ORTAHİSAR ESKİ HÜKÜMLÜ VE ENGELLİLERİ İŞE ALDI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Belediyesi’nin 4 adet engelli ile 2 adet eski hükümlü kadrosu için noter huzurunda kura çekimi yapıldı
Eski hükümlü ve engelliler kura sevinci yaşadı
Ortahisar Belediyesi tarafından İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü birimi aracılığıyla yayınlanan ilan kapsamında engelli personel alımıyla ilgili kura çekimi  Belediye’nin Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Yasa gereği kamuda mevcut personelin %4’ü kadar engelli çalıştırılması yükümlülüğü kapsamında her dönem görevini yerine getiren Ortahisar Belediyesi engelli kadrosunu genişletiyor. 
500’ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI
İlgili yasa kapsamında Ortahisar Belediyesi’nin değişik birimlerine kura yöntemiyle dört adet engelli ile iki adet eski hükümlü alımı yapıldı. Belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda noter huzurunda yapılan kura çekiminde Ortahisar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Keleş, İŞKUR Temsilcisi de hazır bulundu. Bir hayli yoğun katılımın olduğu kura çekiminde başvuru yapanlardan bir kısmı ayakta durarak kura çekimini izledi. Önce eski hükümlü kadrosu için 2 kişilik asıl liste ve 4 kişilik yedek liste kura ile belirlendi. Hemen ardından 4 adet engelli kadrosu için 4 kişilik asıl liste ve 8 kişilik yedek listenin kurası çekildi. Kura sonuçları Ortahisar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Keleş tarafından yüksek sesle okunarak salondakilere duyuruldu. İşitme engellilerine de kura sonuçları işaret diliyle anlatıldı. Açık kadrolara başvuranların ve yakınlarının heyecanla izlediği kura çekiminde ismi çıkanların sevinçleri görülmeye değerdi. İŞKUR’a açık kadrolar için 500’ün üzerinde başvurunun yapıldığı bildirildi. Kurada ismi çıkanlardan şartları uygun olanlar gerekli evraklarını tamamladıktan sonra Ortahisar Belediyesi’nin değişik birimlerinde göreve başlayacak. Kurada ismi çıkıp da gerekli şartları taşımayan ya da çeşitli nedenlerden dolayı işe başlayamayacak olanların yerine yedek listelerden isimler alınacak. 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç konuyla ilgili olarak suistimallere sebebiyet vermemek için noter huzurunda, başvuranların da katılımıyla, adil bir şekilde kura çekimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Trabzon Ortahisar Belediyesi Trabzon'da Noter Huzurunda Eski Hükümlü ve Engellileri işe aldı. Noter Huzurunda çekilen Kura Sonucu  Eski Hükümlü Şenol Doğanay,Mustafa Ayvaz işe Girmeye Hak Kazandı  

Yedekler ise ;  Hayri Bakırtaş,Gökhan Yılmazer,Ali Kaynar Hasan Akbulut yedek listede yer aldı .

ENGELLİLER KURA SONUCU 

ASIL LİSTE 

Aydın Kara,Sevgi Değirmenci,Yaşarcan Turfanda,Nurcan Aydoğdu 

ENGELLİ YEDEKLER 

Erdoğan Yılmaz 
Yusuf Alemdar
Gülşah Akyüz
Selahattin KELEŞ 
Ahmet Gürsoy
İsmail Karaahmet 
İlyas Korkmaz
Sümeyya uçar