SÜLEYMAN SOYLU HAÇKALI HOCA BABA'DAN SESLENDİ ''BİZİ ÜÇ BEŞ ÇAPULCU TERBİYE EDEMEZ''
Haber ve Fotoğraflar  : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Terörle, baskıyla, şiddetle, bizi terbiye etmeye çalışan üç beş çapulcular bilsinler ki devletimizin ve milletimizin birliğinin ve beraberliğinin gereğini yerine getirmekten bir an olsun geri durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz"  '' Bizi Kimse terbiye Edeemz biz Köklü bir devletiz ''dedi.

Soylu, Düzköy ilçesi Haçka Yaylası'ndaki "20. Geleneksel Haçkalı Hoca Baba'yı Anma Programı"nda yaptığı konuşmada, programın gerçekleştirildiği yerin, tarihin, medeniyetin temellerinin beşiği olduğunu ifade ederek, geçmişine, tarihine, doğasına, değerlerine sahip çıkmayan milletler ve toplumların istikamet belirleyemeyeceğini söyledi.

Soylu, Trabzonluların 20. kez bu toprakların emaneti olan ve "Haçkalı Hoca Baba" olarak bilinen Mustafa Tahran'a sahip çıktığını bildirdi.

Türkiye'deki terör olaylarına değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da iki canparemiz, iki aslanımız bugün kahpe bir pusu sonucu şehit edildi, 4 evladımız da şu anda yaralı şekilde. Şehit edilen evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, onların şefahatine sığındığımızı ve yine o yaralı aslanlarımıza da şifa diliyoruz. Suruç'ta çok kahpece pusu ile katledilen vatan evlatlarımızdan sonra Diyarbakır'da, Adıyaman'da, Kilis'te şehit edilerek ülkemizin huzurunu, sükununu bozmak isteyenlere buradan bir çağrımız var. Bilsinler ki biz bin yıllık bir devletin bugün yaşayanlarıyız. Devletler, hele büyük devletler bazen büyük, bazen küçük sorunlarla karşı karşıya kalırlar ama o devletler de o milletler de yılmazlar, korkmazlar, sindirilemezler vede  geri adım atmazlar. Terörle, baskıyla, şiddetle, bizi terbiye etmeye çalışanlar bilsinler ki devletimizin ve milletimizin birliğinin ve beraberliğinin gereğini yerine getirmekten bir an olsun geri durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkede Ezan-ı Muhammedi'yi ve ayyıldızlı bayrağımızı, bu ülkenin özgürlüğü va bağımsızlığının simgesi olmaktan alıkoymaya çalışanlara karşı da bedel ne olacaksa bu bedeli ödemeye de canımızla, kanımızla, başımızla hazır olduğumuzu buradan bir kez daha beyan ediyoruz."

Soylu, demokrasinin önemine de işaret ederek, "Demokrasiyi istismar edenlere, milletimizin hassasiyetlerini yok görmeye çalışanlara elbette ki hiçbir zaman tahammül etmeyeceğiz. Çözüm sürecini ve kardeşlik sürecini, milli birlik ve beraberlik sürecini farklı anlamaya çalışanlara da bu ülkenin milleti ve devletimizle birlikte bilinki gereken cevabı en anlamlı şekilde veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin sınırlarının da taciz edildiğine dikkati çeken Soylu, "Sınırlarımızı taciz etmeye çalışanlara karşı bu ister IŞİD terör örgütü olsun, ister PKK olsun, ister PYD, ister HPG olsun kim olursa olsun, bu ülkenin huzurunu, sükununu. birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı müsamaha göstermeyeceğiz ,göstermiyoruz'da ifadesini kullandı.

Soylu, demokrasiden, kardeşlik hukukundan, milli birlik ve beraberlik hukukundan da asla sapmayacaklarını ama bunları istismar etmeye çalışanlara karşı da acımasız şekilde karşılığını vereceklerini ifade ederek, bu ülkede Kürt sorunu olmadığını, PKK sorunu olduğunu dile getirdi.

Bu ülkeyi bölmek isteyenlere de seslendiğini belirten Soylu, "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu ve bu ülkeyi bölmek isteyenler sorunu vardır. Onlara da buradan sesleniyorum. Bilsinler ki bu ülkede tek bir çakıl taşından bile vazgeçmeyeceğiz ve bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini tek bir can dahi kalsa kimseye ama kimseye bozdurmayacağız" ifadesini kullandı.

AK PARTİ TRABZON MİLLET VEKİLİ SÜLEYMAN SOYLU "ETRAFIMIZDA ÇİZMEYE ÇALIŞTIKLARI HARİTAYA DA HİÇBİR ŞEKİLDE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
Soylu, büyük devletlerin böyle zamanlarda ayakta kaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Etrafımızda çizmeye çalıştıkları haritaya da hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Güneyimizde oluşturmaya çalıştıkları o 1914, 1918 Birinci Dünya Harbi'nden sonra gerçekleştirdikleri, cetvelle çizdikleri ama bugün bile bütün anlayışla birlikte etrafımızdaki dünyanın kabul etmediği o hale hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bize itimat edin, bize güvenin ve güveninizi boşa çıkarmayacağız."

Etkinliğe, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Haçkalı Baba Derneği Başkanı Sebahattin Çarkacı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Takımı'nın marşlar çaldığı etkinlikte, tasavvuf musikisi dinletisi ve dualar edilip vatandaşlara etli pilav dağıtıldı