Mustafa Bıyık 'Yomra'da kimsenin incinmesini istemiyorum''

 İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, yerel seçimler öncesi çalışmaları dahilinde bir basın toplantısı düzenledi. 
Trabzon’da yerel seçim seçim trafiğinin iyiden iyiye hızlandığı şu günler içerisinde, İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, aday olduğu ilçe Yomra’da gazetecilere bir basın toplantısı düzenledi.  İYİ Parti Yomra İlçe Teşkilatı’nın tam kadro katıldığı toplantıda, Bıyık’ın neler yapacağını şu sözlerle açıkladı Yomra'da işlerin yolunda gitmediğini, Trabzon’un toplamında olumsuz anlamda konuşulmaya başlanan bir algısı olmaya başlamıştı. Yomra hem en iyi ilçe olma konusunda ilerlerken, Yomra’da yaşayanların şikayetlerinden yola çıkarak ciddi bir genç ekibi de arkamıza da alarak Yomra’da aday olma düşüncemiz oluştu. Bu bağlamda yapılan görüşmeler neticesinde geleceği dair neler yapabileceğimize dair adaylığımızı 7 Aralık’ta halka duyurmuş olduk. Bugün bu toplantının akabinde yarın Yomra çarşıdan başlayarak saha çalışmalarına başlayacağız. ondan sonra her gün sahada seçim çalışmalarımıza iyi parti olarak start vermiş ouyoruz. diğer parti adaylarındaki belirsizliği beklemek istemedik. biz kendi politikamız üzerinden gideceğiz. bundan sonra geleceğe dair nasıl projeler sunabiliriz diye düşünüyoruz. Yomra’nın geçmişteki olumsuz algısı ile ilgili şunu söylüyorlar. geçmişle bir kavgamız yok, Yomranın geleceğine dair neler yapabileceğimize dair projeler hazırlıyoruz. onları da 15 20 gün içerisinde tanıtım toplantısı ile halka duyuracağız. Yomra’nın son 15-20 yıllık sürecinde halkın huzuruna dair hiçbir işlemin yapılmaması Yomra’ya gelen yeni nüfusun bundan sonraki hayatında güncel ihtiyaçlarının karşılanamayacağı eksikliği üzerinde duruyoruz. insanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ciddi projelerimiz var. Bunlar yapılabilir projeler olduğu için Yomra’nın ufkunun açabileceğimizi düşünüyorum . Bunlar yapılabilirdi de biz neden bunlarla karşılaşmadık diyerek halkın kendi sorgulaması ile karşılaşabileceğimizi düşünüyoruz.  Proje sayfalarında kalan projelerden çok, belediyenin bütçesi ve çeşitli sosyal projelerle desteklenebilecek olan projeler üzerinde çalışıyoruz. A proje olur mu, sorgulanacak bir proje ile insanların karşısına çıkmayı düşünmüyoruz.  Yomra bugün daha iyi şartlar da olabilir. Ancak gerek alt ve üst yapıdan, sosyal donatı alanlarından sokak ve cadde çalışmalarına, kent meydanından pazar yerine, kültür merkezinden düğün salonuna kadar Yomra’da yapılabİlecek o kadar çok iş var ki. Biz bunları halkın karşısına proje olarak sunacağız. Bunun için adaylık düşüncesi oluştu ve aday olduk. İnşallah bunları yapmak niyetindeyiz.  Tek tek şunu yapacağız bunu yapacağız demek istemiyorum, onları daha sonra bir toplantıda sunacağız. 

SAHİLDEKİ BİNALAR…

Yomra Trabzon’un en fazla nüfus alan bölgesi. Bu binalar yapılırken ve nüfus alınırken bunların altyapısı yapılmadı. Bu gelen nüfusun eğitimini sağlayabilecek ilkokulu, lisesi hazırlanabilmiş durumda değildi. Biz kentleşme ve nüfustan şikayetçi değiliz ancak Yomra’da 5 bin civarında Yomralı olmayan insan yaşıyor. Bir dairenin fiyatı 1 milyon lira, bunu ödeyen insan düzgün bir hayat yaşamayı hayal eder. Bir otopark, yürüyüş yolu… Ancak bunların hiçbirinin altyapısı yok. Buraya gelen insanlar bu durumdan şikayetçi oluyorlar. Kaşüstü’nün arka caddelerine girdiğiniz zaman çamur içerisinde geziyorsunuz. Yomra binasal anlamda büyürken, güncel ihtiyaçların karşılanması anlamında büyümedi. Sadece müteahhit geldi, arsayı aldı binayı yaptı gitti. Yomra’nın bu tahribatının toparlanma süreci var, çok kolay değil. İnsanlar sadece binaların büyümesi olarak baktığı için anlaşılmıyor.

1 YILLIK PLANLARLA BİNA YAPILDI

Keşke yapılmasaydılar diyebiliyorum ama bunlarla ilgili bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok. Biz ancak bundan sonra ile bir şeyler yapabiliriz. Kentleri insanlar hazırlarken 50-100 yıllık planlamalar var. Yomra’da ise 1 yıllık olur. Bir tane mimar projeyi geldi çizdi gitti. Onun arkasında bina… Keşke Kaşüstü Trabzon’un genişleme alanı olarak 10 yıl önceden planlanmış olsaydı. Bugüne dair geleceğe dair hiçbir planlama yapılmadan yapıldı bu kentleşme.

YOMRALILARIN GOLF SAHASINI İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Yomralı’ya danışmadan hiçbir şey yapmayacağım. Kararı halk verir. Eğer halk ihtiyaç olduğuna dair bir kanaat verirse biz de yapmak için mücadele ederiz. Ki sokakta genel olarak ihtiyaç olmadığı düşünülüyor. Büyük projelerde, golf ve dolgu sahası gibi halkın 10-20-50 yılını iştigal edecek olan konuları kesinlikle vatandaşa soracağım. Burada en az yapılan şey şudur, burada STK ve halkın düşüncelerine çok değer verildiğini düşünmüyorum. Ben meclisler oluşturarak vatandaşın taleplerini o meclislerde gündeme getirmeyi düşünüyorum. İstiyorlarsa yaparız. Yomra Belediyesi’nin bir golf sahasını yapabilecek bütçesi olduğunu da düşünmüyorum. Bu huzursuzluk ortamını kaldıracağız. Benim giremeyeceğim esnaf, ev olmadığını düşünüyorum. 40.000 kişinin belediye başkanı olacağız. Bir huzursuzluk olduğu kesin. Benim yanıma seni beğeniyoruz, destekliyoruz ama birlikte görünemeyiz diyenler oluyor… Benim yanımda görünecek esnafın yarın kapısına zabıta gitme ihtimali çok yüksek. Ne gerek var, burası demokratik bir ülke. Ben bir başkan adayı olarak kimsenin incinmesini istemiyorum. Bireysel olarak neden bu adama destek oluyorsun denilme ihtimali çok yüksek. Demokratik bir yarış ortamı olduğunu düşünmüyorum.