Yaptığı açıklamada emeklilerin sorunlarına değinen Örs, “Emeklilerimiz insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyor.” dedi.

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hayatlarının büyük bir bölümünü ülkemize ve topluma hizmetle geçiren emekli vatandaşlarımız, yaşlandıklarında insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyor. Ancak bugünün ekonomik şartlarında ne yazık ki bu mümkün değildir.

Pandemi sürecinde ve sonrasında yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerimiz var. İktidar partisinin algı politikalarının aksine Türkiye’de ne yazık ki maaşı asgari ücretin altında olan milyonlarca emeklimiz var. Bu vatandaşlarımız çok zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Her gün gelen zamlarla artık baş edemez durumdadırlar.

Emeklilerimizin maaşları, enflasyonun artması ve ekonomik kriz nedeniyle gündelik hayatlarındaki zorunlu harcamalarını dahi karşılamaya yetmemektedir. Her seçim döneminde, emekli vatandaşlarımıza yönelik birçok vaatte bulunulmuş olsa da verilen sözler tutulmamıştır. Düşük emekli aylığı, intibak yasası, 3600 ek gösterge, sağlık hizmetleri ve vergi iadeleri gibi çözüm bekleyen bir çok sorun ile ilgili emeklilerimiz TBMM’den çıkacak kararları ve yapılacak düzenlemeleri dört gözle beklemektedir.

Dinî bayramlardaki emekli ikramiyesi uygulaması ne yazı ki yeterli değildir. O yüzden bu uygulama, dinî bayramlarda emekliye birer maaş ikramiye şeklinde yeniden düzenlenmelidir.

Bunların yanında AK Parti’nin “çözeceğiz" diyerek söz verdiği emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetleri de ivedilikle sonuca kavuşturulmalıdır. Emeklilikte yaşa takılanlar kazanılmış haklarının gasbedilmesinden rahatsızdırlar. İktidardan, vatandaşlarımızın haklı taleplerini devlete yük olarak görmekten vazgeçmelidir.

Bu vesile ile 30 Haziran Dünya Emekliler Gününde tüm emekli vatandaşlarımıza sağlık diliyorum.”