CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz, seçim çalışmalarını kent pazarlarında sürdürüyor.

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz ve beraberindeki partililer bugün 2 Nolu Erdoğdu Mahalesi’nde kurulan halk pazarını gezdiler. Pazar esnafı ile hasbihal eden başkan adayı Mehmet Salih Akyüz, esnafın sorunlarını dinledi ve esnafla ilgili projelerini paylaştı. 
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz, CHP Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve partililerle sahadaki çalışmalarına hızla devam ediyor. Bugün 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde kurulan halk pazarını ziyaret ederek pazar esnafını tek tek gezen Başkan adayı Akyüz, esnafla kucaklaştı ve sorunlarını dinledi. 

PAZAR ESNAFI ZOR DURUMDA 


Ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içinde olduklarını anlatan pazar esnafı, Başkan adayı Akyüz’e “Sebze meyve fiyatları el yakıyor, vatandaşın alım gücü azaldı. Bırakın kar yapmayı aldığımız malın parasını çıkartamıyoruz. Çocuklarımız işsiz. Sıkıntılarımızı çözüm üretecek projeniz var mı?” diye sordular. Yaz-kış tüm hava koşullarında zor şartlarda çalıştıklarını anlatan pazar esnafı, pazar yerlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundular. 

YERLİ ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ 


Yerli üretimin hem ekonomiye katkısı hem de sağlık açısından önemine dikkat çeken Başkan adayı Akyüz, Trabzon bu anlamda büyük zenginliğe sahip. Yerli üretimi destekleyecek projelerimizi açıkladık. Tarla ürünlerinin,  süt ürünlerinin halka ulaşmasını sağlamak için biz köprü görevi üstleneceğiz. Büyük emeklerin karşılığı maddi olarak çok düşük. Bu projelerle üreten insanımız emeğinin karşılığını da almış olacak. Pazar yerlerinin fiziki şartlarını düzenleyerek daha sağlıklı ortamlar yaratacağız. Işıklandırma, yağmurdan korumak için modern, estetik düzenlemeler yapacağız” diye konuştu.