Geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu seçim çalışmalarından ötürü Sürmene'ye gelmiş, AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün ile Sürmene çarşısını ve esnafını ziyaret etmiş, destek istemişti.

AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Sürmene'de kadınlar pazarına girecekleri esnada bir bey yaklaştı yanlarına orta yaşlarda ve ağzından iki kelam döküldü. "Bir dakika bir dakika.. Kardeşim bize fotoğraf çek.." Bu isteğin üzerine AK Parti'nin iki iddialı adayı da yan yana geldi ve seçmenleriyle fotoğraf çekildi. Ardından ise o kelimeleri sarfeden beyefendi tuttu sırasıyla adayların elinden ve yine ısrarcı bir şekilde "Bu ülke yapılanları görmeli, kimse yapılanları inkar etmemeli. Bu nankörlük olur!" dedi yüksek sesle. Ardından kimselere konuşma fırsatı vermeden "Ben cebimde 100 TL ile beyin ameliyatına girdim şu dönemde. Bakın bidaha söylüyorum sadece 100 TL ile. Hastaneden de cebimde 100 TL ile çıktım. 20 gün sonra bidaha ameliyat oldum. Yine cebimde 100 TL ile hastaneye girip, 100 TL ile çıktım. Bu bir yana, hastanede kaldığım sırada gördüğüm muameleyle hayata tutundum. Doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların insanlara davranışını görünce mutlu oldum. Bu ülke bir yerlere gelebildi sonunda, sonunda oldu; diyebildim. Biz bu ülkede hastaneye gidip günlerce sırada beklediğimiz zamanları hala unutmadık, unutmayacağız. Sizlerden Allah razı olsun, başbakanımızdan Allah razı olsun." diyerek adaylara sıkı sıkıya sarıldı ve duygulu anlar yaşandı. 

Bunun üzerine doğru yolda olduklarını bir kez daha vurgulayarak yüzleri gülen AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ'ı arayarak durumu anlattılar ve onur duyduklarını bir kez daha dile getirdiler. Akdağ, Sürmene halkına selamlarını ilettiğini dile getirdi.