OF BELEDİYESİ KARETE TAKIMI BİR ÜST KUŞAĞA GEÇMEYE HAK KAZANDI


 Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate takımında eğitim gören 46 sporcu, girdikleri sınavda başarılı olarak bir üst kuşağa terfi etmenin mutluluğunu yaşadı.
Spor faaliyetleriyle Of gençliğine hizmet veren Of Belediyesi’nin bünyesinde düzenli olarak çalışmalarını sürdürdüğü karate branşında kuşak sınav heyecanı yaşandı. Of Belediyesi Karate antrenörü Salih Doğan önderliğinde çalışmalarını Of Halk Eğitim Merkezinde bulunan karate salonunda sürdüren Oflu sporcular bu kez kuşak sınavına katıldı. Antrenör Salih Doğan’ın yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Osman Topçu, Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral, Of Medya Derneği Başkanı Yüksel Yaşar ve sporcular katıldı. Kuşak sınavına katılan 46 karateci başarılı olarak bir üst kuşağa terfi ederken, sporcu velileri de bu mutlu günlerinde çocuklarını yalnız bırakmadı.

Kuşak sınavında konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, sporun önemine değinerek elde ettikleri başarılar nedeniyle sporcuları kutladı. Sporun sadece vücudu geliştirmediğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "14 yıldan beri Salih Doğan hocam bu hizmeti hakikaten Allah rızası için bugüne kadar başarılı bir şekilde en iyi yerlere taşıdı. Sizlerde yavrularımızın velileri olarak onlara vermiş olduğunuz destekle Derneğimizin faaliyetlerini bugüne kadar hep beraber taşımız olduk. Spor hakikaten gençlerimizin hem bedensel, hem zihinsel gelişimine katkıda bulunan çok önemli bir faaliyettir. Bunun yanında gençlerimizin bir takım kötü alışkanlıklardan ve sokaktaki olumsuz istemediğimiz gayri ahlaki davranışlardan uzak kalmalarını, onların geleceğe daha iyi hazırlanmalarını aynı zamanda başta da belirttiğim gibi zihinsel ve bedensel açıdan katkı sağlayacak en önemli faaliyetlerden bir tanesidir. Bugün burada yavrularımızla beraber onların gelişimlerine katkıda bulunacak bir faaliyeti hep beraber izleyeceğiz. Ben şahsen: “eğitime, spora, ilime, bilime, din eğitimine gençlerimizin çocuk yaştan itibaren tabi tutulmalarını onların geleceğe daha iyi hazırlanmaları adına yapılması gerekli faaliyetler olduğuna ve bu konularda elimden gelen bütün desteği var gücümle sürdüreceğim. Bu vesile ile bu heyecana ortak olduğunuz için, yavrularımızı yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Yavrularımıza da spor, eğitim haytalarında başarılar diliyorum ve hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Törende kısa açıklama yapan Of Belediyesi Karate antrenörü Salih Doğan, halkımızın birçoğunun bu sporu gereği gibi tanımadığı ve bilmediğini söyleyerek, "Ülkemizde birçok kişi sporu sadece çocukların yaptığını düşünüyor. Halbuki her yaşta insanın spor yapması kendi sağlığı için çok önemli bir etkendir. Bunun için her insanın düzenli olarak spor yapması gerekiyor." diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Kuşak töreni, konuşmaların arından karate gösterileri ve kuşak takdim töreni ile son buldu.