PKK TÜRKİYE'YE KIZDI IRAK TÜRKMEN CEPHESİ KİFRİ BÜROSUNA SALDIRDI
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Irak’ta terör örgütü PKK sempatizanları, Süleymaniye’nin Kıfri ilçesinde Türkmen'lere saldırdı. Irak Türkmen Cephesi’nin Kıfri bürosuna saldıran grup Türkmen bayrağını yırttı ve ITC’nin binasına zarar verdiler. Türk ordusunun PKK kamplarına operasyon düzenlemesinin PKK yandaşlarında rahatsızlık yarattığı ve bu saldırıyla Irak’taki Türkmen'lerden hıncını çıkardıkları iddia ediliyor.


Sosyal Hesaplar üzerinden bizlerle konuşan ITC Kifri Temsilcisi Şahin Türkmenoğlu açıklamasında, “Yerel hizmetleri yetersiz gören bir grup, Kifri kaymakamlığını protesto için toplandı. Grup kaymakamlığa yürürken Irak Türkmen Cephesi ofisine saldırdı. Taşlı sopalı saldırıda ofisimizin camları kırıldı ve Türkmen Cephesi bayrağı yakıldı” dedi. ITC Milletvekili Aydın Maruf da yaşanan olayı kınadıklarını belirterek yetkililerin saldırının faillerini bir an önce bulmalarını istediklerini belirtti.

www.trabzonhaber24.com 'un edindiği bilgilere göre, Irak Türkmen Cephesi sorumlularına tehditler devam ediyor. Bölgede yaşayan Türkmenler olayların ilerleyen günlerde tırmanacağından endişeli.