SOYLU VE ALBAYRAK YENİ YILA MADENDE GİRDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Enerjı Bakanı Berat Albayrak Yerin 430 Metre Altında Kozlu Madenine girerek İşçilerle yeni yıla girdiler.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar tarafından karşılanan Albayrak ve Soylu, burada yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamasında, elverişsiz hava şartlarına rağmen yeni yıla emek ve iş gücünün merkezi olan Zonguldak'ta girmek istediklerini söyledi.

Zonguldak'a gelmek için söz verdiklerini, hava muhalefetine rağmen geldiklerini ifade eden Albayrak, şöyle devam etti:

"Emek ve iş gücünün merkezi olan Zonguldak'da yeni yıla girelim dedik. Aynı zamanda yerli kaynaklarımıza madenciliğe gerekli ehemmiyeti verme konusunda vekillerimiz, başkanlarımız, valimiz ile birlikte aynı şekilde sağ olsun Süleyman Soylu Bakanımız ile yeni yıla girelim dedik. Son 2 yıldır çok zor sıkıntılı süreçlerden geçtik. Yeni yılın ülkemize, milletimize, kardeşliğimize, dirliğimize katkıda bulunacağı hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum."

"1 KASIM SEÇİMLERİNDEN ÖNCE VERDİĞİMİZ TAAHHÜTLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu da 2014 ve 2015 yılında Türkiye'nin demokrasi ve milli iradeyi doyasıya yaşadığını belirterek, "1 Kasım 2015'ten, 2019 yılına kadar milletimizin de hükümetimizin de hedefi Türkiye'nin arzu ettiği büyümeyi, gelişmeyi, istihdamı, Türkiye'nin dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabetini sağlayabilecek o atılımı, sıçramayı yakalayabilmesidir" diye konuştu.

"Bizim için 2016 hem reformların yılı olacak, aynı zamanda huzurun ve istikrarın yılı olacak" diyen Soylu, 2016, 2023, 2053 ve 2071 yılının hedefleri açısından önemli bir yıl olduğunu vurguladı.

Bu yıl, 64. Hükümet'in üyeleri olarak milletin beklediklerini yerine getirmek için büyük bir gayret göstereceklerine dikkati çeken Soylu, "Bugün de Enerji Bakanımız ile birlikte yeni yıla emeğin başkentinden, Zonguldak'tan hep birlikte bir mesaj verelim istedik. Aziz milletimiz bilsin ki bu ülkede 1 Kasım'da Türkiye'nin yönetimini emanet ettikleri evlatları hem sıdk-ı sadakat ile hem de büyük bir gayret ve samimiyet ile kendilerine bırakılan emaneti en iyi şekilde temsil etmeye çalışarak, hem de milletin bu büyük emanetini yarınlara götürmeye hep birlikte gayret içerisindeler. İnanıyoruz ki bugün burada kıymetli Enerji Bakanımız ile inşallah 2016 yılında gerek kendi alanında gerek kendi sektöründe vereceği güzel müjdelerle, Zonguldak'ta da güzel gelişmelere vesile olacak adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

Soylu, 2 gün önce asgari açıkladıklarını, daha önce de emeklilere her ay 100 lira, yıllık1200 lira katkı yapacaklarını söylediğini anımsatarak, 1 Kasım seçimlerinden önce verdikleri taahhütleri tek tek yerine getirdiklerini bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun işçilere selamlarını ve yeni yılda iyi dileklerini ileten Soylu, "Allah milletimizin memleketimizin tüm insanlığın yardımcısı olsun. Yeni yılda, özelikle dünyanın her noktasında maalesef sıkıntı ile karşı karşıya kalan insanlarımıza hem huzurlu hem barışı hemde bu sorunlardan kurtulmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Suriye'de ve etrafımızdaki coğrafyada yaşanan bütün bu insanlık dışı olayların 2016 yılında son bulmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarının ardından yeni yılı geçirmek için yerin metrelerce altındaki maden işçilerinin yanına indi.