OLAYLAR SONRASI DEMELİ'DEN SERT AÇIKLAMA GELDİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Ülkemizde ve Bölgemizde son günlerde yaşanan Terör olayları için bir mesaj yayınladı. Milliyetçi Hareket Partisi dün ne söylediyse bugün de aynı şeyi söylüyor, yarın da aynı şeyi söyleyecektir. Partimizin ülkenin bekası, bölünmez bütünlüğü ve üniter yapısı ile ilgili tutumunu ve duruşunu eleştirmek dünü ile bugünü çelişkilerle dolu; hayatını yalanlarla, boş algılarla ve safsatalarla idame ettirenlerin haddi değildir.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak  pkk, pyd, hdp ve dhkp-c ile ilgili tutumuz bellidir.Bunu her zaman, her koşulda ve her alanda açıkça defalarca beyan ettik. Ülkemizin bütünlüğüne kast eden bu hainlere karşı tutumumuz ve duruşumuz her daim bu yönde devam edecektir.

Biz ülkemizin bekası ile ilgili bu mevzuları bir seçim malzemesi olarak görmedik ve seçim vaadi olarak kullanmadık. Biz her daim bu mevzuları ülke ve millet meselesi olarak gördük ve bu çerçevede tavır takındık. Hep uyardık. Ülkemizin, memleketimizin ve milletimizin menfaati için sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu da her durumda belirttik. Ancak görüyoruz ki iktidarları döneminde “ analar ağlamasın, çözüm süreci, barış , demokrasi, yeni Türkiye” diyerek hdp ve pkk ile kol kola yürüyenler bugün ki ülke manzarasında köşeye sıkışmış, kendilerini kurtarma adına her zamanki gibi kendi yanlışlarını, hatalarını başkalarının üzerine yıkma çabasına girmişlerdir.

Belirtmek isteriz ki şahsi menfaatleri için değerlerimizi hiçe sayan, kendi egosundan başka bir şey tanımayan ve görmeyen, kendilerinden olmayanı yok sayanların bizlere attığı çamurlar kendi üzerlerine yapışıp kalmış; milletimiz bu bilincine varmış ve gereken cevabı son seçimde vermiştir.

Buna rağmen alışık oldukları üzere insanlığı hiçe sayan ve karalama siyaset ile prim yapmayı amaç edinmiş  bugün ki ülke manzarasının yegane sorumlusu olan gafiller bugün bizleri ve partimizi “ Sessiz kalarak hdp ye destek verdiler. Hdp ye oy vermeyin diyemediler.” diye saçma sapan, tutarsız ve cehalet kokan cümlelerle karalamaya çalışmaktadırlar. Böylesine düşük seviyede bir siyaset ancak ve ancak milli menfaatlerden çok kendi menfaatlerini düşünen, kendi cebine doldurmak isteyen, güç zehirlenmesi geçiren, benliğini kaybetmiş kişilere yakışan bir tutumdur. Bu tür insanlara hadlerini bilmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak hiçbir sözün ya da olgunun altında kalmayacağımızı, gereken cevabı gerektiği şekilde misli ile vereceğimizi belirtmek istiyoruz.

Şöyle bir hafızamızı zorlayacak olursak ki çok uzağa gitmeye gerek yok kimlerin pkk lı ve hdpli hainlerle kol kola olduğunu, kimlerin onlara destek verdiğin ayan beyan görebiliriz.

Bizleri yersiz ve çapsız şekilde eleştiren şahsa sormak isteriz. Kongrelerinde katil barzaniyi dünya lideri gibi alkışlarla ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla karşılayan kim ? Terörist öcalana söz hakkı veren, sayın diyen ve onunla görüşen kim ? Diyarbakır’da  pkk lılarla el ele yürüyen ve zafer şarkıları söyleyen kim ? Bu hainlere bu kadar imtiyazı veren; askerimizi ve polisimizi kışlasına hapseden kim ? Çözüm süreci diye diye bu hainleri başımıza bela eden , güçlenmelerini sağlayan ve ihanetlerini siyasi bir zemine oturtmalarını sağlayan kim ? bahsi geçen bölücü parti oylarını arttırırken kimin oyları aynı oranda azalmıştır ? Bugün ülkenin ateş çemberinde olmasının müsebbibi kim ?

Bunlar şahsınıza sorulacak yüzlerce sorudan sadece bir kaçı…

Bizleri “hdp ye oy vermeyin demediler” diye şuursuzca suçlayanların evvela halkın arasına karışmaları, olup bitenden, gündemden haberdar olmaları gerekir. Bizim ne dediğimiz, ne yaptığımız ortadadır. Halk bunu görmüş ve ona istinaden sandıklarda bizlere teveccüh göstermiştir. Belirtmek isteriz ki  Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin hdp li hainlerle ilgili söyledikleri ve yaptıkları gerek basın açıklamalarında, gerek kayıtlı videolarda ve halkın dimağında mevcuttur. Ancak bizlere kendi kuyruğunu kurtarmak için yaptığınız açıklamada dediğiniz üzere sizlerin ağzından  “hdp ye oy vermeyin “ sözünün çıktığına şahit olan yoktur. Size tavsiyemiz bir açıklama yaparken seçtiğiniz cümlelere ve bahsedeceğiniz konulara dikkat edin. İyice araştırın.  Yalan yanlış ve içi boş cümlelerle halkı kandırmayı bırakın.

Ayrıca Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin hdp li hainlere ithafen; milli değerleri hiçe sayan, İstiklal Marşı’nı okumayan, seçimin hemen sonrasında imralıya selam olsun ve yol haritamızı kandil ile çiziyoruz diyenlerle yan yana gelmemiz mümkün değildir. Bu ihanet şebekesi ile işimiz olmaz dediğini ve her durumda bunu kanıtladığını yorulmuş ve yozlaşmış zihninize sokmanızı tavsiye ederiz.

MHP’liler, Ülkücüler bu vatan için, bayrak için, ezan için ve bu aziz millet için nice bedeller ödemiştir. Ve bu değerler uğruna çekinmeden ödemeye de devam edecektir.  Bizler kefeni meydanlarda propaganda olsun diye değil Allah davası için giyeriz. Bunun yanında bizim giyeceğimiz kefenlerde ne cep vardır ne de kenarlarında ince oya dantel.

2014 yerel seçimlerinde pkk lılar tarafından İstanbul’da silahlı saldırı sonucu şehit edilen Ülküdaşımız Cengiz Akyıldız; yakın zamanda İzmir Ege Üniversitesi’nde yine pkk lı hainler tarafından bıçaklanarak şehit edilen Ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu unutmuş olmalısınız. Hiçbir vatandaşımızın ölmesine razı gelemeyiz ancak söylemek isteriz ki nedense bu hainlerin karşısında duran, herşeyinden vazgeçip şehadet şerbetini içen Ülkücüler olmaktadır. Öyle ya aksi olsaydı meydanlarda ince oya dantelleriyle boy gösteren ak gençlik şimdi meydanlarda olurdu. Zor zaptedilen yüzde ellinizin nerede olduğunu da merak etmiyor değiliz.

Biz önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyor ve bu çerçevede sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak biliyoruz ki bunu anlayamayacak gafiller de çıkacaktır. Hayat felsefesini şahsi menfaat ve rant üzerine kuranların bunu anlamalarını beklemek saçmalık olur.

Her anında halkı kandırmış, menfaati için “Yeşil Alan” diye ayrılan alanları imarlı hale getirerek rant peşinde koşan;  “GÜVEN” e dayalı borç karmaşası ve kirli pazarlığı içinde olan;Devletin merkezi yönetiminin ve diğer kurumların yaptıklarını kendi yaptığıymış gibi anlatıp övünen; Doğalgaz, kanuni bulvarı diyerek halkı kandıran;  Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası, Tersane, İkinci Üniversite, İkinci Pist, Lojistik Merkezi vs diyerek söz veren ancak yapmayan; yalan sarmalı ile çalışan bir zihniyetin bizleri anlaması oldukça zordur. Bu zihniyettekilere uyarımız şudur:” Haddinizi ve yerinizi biliniz.”

Bunun yanında uydurma sözlerle bizlere saldıran şahsın evvela belediye başkan adayı olmak için Trabzon’a ilk gönderildiğinde liman işletmecileri ile yapmış olduğu görüşmeler ve pazarlıkları açıklamasını ve kamuoyunu aydınlatmasını tavsiye ediyoruz. Kendi üzerinde bu kadar pislik varken partimize yersiz yorumlar yapması seviyesizlikten ve boş laftan ileri gitmeyecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak insan odaklı , saygı ve sevgi çerçevesinde, yalandan uzak doğruları ön plana çıkaranbir siyaset yapmanın hem ülkemiz hem milletimiz için faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Herkes kendine yakışanı yapar ve hak ettiği şekilde yaşar. Saygısızlık ve seviyesizlik bizim işimiz değildir. Ancak saygısızca ve pervasızca meydanlarda konuşanlarında hak ettikleri şekilde hadlerini bildiririz.

Herkesin bu tavır ve tutum içerisinde hareket etmesini; insanlarının birbirlerine saygılı ve anlayışlı olmasını; ülkemizin en kısa zamanda huzura kavuşmasını temenni eder bu uğurda deri koltuklarından atıp tutanların aksine hiçbir sorumluluk ve fedakarlıktan kaçmayacağımızı belirtmek isteriz.

Muammer Demeli
MHP Trabzon İl Başkanı