları şundan emin olsun ki , Trabzonspor'un uğrayacağı her türlü haksızlığa karşı her zaman söyleyecek sözümüz olacaktır.
 
Bu tavır asla spora siyaseti karıştırmak değil, ferdi olduğumuz Trabzon şehrine sahip çıkmaktır. Trabzonspor, Trabzon şehrinin bir toplumsal haykırışıdır ve biz bunun kıymetini çok iyi biliyoruz. Üst kurulun, Trabzonspor'a verilen bu haksız kararı düzelteceğine olan inancımızla konunun yakinen takibimizde olduğunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesini önemle arz ediyoruz." diye konuştu.
 
Soylu, "Trabzonspor konusunda tarafız, herkesin bunu iyi bilmesini istiyorum" diye konuştu.