SOYLU DÜNYANIN EN BÜYÜK LİMANI YATIRIM ADASININ ÖNÜNE YAPILACAK 

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 


AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu Trabzon Tosköy’de vatandaşlara hitap etti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve ilçe örgütünün tertip ettiği mahalle buluşmasın AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’da katıldı. Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş Tosköy mahallesi sakinlerine bu buluşmaya gösterdikleri ilgi alakadan ötürü teşekkür ederek, ‘Bizi her zaman destekleyen Tosköy halkımızı minnettarız. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır, çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Burada yol ile ilgili bazı talepler vardı. Ortahisar Belediyesi olarak Bismillah dedik. Makine ekipmanımızı, asfalt ve beton üretim tesislerimizi ancak faaliyete geçirebildik ve artık tüm taleplere önem sırasına göre cevap vereceğiz. Ortahisar’da dokunmadığımkz bir mahalle kalmayacak’ ifadelerini kullandı.

TRABZON’A NELER YAPACAĞIZ NELER

Tosköy’de hakla seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon’u şaha kaldıracak projeleri açıklayan Başbakan Ahmet Davuoğlu’nun mitingindeki coşkulu kalabalığa katkılarından ötürü Tosköy halkına ve tüm Trabzonlulara teşekkür etti. Soylu yapılacak yatırımların Trabzon’u önünü açacağını ifade ederek şöyle devam etti, ‘Bu yatarımlar bittiğindeTrabzon’a 3 Trabzon daha eklenir. Bir taraftan demiryolu, bir taraftan güney çevre yolu. Ta Giresun sınırından Of’a kadar bir çevre yolu ile Trabzon’da hem ulaşım, hem trafik, hem de transit ulaşım çok daha iyi noktaya gelmiş olacak. Bir taraftan Kanuni Bulvarı bitecek, bir taraftan Değirmendere ve birçok kavşak. Hepsini Başbakanımız söyleyemedi. Mesela bugün Yomra’da mobilyacılar sitesini ziyaret ettik. Çağlayan’a taşınma talepleri var. Hemen TOKİ Başkanımız ile görüştük. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Yeni havalimanı, tam 3 bin metre pisti olan deniz dolgusu ile yapılabilecek uluslararası uçuşların daha fazla olacağı bir havalimanı Trabzon ile buluşacaktır. 2. Üniversite önemli bir müjdedir. KTÜ tektik üniversite olarak kalacak içindeki sosyal bilimler fakülteleri Akçaabat’da yeni bir bina da hizmet verecektir. Zigana Tüneli bizi bir taraftan Bayburt’a, Gümüşhane’ye bağlayacak Salmankaş tüneli, buranın güney ile doğu ile bağlantısını tamamen sağlayacaktır. 4 yıllık süre içinde Trabzon’a daha fazla yatırım yapacağız. Şehir hastanesini Akyazı’nın yanındaki 350 dönümlük araziye oturtacağız. 13 yıldır yapılan o güzel yatırımların üzerine yepyeni yatırımları sizler için yapacağız. Onlar konuşur AK Parti yapar.

Bakınız Sayın Başbakanımız bana da bir sürpriz yaptı. Arsin’de yatırım adası yapacaktık. Biz onun önüne bir liman yapalım desek abartır mıyız’ dedik. Ama Sayın Başbakanımız Orta Asya’nın en büyük limanını Trabzon’a yapacağız’ dedi. İşte bu yatırımlar ile Trabzon’u uçuracağız, onlar çatlasınlar patlasınlar. Sizler sandıkları öyle bir patlatın ki bize öyle bir güç verin ki 4 yıl sonra Trabzon’da bu yatırımlarımızın hepsini tamamlayayım’ ifadelerini kullandı.

ASIL DİKTATÖR KİMDİR

Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Soylu, ‘Türkiye’nin dün hortumculara kredi verdiğini bugün esnafa verdiğini belirterek ‘Dün benim ülkemde insanlar hastanelerde kuyruklarla perişan olurken, bugün helikopter ambulanslarla onları taşıyoruz, dün ambulansa benzin koyacak parası olmayan bir Türkiye vardı, bugün bu devlet milletinin evine, ayağına doktorunu da ilacını da gönderiyor. Bizde çok oluyoruz bu arada, size ne dünyanın 3. En büyük barajını yapıyorsunuz, dünyanın en büyük havalimanını yapıyorsunuz İstanbul’a, en yüksek köprüsünü, en yüksek tünelini yapıyorsunuz. Size ne. Çok oluyoruz değil mi? Dün eğitime katkı payı ile, deprem vergilerle emekli maaşlarını ve memur maaşlarını ödeyen bir Türkiye bu gün kasasında 130 milyar dolar parası var. Ülkenin başbakanı yüksek askeri şurada bir kenarda otururdu, kararlara sadece imza atardı, şimdi Yüksek Askeri Şurada nerde oturuyor, hak ettiği yerde. Milli Güvenlik Kurulu vardı, siyasete ayar verme kurulu, Şunu yapacaksınız bunu yapacaksınız diye. Milletin seçtiği siyaset değil MGK’nın masa başında yönettiği bir ülke vardı. 28 Şubat mağdurları vardı. Başörtülü kızlarımız vardı,  başörtülüler avukat olamıyor, doktor olamıyor, öğrencilik yapamıyordu. Ama şimdi herkes özgürce okuyor.

ALTAY TANKIYLA YERLİ MALI HAFTASINI KUTLAYCAĞIZ

Milletvekili adayı Süleyman Soylu konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyen MHP ve CHP liderlerine de üstü kapalı göndermelerde bulunarak ‘Eskiden yerli malı haftası vardı biliyorsunuz. Ne getirirdik okula, elma, armut, nar, mısır, fındık, ceviz. Bitti. Bu kadar. Şimdi yerli malı haftası yapsak nasıl yapacağız biliyor musunuz. Altay tankıyla, cirit füzesiyle, Anka kuşumuzla, hür kuşumuzla birlikte insansız hava aracımızla yapacağız. Mili gemimiz Milgem ile yapacağız. Atak Helikopteri ile yapacağız Milli otomobilimizle yapacağız.   Bana milliyetçilikten bahsedenlere sesleniyorum. 45 milyar dolarla bu ülkeyi batağı sürüklemek mi milliyetçilik. Yoksa, Kasasında 130 milyar dolar ile birlikte’ Eeey dünya top vursanız bizi yıkamazsınız’ diyenler mi bu ülkenin milliyetçisi. Kim yaptı bunları, AK Parti yaptı. Recep Tayyip Erdoğan yaptı, şimdi de Ahkut Davutoğlu yapıyor ve yapacak.   Şimdi tüm bunları yapana, Sayın Cumhurbaşkanımıza Diktatör diyenlere soruyorum. Girdiği her demokrasi sınavından anlının akıyla çokan, her seçim öncesi ‘Oylarımız düyerse bırakırım’ deyip oyunu arttırarak milletin güvenini kazanan ve hizmetlerine bu güvenle devam eden Recep Tayyip Erdoğan mı diktatör, yoksa:  18 yıldır her seçimde mağlup olan, partisindeki lider sultasını her seçimde kaybetmesine başarısız olmasına rağmen bırakmayan, her seçimde kaybedip buna rağmen koltuğa yapışan mı diktatördür. Her seçimde milletten tokadı yemesine rağmen koltuğundan inmeyen mi? Diktatördür. İşte tüm mesele burada’ şeklinde konuştu