Tonya’nın Trabzon için ayrı bir mana ifade ettiğine değinen Hasan Saka, bu kadar güzel bir ilçenin çok daha iyi bir refah seviyesinde olması gerektiğini söyledi. Saka ziyaretler sırasında şunları söyledi:
“Tonya ilçelerimiz arasında müstesna bir yeri olan ilçemizdir. Bunun sebebi herkesçe malum, bir Tonya tereyağı veya peyniri desek bile Tonya’nın ne kadar verimli bir coğrafyaya hâkim olduğunu herkes anlar sanırım. 


Bu zengin kaynaklara rağmen Tonya iyi yönetilemediğinden sürekli göç veren ilçelerimizden birisi maalesef. Bu ilçede var olan bir süt ürünü fabrikası vardı, oda kapandı. İş için kısıtlı olan imkânlar daha da kısıtlı hale geldi. İlçenin geliri kamuda çalışanların maaşı ve kısıtlı ödeneklerle sınırlı kaldı yine. 


EHLİYET VE LİYAKAT BAŞARININ ANAHTARIDIR


Biz her zaman diyoruz, inanç tekeden süt çıkarır diye. Bunu niye söylüyoruz? Çünkü iktidar desteği bile olsa, eğer ki ehliyet ve liyakatle görevler verilmemişse, kişisel menfaatler toplum menfaatlerinin önüne geçmişse ve başaracağına, inanan ve bu inançla çalışan bir ekip yoksa gelişmeden ve kalkınmadan söz edilemez.


Bizim belediyecilik anlayışımızda her yöreye kendine has bir kalkınma planı hazırlanacak ve bu planı ehil insanlarla hayata geçireceğiz ve o ilçemizi kısa zamanda maddi, manevi kalkındıracağız. Tonya’mız göç veren değil göç alan bir ilçemiz olacak.” dedi