Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek, buradaki kursiyerlerle bir araya geldi.

Sevcan Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun eşi olan 25 yıllık dostu Şenay Ustaoğlu ile birlikte gittiği enstitüde, Trabzon mimarisine özgü temaların işlendiği el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

Enstitü bünyesinde açılan el sanatları, giyim-üretim, yiyecek-içecek hizmetleri ve kuyumculuk teknolojisi kurslarını gezerek incelemelerde bulunan Sevcan Zorluoğlu, burada yürütülen faaliyetler hakkında enstitü müdürü Sibel Karabina’dan bilgi aldı.

Ziyareti esnasında kendisini ilgiyle karşılayan kadınlarla  sohbet eden Zorluoğlu, Trabzon'a özgü temalarda üretilen el emeği ürünlerin çok değerli olduğuna dikkat çekerek, “Trabzon, her zaman dile getirdiğimiz üzere kadim bir şehir. Bu anlamda şehrin tarihinin kadınlarımız tarafından, el emeği göz nuruyla ortaya çıkarılan ürünlerde yaşatılması, gerçekten önemli bir gayret ve takdire şayan bir sorumluluk örneğidir” değerlendirmesinde bulundu.

EV KADINLARININ GAYRETİ ÇOK KIYMETLİ

Ürünlerin hazırlanması noktasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Sevcan Zorluoğlu, “Ülkemizdeki ev kadınlarının kendileri adına çalışması ve kendi ayakları üzerinde durma iradesi sergilemeleri, onlar için iyi bir fırsat ve çok kıymetli. Trabzon ekonomisinin şefkatle yoğrulmuş insanî bir duyarlılığa ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Ben inanıyorum ki; bu güzel şehrimiz, kadınlarla daha da güzelleşecek ve zenginleşecektir” diye konuştu.