MHP TRABZON MİLLET VEKİLİKORAY AYDIN 7 HAZİRAN YOL AYRIMI ...

“7 Haziran’da bir genel seçim var. Bu genel seçimde Türkiye’nin geleceği belirlenecek. Çünkü bu genel seçim Türkiye’nin girdiği yol ayrımını ya tescil edileceği ya da reddedileceği seçim olacak. Türkiye’yi şuan da idare edenlerin söylemiyle yeni Türkiye kalıbı altında çok dilli, çok ırk yapılı egemenliğin paylaşıldığı yeni bir yapıya mı teslim edileceği ya da bugün ki uniter yapının temsil edildiği bir Türkiye mi olacak? Buna karar verilecek. 

TRABZON'DA MAHALLİ SEÇİMDE 100.000 OY ALDIK 120 BİN ALIRSAK 2 MİLLET VEKİLİ 160.000 ALIRSAK İPİ KOPARIRIZ

Mahalli seçimde 100 bin oy aldık belediye seçiminde. Kriterimiz bu. Oranımız bu. Trabzon’da nüfusta çok büyük hareketlilik yok. Bu rakam baz alındığında 120 bini geçen 2. Milletvekili 160 bin bandının üstü de 1. Partiyiz temsil ediyor. Yani iki tane aks var. Birincisi bizim fark açısından ikinci milletvekilliğini 160 bin oy da 1 partiyi temsil ediyor. Biz kademe kademe ilerliyoruz. Bu mahalli seçimlerde Trabzon genelinde büyük gayret içinde çalışıldı. Bu süreçte aday olan ve görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 
Bir yakın hedef var, bir de uzak hedef var. Yakın hedef 2. Milletvekilliğini çıkarmak. Alacağımız ritim havaya ve Türkiye şartlarında ki havaya göre 1. Partiyi yakalamak. 99’da biz Trabzon’da 1. Parti olduk.

BDP’NİN SEÇİME KENDİ PARTİ BAYRAĞI ALTINDA GİRMESİ
Seçimin hemen arifesinde Türkiye’de çok önemli kararlar alınıyor. Benim çok önem verdiğim dikkate aldığım BDP’nin seçime kendi parti bayrağı altında gireceğini ilan etmesi. Dağ kadrosu ve Öcalan’ın da bu konuda ısrarcı olduğunu söylemesi. 

BDP SEÇİME YALNIMI GİRECEK 

Niye böyle bir karar alınıyor. Bu Türkiye’nin geleceğini belirleyeceği bununla başladık. Genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 9.8 oy aldı. 0.2 daha üstüne koyarsak bu barajı geçebiliriz mantığını güdüyorlar. Onların düşüncesi şu: 
“Hükümetle pazarlık halindeyiz. Tek adamlığı kendisine hedef olarak ortaya koymuş ve tek adamlık hevesini ortaya koyan bunun için her şeyi yapabilecek bir Cumhurbaşkanı ve onun dolaylı yönettiği bir siyasi parti var. Bu parti bizimle pazarlık ediyor. Bize vaatleri var. Bize verdiği sözler var. Eğer biz barajı geçersek 50 ile 60 arası milletvekili alıyor. Bağımsız girdiler 30 milletvekili aldılar. Bunu alıp her şeyi yapmaya hazır Cumhurbaşkanı karşısına geçer. Niye Başbakan  demiyorsunuz çünkü o kukla başbakan.  O zaman elimiz güçlenir pazarlık yaparız. Bugüne kadar ortaya konan Anayasa değiştirme sözü havada kalmıyor. Onunla pazarlık etme imkanı yakalamış oluruz. 
Barajı geçemediğimiz takdirde dünyanın hiçbir yerinde olmayan yüzde 10 barajı var. Kendi ifadelerine göre 12 milyon Kürdü temsil ediyoruz. Bu önümüze konan baraj ile aldığımız bunca oya rağmen meclise giremedik deriz, fiili durum yaratırız, Diyarbakır’da fiili parlamento oluşturup bunu dünyaya ilan ederiz. Yerel parlamentoları illere yayarız düşüncesindeler.  
3. Bu pazarlıkta bizimle pazarlıkları hayata geçirme noktasında olumsuz tavır takınıp ters teperse sokağa çıkarız alacağımız güçle hadlerini bildiririz”
Bunu da BDP’nin genel başkanı Selahattin Demirtaş, “Dananın kuyruğu kopar, ama dana bizde kalır” dedi. Hükümete söyledi bunu.

6-7 EKİM OLAYI ŞUURLU BİR TERCİHDİR
6-7 Ekimde yaşanan olaylar şuurlu bir tercih uygulamanın sonucudur. Demirtaş herkesi sokağa davet ederken o anda aklına estiği için böyle bir davette bulunmadı. Şuurlu bir davranış. Öyle kahpeliklerle karşılaştık ki Diyarbakır’da eşiyle beraber sokakta yürüyen ast subayın arkasından yanaşıp şehit edecek alçaklıklarla karşılaştık. Bunların unutulmaması lazım. Böyle bir kahpe zihniyetle karşı karşıyayız. Senin pazarlık ettiğin böyle bir zihniyet. 
Devlet doğudan çekilmiş. Sen askeri çektin, polisi çektin. Adamlar sokakta yol kesiyor cirit atıyor. Artık orada devlet, Öcalan ile görüşüyor burada yeni bir yapı kurulacak bizde o tarafta görünelim arada gezinen güç kuvvet dengesine göre ne kadar kimse varsa PKK’nın yeni tabanını oluşturdular. Destek tabanı genişledi. Zaten sen çekilip meydanı boş bırakırsan, Doğu ve Güneydoğu’da yeni kurulacak devlet için işe alınması için BDP İl Başkanları müracaatları alınıyor. İş bu kadar şaşmış bu kadar karmaşık hale gelmiş. Onlarda bundan güç alarak halk desteklerini genişletti. Tehlike şu, şuan da ülkenin en tepesinde ki kişi. 17-25 Aralıkla beraber teslim alınmış, kendi iradesine kaybetmiş bir yapıya büründü. Niye büründü. Çünkü olanlar, bir gerçekliktir. Yok paralel, yok kumpas. 

HIRSIZLIK İSLAMIN NERESİNDE VAR ÇALIYORLAR AMA YAPIYORLAR DEMEK MÜSLÜMANLIĞA SIĞARMI 

Adamlar Ankara’da bizi Yüce Divan’a sevk etmeyin diye hüngür hüngür ağlıyorlar. Bu işin yapıldığını bilip, bilincinde olanlar, eğer “yiyorlar ama yapıyorlar” diyorlarsa bu İslam’ın neresinde var. Eğer bu işlerin yapıldığını görüp biliyor ama “çalıyorlar ama çalışıyorlar” diyen varsa bu İslam’ın neresinde var? Bu “kızım kötü yola düştü ama eve ekmek getiriyor”a benziyor. Bunların bir de fetva mekanizması var. Ben çıktım bunları yapanlara “hırsız” dedim. 3 gün sonra bu zat fetva verdi. Diyor ki, “Yolsuzluk yapana hırsız demek iftira etmektir. Neymiş yolsuzluk yapana hırsız demek iftira etmekmiş.. Yolsuzluk yapan organize bir şekilde yapılan hareket. Hırsızlığın daha organize şekli. Sana ne oluyor. Sen bir fıkıh alimisin. Bu Türkiye ne hale geldi. Cuma hutbelerini takip ediyor musunuz. Devletin Diyanetinin hutbeleri bile bu hırsızlık hadisesinin üstünü örtmeye çalışıyor. 3 hutbeye ülkeyi yönetenlere itaat deniyor" dedi. 

BURHAN BEKAR KONUŞUYOR ..

Son olarak Başkan Burhan Bekar konuştu. Bekar:  
“Göreve atandığımız 2 aylık süreçte Trabzon’da bir ilki yapmış, ilk defa bayan kardeşlerimiz 5’di şimdi 8’e çıkardık. 85 Mahallede güçlü bir teşkilat yapısı oluşturmak hedefindeyiz. Her sandıkta 2 kişi olmak üzere 1500’e yakın sandık görevlisi gerekmekte. Bu sandık görevlilerimiz 30’a7rlı 40’arlı gruplar halinde tek tek eğitilecektir. Bugüne kadar yapılan itirazlar hep reddildi. Çünkü sandık defterinde kayıt altına alınmadı. Biz kişilerin denetiminden partimizi çıkarmak mecburiyetindeyiz. Kurumsallaşmadan neyin nerde olduğunu nasıl ulaşacağımızı bilmeden hiçbir şey yapamayız. Biz davamızın önceliğini bu milete anlatmadan, dokunmadan, göz göze gelmeden onun derdiyle dertlenmeden başarıya gitme şansımız olmaz. Bunun temel yapısı önce teşkilatlanmaktadır. 85 mahallenin 26 tane mahalle başkanı parti üyesi. Bunların 23’ünü bugün delege yaptık. Artık herkes partinin üyesi haline getirilecektir. Bu kayıt altına alınmadan yarın esnaf odalarında, neyin mücadelesini vereceğimizi bilemeyiz” dedi.