Ortahisar Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ortahisar Belediyesi ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada Trabzon'un en büyük ilçe belediyesi olan Ortahisar Belediyesi ile birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon'a en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Ortahisar Belediyesi Meclisi ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya ilgi büyüktü.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda meclis başkan vekillikleri ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı. Başkan Genç toplantını açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştirildiğini kaydetti ve 5 yıllık çalışma dönemi içerisinde tüm meclis üyeleri ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Birlikte Trabzon'u Geleceğe Taşıyacağız

Ortahisar Belediye Meclis toplantısı öncesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, salona gelerek, belediye meclis üyelerini tebrik etti.

Gümrükçüoğlu, Meclisin Trabzon'a ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni ederek, "5 yıl belediye başkanı olarak Trabzon'a hizmet verdik. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet vereceğiz. Artık siyaseti bir kenara koyarak bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Trabzon'un en büyük ilçe belediyesi olan Ortahisar Belediyesi ile birlikte en güzel hizmeti getireceğiz. Buradan hepinizi kutlar başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Bu Şehrin Anahtarı Bizlere Emanet

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise ilk meclis toplantısının Ortahisar'a ülkeye hayırlar getirmesini temenni ederek şu ifadeleri kullandı, "Sizler bu kentin geleceğinde söz sahibi olan ve bu kentin 2023 vizyonuna damga vuracak olan projelerin altına imza atacak ekibin seçilmiş üyelerisiniz. Başta şahsıma ve sizleri bu göreve layık gören Ortahisarlı hemşerilerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yola çıkarken bu şehri birlikte yöneteceğimizi söyledik. Evet, birlikte yönetmenin başlangıcı olan meclisimizin teşekkülü noktasında Ortahisarlı hemşerilerimiz teveccühünü hem meclis oylamasında hem başkanlık noktasında göstermek suretiyle 'bana hizmet edecek olan kadro budur' dedi. Biz kentin geleceğini belirleyen ekibin birer parçalarıyız. Ortahisar'da oy kullanan değerli kardeşlerimiz bu şehrin anahtarını bizlere emanet etti. Onun için 5 yıl boyunca bu emaneti layıkıyla taşıma noktasında gayret sarf edeceğiz".

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde ihtisas komisyonları şu şekilde oluştu;

Divan Kâtibi: Fatih Göktaş, Sezgin Yılmaz

Meclis Başkan 1. Vekili Asil: Nusret Onur ve Meclis Başkan 2. Vekili: Seyfullah Kınalı

Encümen Üyeliği: Aydın Gürsoy, Mustafa Dinçer ve Aslıhan Bezirganoğlu,

Plan ve Bütçe Komisyonu: Sezgin Yılmaz, Tahsin Bayrak, Hasan Yılmaz, Halil İbrahim Aydın ve İsmail İnan

İmar Komisyonu Komisyonu: Faruk Kanca, Ufuk Hoş, Hatice Öztürk, Selahattin Çebi ve Ayşe Kabadayı