Soylu; Vereceğimiz Karar "Anadolu'nun güçlü sesini ileteceğimiz karardır"
HATAY (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vereceğimiz karar, yıllardan beri bize azap çektiren, demokrasiyi 'mış' gibi yaşamamızı isteyemeyen çalışan, bu ülkede her adım attığımızda, her ayağa kalkmaya çalıştığımızda, ufka bakmaya çalıştığımızda bizi engellemeye çalışanlara karşı Anadolu'nun güçlü sesini ileteceğimiz karardır." dedi. 
Soylu, Erzin ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, bu samimiyet, sıcaklık, dostluk, içtenliğin ve inanmışlığın önünde kıymetle saygıyla eğildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileten Bakan Soylu, Hatay'ın memleketinin topraklarının, vatanının nadide bir yeri olduğunu, memleketin birliğine, beraberliğine neler sağladığını iyi bildiğini kaydetti.
Önümüzde önemli bir dönemin bulunduğunu anlatan Bakan Soylu, "Her daim memleketin birliği, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ülkenin gelişmesi özgürleşmesi, zenginleşmesi için her sınavda bu millete, ülkeye güç, kuvvet takat verdiniz. Bu ülke için plan hazırlayanlara, tuzak hazırlayanlara, senaryo kuranlara, 'Hatay'dan, Erzin'den geçemezsiniz, dimdik ayaktayız dediniz. " diye konuştu.
- "Anadolu'nun güçlü sesini ileteceğimiz karardır"
Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
"Çok önemli tarihi kararın arefesindeyiz. Sadece 18 maddelik anayasa referandumuyla ilgili verebileceğimiz bir karar değil. Vereceğimiz karar medeniyetimiz adına, bu milletin çektiklerinin bir daha çekilmemesi üzerine vereceğimiz, bizi beğenmeyen, siz kimsiniz diyenlere karşı bir milletiz diyeceğimiz bir karardır. Vereceğimiz karar, yıllardan beri bize azap çektiren, demokrasiyi 'mış' gibi yaşamamızı istemeye çalışan, bu ülkede her adım attığımızda, her ayağa kalkmaya çalıştığımızda, ufka bakmaya çalıştığımızda bizi engellemeye çalışanlara karşı Anadolu'nun güçlü sesini ileteceğimiz karardır."
Konuşmasında Türk toplumunun başka toplumlara benzemediğini vurgulayan Soylu, "Biz büyüğümüzü, küçüğümüzü bilen, gelenekleri, örfümüzü, adetimizi, inancımızı, ramazan, kurban bayramlarını bilen, semalarda 5 vakit ezan okunduğunda özgürlüğümüze şükrediyoruz diye dua eden bir medeniyetin insanlarıyız." dedi. 
- "Bu memleketin bize yüklediği sorumluluklar var"
Batı gibi ne yapacağını bilmeyen, sadece para üzerinden hesap yapan, kelle üzerinden hesap yapan, inancından yoksun, nereye gittiği belli olmayan, kapısına gelene sırtını çeviren bir millet olmadığımıza işaret eden Bakan Süleyman Soylu, şunları söyledi:
"Biz, geleceğimizi ve geçmişimi kucaklayan milletiz. Bu memleketin bize yüklediği sorumluluklar var. Bu memleketin bize yüklediği bu sorumluluklardan bizi yoksun kılmak için yıllardan beri üzerimize oynuyorlar. Bu milletin geleceğe söz söyleme hükmü ortadan kaldırabilmek için üzerimize oynuyorlar. Kah bir gün 1960 darbesini yapıyorlar, bir gün başbakanı asıyorlar, bir gün 1971 muhtırasını veriyorlar, bir gün bir ailenin iki evladını biri sağcı, diğerini solcu diye birbirine pusu kurup öldürtüyorlar. Bu ülkede bir gün din ve mezhep üzerinden, bu ülkede bir gün etnik köken üzerinden, sağcı, solcu üzerinden, bir gün ekonomik kriz üzerinden bizi parça pinçik etmeye çalışıyorlar. Bunları yıllardan beri yaşıyoruz. "
"1980 darbesinden sonra 17 yaşındaki çocukların yaşını büyülterek onları idam ederek, egemen biziz diyorlar ve bu egemenliği böyle devam edeceğiz diyorlar. Yetmiyor, bütün bize yaptıkları, planları bir an olsun aksatmıyorlar." diyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Gün geliyor akşam yatıyoruz sabah yüzde 70 devalüasyonla kalkıyoruz. Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Yıllardan beri bunu yapıyorlar. Yetmiyor 28 Şubat geliyor her birimize bir deli gömleği giydiriyorlar. On, yirmi yıllardan beri yaptıklarının hepsini tekrar tekrar devreye sokuyorlar. Yapmadıkları kalmıyorlar. Çocuklarınıza ancak 15 yaşından sonra Kur'anı Kerim öğretebilirsiniz diyorlar. Kah önümüze bir dosya koyuyorlar Alevilik ile ilgili. Bir dosya koyuyorlar Sünnilik ile ilgili. Kah önümüze bir dosya koyuyorlar irticacılık ile ilgili, kah bir dosya koyuyorlar Kürtlük ile ilgili. Bir dosya koyuyorlar diyorlar ki 'siz IMF'ye mahkumsunuz' . Bütün bunlarla, bu büyük medeniyeti diz çökertmeye, bu millete 'Sizin bu ülkeyi yönetmeye hakkınız yok' demeye çalışıyorlar. Bir taraftan 28 Şubat, bir taraftan 27 Nisan, bir taraftan Gezi olayları, bir taraftan 17-25 Aralık darbesi, bir taraftan o hainin, alçağın, millet, İslam düşmanı olan Pensilvanya'dan verdiği talimatlarla F16'larla, helikopterler, tanklarla, bu milletin özgürlüğüne, hürriyetine tasallut eden anlayışı bu ülkeye yeniden bir terbiye etme amacı olarak ortaya koymaya çalışıyorlar. Bir gün terörizme, bir gün anarşizimle bizi terbiye etmeye, bir gün enflasyonla terbiye etmeye çalıştılar. Yıllardan beri vazgeçmediler. Arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk artık. Acaba arkamızdan bir hançer saplanacak mı diye biz ülke, millet olarak geleceğe bakmak istiyoruz. 2023'e, 2053'e, 2071'e büyük, güçlü, üreten Türkiye'ye bakmak istiyoruz."
1961 Anayasası'na ilişkin eleştirilerde bulunan Soylu, "Hayırsız bir anayasadır. Bugün bu anayasayı savunarak, devamını isteyenler, darbe üreten bu anayasanın Türkiye'de halen devam etmesini isteyenler, siyasal istikrarsızlık üreten bu anayasanın devam etmesini isteyenler, milleti hor gören bu anayasanın devam etmesini isteyenler, Menderes'in kanı üzerinden, bu milletin ızdırabı üzerinden şekillenen bu hayırsız anayasanın devam etmesini isteyen hayırsızlardır, hayırsızlardır." diye konuştu.
(Sürecek)