Pekşen'den şok yolsuzluk iddiası 
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş.’ de yaşanan yolsuzluklar ile ilgili basın açıklaması

AKP’nin tam bir soygun düzeni kurduğunu söyleyen Pekşen, “Her gün yeni bir soygun haberiyle karşı karşıyayız. Hangi kurumu incelesek, hangi kuruma el atsak devasa bir soygun yapıldığını görüyoruz. Bilim üretmesi gereken TÜBİTAK’a bağlı Marmara Teknokent A.Ş. bilim yuvası değil yolsuzluk yuvası olmuş” dedi .

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş.’de yaşanan yolsuzluklar hakkında basın açıklaması yaptı. AKP ile birlikte Türkiye’de soygun düzeni kurulduğunu ve bu soygun düzeninin devletin her kurumunda olduğunu belirten Pekşen, “Artık yolsuzluk yapılmayan kurum neredeyse yok gibi. Hangi kuruma el atsak yolsuzluk fışkırıyor. Hangi kurumu tutsak yandaşa peşkeş fışkırıyor. Vatandaşın vergileriyle oluşan kaynaklar yağmalanıyor. Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz diye vatandaştan oy isteyen, iktidara gelen AKP ile birlikte yolsuzluk ve yağma inanılmaz boyutlara ulaştı.” ifadelerini kullandı. AKP’nin yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla yani 3Y ile mücadele edeceğini söyleyerek iktidara geldiğini hatırlatan Pekşen şunları söyledi: “AKP’ye bakıyoruz 3Y ile mücadele etmeyi bırakın bir kenara yerine yeni bir 3Y ortaya çıkardı. Türkiye Yandaş, Yağma ve Yolsuzluk cenneti oldu. Daha önce birçok yolsuzluk konusunu gündeme getirmiştik. Yandaşın, Yolsuzluğunun ve Yağmasının son örneği TÜBİTAK’a bağlı Marmara Teknokent A.Ş.’dir.” Pekşen Marmara Teknokent A.Ş. ile ilgili Sayıştay raporunda yer alan yolsuzlukları şöyle açıkladı; Yandaş müdüre ballı maaş Teknokent Genel Müdürü’nün yıllık maaşı 384.994,33 TL. Yani aylık 32.082,86 TL yapıyor. Asgari ücretin 1603,12 TL olduğu insanların açlık ve sefalet içinde yaşadığı bir ülkede yandaş Genel Müdür’ün aldığı maaşa bakar mısınız? 20 asgari ücret tutarında ücret alıyor. Belgesiz Harcama yapılmış Sayıştay raporuna baktığımızda görüyoruz ki bu kadar yüksek maaş alan Genel Müdür’e kurum tarafından verilen kredi kartından herhangi bir belge ibraz edilemeden 23.653 TL harcama yapılmış. Hem bu kadar yüksek maaş alacaksın hem de devletin kredi kartından nereye ve ne için harcadığını belgelemeden 23.653 TL harcama yapacaksın ve kimse sana hesap sormayacak. Yandaş firmaya büyük kıyak yapılmış Marmara Teknokent A.Ş. yandaş bir firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye göre serbest bölge alanında bu firmanın yaptığı bürüt satışlarının KDV hariç % 7’si gelir payı olarak Marmara Teknokent A.Ş.’ye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. Ancak Sayıştay raporuna göre ödenmesi gereken tutar 779.625 TL olması gerekirken Teknokent A.Ş bu yandaş firmaya bu tutarın yaklaşık yarısı tutarında KDV hariç 378.136,60 TL gelir faturası kestiği görülmektedir. Diğer yandan aynı firma ile imzalanan kira sözleşmesi sonucunda 2015 yılı için 4.880,02 dolar ve 2016 yılı için 118.747,20 dolar olmak üzere toplam 123.627,22 dolar kira gelirinin alınmadığı görülmektedir. Bu kira bedeli alınmadığı gibi dahası bu para alınmış gibi Ekonomi Bakanlığı’na Fon Payı ödenmiştir. Hem yandaştan kira almamışlar hem de almış gibi fon payını ödemişler. Peki bu fon payını nerden ödemişler tabi ki vatandaşlardan toplanan vergilerle ayrılan ödenekten ödediler.