Trabzon- CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Tonya ve Çayırbağı Çevre platformlarının düzenlediği Livaloba şenliklerine katılarak, bu bölgede çevreye karşı işlenen cinayetlerle ilgili çevrecilere destek verdi.
Trabzon’da temaslarını sürdüren CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen, CHP il yöneticileri ile birlikte Tonya ilçe örgütünü ziyaret etti.  İlçe örgütünde CHP CHP TRABZON MİLLET VEKİLİ HALUK PEKŞEN :TONYA LİVALOBA ŞENLİĞİNE KATILDI 

Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com

partililere sohbet eden CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen, daha sonra Tonya’nın halk direnişiyle meşhur Livaloba mezrasına çıktı.

Burada Tonya Çevre Platformu sözcülerinden Mehmet Çömcüoğlu’ndan çevreye büyük zarar veren taş ocaklarıyla ilgili bilgi alan Pekşen, tüm varlığıyla çevreye sahip çıkmaya çaba göstereceğini belirterek, çevrecilerin direnişini sonuna kadar desteklediğini söyledi.


Tonya Çevre Platformu sözcülerinden Mehmet Çömcüoğlu, çevreye karşı çok büyük bir saldırı söz konusu olduğunu belirterek, “23 bin dönüm tarım alanının yaklaşık 8 bin dönümünde ve en küçüğü 400 dönüm üzerinde olmak üzere 16 taşocağı faaliyet gösteriyor. Burada bilimin ışığında yaptığımız mücadelede şu gerçeğe vardık. Taşocaklarından çıkarılan malzeme asbestli olduğu için çevre ve insan sağlığı açısından geri dönüşü olmayan zararlara yol açıyor. Çevre örgütleri ve yöre halkı olarak büyük bir mücadele vermemize rağmen, yapılan çalışmalarla bize buradan defolun gidin diyorlar. Peki, biz buradan nereye gideceğiz. Hiçbir yere gitmeyeceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Çevre Bilinci Anayasal Bir Yükümlülüktür

Livalabo halkıyla ve çevre örgüt temsilcileriyle görüşen CHP Milletvekili Pekşen, etkinlik çerçevesinde bir de konuşma yaptı.  Çevre bilincinin anayasal bir sorumluluk olduğunu belirten Pekşen, her şeyin yanında çevreyi de bu bilinçle koruyup kollamalıyız. Çevreye karşı büyük ve geri dönüşü olmayan bir saldırı söz konusu. Bakın bugün dünyada sadece yüzde 5’i içilebilir suyun en iyi kalitede olanı da bizim bu bölgemizde. Bu bölgede hayvancılığın gelişmesi demek bölgenin gelişmesi ve kalkınması demek.

Bakın Yeşil Yol diyorlar, bizim de Yeşil Yol’a karşı olduğumuzu söylüyorlar. Ama biz yola karşı değiliz, yolun sonuna eklenen yolsuzluğa karşıyız. Bakın bu konuda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği görevle ve milletvekili arkadaşlarımızla bir mücadelenin, Yeşil Yol mücadelesinin içine girdik. Yeşil Yol diyorlar ya bakın hemen yanı başınızda İskenderli yolu, mezbelelik durumunda, bu yolu yapmıyorlar ama Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre yolu dilim yapıyorlar. Ama ne hikmetse ÇED’den kurtarmak için 20 kilometrenin altında dilim dilim yapılan ihalenin tamamını havuz medyasının 3 sponsoru alıyor. İşte biz yola karşı değil, buradaki yolsuzluğa ve çevre katliamına karşıyız” dedi.