“YENİ OTOGAR’I 2 YILDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 

Değirmendere bölgesindeki mevcut otobüs terminalinin şehre yakışmadığını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu: “Günümüz koşullarının gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan ve Trabzon’a yakışır yeni bir otobüs terminalini ilk iki yılımızda hizmete açmayı hedefliyoruz.” 

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu, göreve geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkındaki detayları kamuoyuna aktarmaya devam ediyor. Bu anlamda ekolojik köprüler ve Gülcemal hakkında açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, kısa sürede çözmeyi sorunların başında gelen otogar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 

HEM OTOGAR HEM TREN GARI 

Başkanlık görevine gelmesi halinde ulaşımdan kentsel dönüşüme, çevre düzenlemelerinden büyük şehire yakışır modern yaşam alanlarına kadar birçok hizmeti Trabzon halkı ile buluşturmayı arzu ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, bu bağlamda şehre yeni bir otobüs terminali kazandırma zarureti de doğduğunu dile getirdi.

Başkan adayı Zorluoğlu, “Mevcut otobüs terminali ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiş, yetersiz ve Trabzon’a yakışmıyor. Nasip olur göreve gelirsek Trabzon’a yakışan yeni bir otobüs terminalini ilk iki yılımızda inşallah hizmete alacağız. Ayrıca bu terminali, Erzincan’dan gelecek olan demir yolu ile aynı alanda konuşlandırıp hem otogar hem de tren garı olarak hizmet verecek bir ulaşım merkezini hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

MODERN DOLMUŞLAR HİZMETE GİRECEK

Projenin mevcut otogarın yerinde hayata geçirebileceğini ancak fizibilite çalışmaları tamamlanmadan yer telaffuz etmenin doğru olmayacağını söyleyen Zorluoğlu, ayrıca Trabzon kültüründe önemli yeri olan dolmuşların modernizasyonlarının da yapılacağını belirtti. Klimalı, yaz kış konforlu yolculuk imkanı sunabilen, en önemlisi de engelli bireylerin daha rahat seyahat edebilmesi için modern dolmuşların hizmete gireceğini kaydeden Zorluoğlu, “Artık dolmuşlarımızı modernize etme zamanı geldi. Konunun tüm taraflarıyla istişarelerde bulunarak inşallah bu konuda da gerekli adımları ivedi bir şekilde atacağız” dedi.

UYGUN PARK VE DURAK YERLERİ OLUŞTURULACAK

İlçe minibüs ve otobüslerine de merkeze yakın alanlarda, uygun park ve durak yerleri oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’u kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle, birlikte geliştireceğiz ve şehrimizi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız” şeklinde konuştu.