ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ TERÖRÜ LANETLEDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Belediyesi’nin Eylül ayının son meclis toplantısında terör örgütü PKK tarafından Hakkari’nin Yüksekova Dağlıca üs bölgesinde şehit edilen askerler için saygı duruşunda bulunuldu.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlık ettiği meclis toplantısının açılışında Başkan Genç, terör örgütü PKK’nın kalleş saldırılarını lanetlediğini, kınadığını ve telin ettiğini belirterek, Türk milletinin bu saldırılar karşısında daima dimdik ayakta duracağını söyledi.
Meclis toplantısının açılışında bütün üyeler Başkan Ahmet Metin Genç tarafından şehit edilen askerler için bir dakikalık saygı duruşuna davet edildi. Saygı duruşunun hemen ardından şehitler ruhuna Fatiha okundu.
Başkan Genç, ülke olarak bir çakıl taşını bile feda etmeyecek bir bilincine sahip olunduğunu belirterek, “Bize şehit kanlarıyla bırakılan bu toprakların bağımsız olarak müdafaası için daima mücadelemizi ortaya koyacağız. Sınırlarımız içerisinde asla terör saldırısı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türk milleti olarak bu saldırılar karşısında her zaman ki gibi dimdik ayakta duracağımızı belirtmek istiyorum. Bir çakıl taşının bile feda edilemeyeceğinin bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Dün Hakkari’den gelen haber nedeniyle üzüntümüz çok fazladır. Dağlıca’daki kalleşçe saldırılar sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimiz var. Bu hain saldırıları telin ediyor, kınayarak lanetliyorum. Korkakça, kalleşçe saldırılar yapıyorlar. Bu topraklara dışarıdan ve içeriden müdahale olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türk milleti, saldırılar karşısında daima ayakta duracaktır. Biz ülkemizi üç beş haine feda etmeyeceğiz. Bütün Trabzon ve Ortahisar olarak bu saldırıları kınadığımızı belirtmek istiyorum. Şehit olan askerlerimizin mekanları cennettir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet anne ve babalarına, yakınlarına, eşlerine ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu süreçler bizi mücadelemizden yıldıramayacaktır. Bu saldırılar başlı başına Kürt kökenli vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinden ziyade terör örgütünün bu toprakları bölmek, parçalamak ve birilerine taşeronluk yapmak amacında olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Geçmiş dönemdeki saldırılar hep Kürt kökenli vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri bahane edilerek yapılmıştı. Ama bunlar, Kürt halkının özgürlüklerinden ziyade bir yerlere hizmet eden bir yapıdır. Silahlı kuvvetlerimiz ve polisimiz bu sürecin üstesinden hakkıyla gelecektir. Buna yürekten inanıyorum ve askerimize, polisimize terörle mücadelesinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.