Numan Kurtulmuş Trabzon'da STK Temsilcilerine Konuştu

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısıı Numan Kurtulmuş, Trabzon’da STK’larla bir araya geldi.

Kurtulmuş, “Trabzon’da konuşmak zor. Trabzon hakikaten dinamikleri.

 Trabzon, Türkiye’mizin motor şehirlerinden biridir. 

Hep beraber ortak vizyon oluşturarak Trabzon’u çok daha ileri götürmenin gayretinde olacağız” dedi. 

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Sivil Toplum ve Basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi,  MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile çok sayıda STK’nın temsilcisi katıldı.  Programın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi, “Seçimin arifesindeyiz. Şehrin meselelerini birlikte konuşacağız inşallah. 31 Mart Yerel Seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Diğer taraftan da yüksek katılımlı bir seçim olur inşallah diyorum” dedi. 

KURTULMUŞ; TRABZON HEYECANLI BİR ŞEHİR

Sivil Toplum Kurulularını temsilen Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ise, “Trabzon heyecanlı bir şehir. Heyecanlı bir şehir olduğu için hedeflerinde de heyecan yaşıyor. Çok hedef veriyoruz kendimize ve heyecanımız bu hedeflerin öncelikleri konusunda bazı sıkıntılara düşmemize neden oluyor. Bu kenti geleceğe taşımak için burada ki bütün STK temsilcilerinin görüşlerine değer verdiğinize eminim. Bu görüşlerin Trabzon’un bundan sonra ki politikalarında yer alacağına inancım tamdır. Bizim Trabzon’un geleceği ile ilgili dediğimiz tek şey Trabzon’un kendi değerini kültürünü, kent kimliğinin olmasıdır. Diğer bütün hedefler bir şekilde hallolur. Bir İtalya kentinin tanımlanması gibi” diye konuştu.

TRABZON DİNAMİK BİR ŞEHİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, özetle şu şekilde konuştu:  Trabzon’da konuşmak zor. Trabzon hakikaten dinamikleri… Trabzon, Türkiye’mizin motor şehirlerinden biridir.  Hep beraber ortak vizyon oluşturarak Trabzon’u çok daha ileri götürmenin gayretinde olacağız.  Türkiye 24 Haziran seçimleri ile birlikte yeni yönetim modeli uygulamasına geçti. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle bir çok yeni uygulama, başbakanın ortadan kalkarak Cumhurbaşkanını hükümetin başkanı olduğu sistem değişikliğini gerçekleştirdik.  Önce Anayasa Değişikliğini milletimiz kabul etti, ardından da bu Anayasa Değişikliğinin verdiği imkanla seçim yaptık. Bu seçim 24 Haziran seçimiyle birlikte ilk uygulamasını yaptığımız Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sonrasında… 

2 AKSA 2 ÇİZGİYE DAYALI

 Bu açıdan son derece önemlidir. Türkiye’nin hangi istikamette yönünün ne tarafa olacağı noktasında gösterge mahiyetinde olacaktır.  Bu seçimle birlikte milletimizin tercihini bir kez daha ortaya koyacağını biliyoruz.  Yeni sistemin doğası gereği 2 aksa, 2 çizgiye dayalı siyaset tarzına göre Türkiye gelişiyor…  10’a yakın parti parlamentoda temsil ediliyor. Bu Türkiye demokrasisinin zenginliği. Ama yeni sistemin doğası, hükümeti kurmak için yüzde 50 + 1’i gerektirdiği için 2 aksın etrafında toplanacak bir siyaset tarzı ortaya çıkacaktır.  Belki çok yakın zamanda 2 partili sisteme geçmeyeceğiz. Bir taraftan AK Parti’nin bir tarafta CHP’nin öncü olduğu siyaset aksı gerçekleşiyor.  Sadece ittifak içinde ki partileri değil aynı zamanda farklı partilerin bir birlerini daha yakından anlayacağı siyaset sistemine doğru gidiyoruz.  cumhur ittifakıyla ilgili geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımız adayları ilan ederken 2 ilçede MHP’li adaylarımızı ilan etti. Bundan sonra ki süreçte inşallah Cumhur ittifakı son derece olumlu sonuç vereceğini umut ediyoruz.  İttifaklar masa basında oluşturulan ittifaklar şeklinde gelişmez” Siyasi partilerin yöneticileri, siyasi partilerin liderleri bir masanın etrafına gelip hadi bakalım şu şehirde sen bu şehirde ben şeklinde kalıcı olmaz. Cumhur ittifakının en büyük özelliği 15 Temmuz gecesi kurulmuş olmasıdır.  Millet sokaklara çıkmış, Cumhurbaşkanımızın sözünü yerde bırakmamış, geleceğine sahip çıkmıştır.  15 Temmuz gecesi burada da FETÖ Terör Örgütüne karşı mücadele edilmiş, meydanlarda ittifak kurulmuştur. Yoksa Cumhur ittifakı masa başı ittifakı değildir.

ZORLUOĞLU ESKİDEN VALİMİZDİ ŞİMDİ BAŞKANIMIZ 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, “Murat bey benim Elazığ’da ve Van’da ziyaret ettim. Van’da çok güzel işler yaptı. Çok iyi belediye bakanlığı yaptı. Türkiye’nin hangi terör tuzakları ile karşı karşıya olduğunu çok iyi bilerek terör örgütlerine geçit vermedi, göz açtırmadı. Ama Van’da ki kardeşlerimizi de o terör örgütünün ağlarından çekip alacak güzel işler yaptı. İnşallah Trabzon’da büyükşehir’de, belediye başkanlığını çok büyük farkla Murat Zorluoğlu’nu seçecek” diye konuştu.