CHP Genel Başkan adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, adaylığının bir başkaldırı olduğunu belirterek "Benimki bir baş kaldırmadır. Ben demokrat bir CHP istiyorum, özgür bir CHP istiyorum. Konuşan solcu, devrimci bir CHP istiyorum. Bunları el birliği ile yapacağız. Hiç birinizin kuşkusu olmasın" dedi.

Trabzon'un geçmişte CHP'in kalelerinden biri olduğunu ifade eden İnce, "Burası CHP kalesiydi, ben bir milletvekiline razı değilim, tıpkı eski günlerdeki gibi, CHP’nin yüzde 42’lerde olduğu gibi CHP’nin kalesi olan Trabzon’u yeniden ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

"BEN BASINA KONUŞUYORUM SİZE DEĞİL"


Karadeniz gezisi çerçevesinde Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İl Başkanı Yavuz Karan'la birlikte basın mensuplarının karşısına geçti.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı sırasında, İnce’yi göremeyen partililer basın mensuplarına sitem ederek diz çökmelerini istedi. Bunun üzerine İnce, basının diz çökmesine karşı olduğunu kaydederek "Arkadaşlar ben basına konuşuyorum size değil. Basını çöktürmeyin basın diz çökmesin. basın ayakta dursun. Basın diz çökerse memleket biter. Basın diz çökmesin. Biz zaten diz çökmesin diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

“Bu onurlu ve zor ve büyük yürüyüşe çıkarken yanımda Trabzonlular'ın olduğunu görüyorum, bunun farkındayım, sorumluluğun farkındayım" diyen İnce "Bizim derdimiz ülkenin bu karanlık gidişatından kurtulmak, CHP'yi umut yapmak. Bütün koşullar uygun. Dış politika yerlerde sürünüyor sıfır komşu kalmış. İnsanlarımız rehin, çocuklarımız işsiz, öğretmenlerimiz atanamıyor, evlatlarımız zorla okullara yerleştiriliyor. Tarım gitmiş 20 milyar dolarlık ithalat var, hayvan üreticisi mahvolmuş, emekli geçinemiyor, böyle bir durumda sosyal demokratların iktidara gelmesi için her şey uygunken, CHP umut olamıyor, ışık olamıyor. Çünkü CHP’nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP’nin el frenini indirmeye talibim. CHP’yi Türkiye’de umut yapmaya talibim. Efendim Türkiye’de insanlar sağcı imiş, yüzde 30 muş solun oyu, işte CHP’de 25 alıyormuşuz, daha neyimize yetmiyormuş bu bir başarıymış. Ben böyle bir başarıyı kabul etmiyorum. Benim hedefim Ecevit’in yüzde 42’sidir. Bunu alacağız. CHP'nin de Trabzon’un da o şanlı günlerimize geri döndüreceğim. Burası CHP kalesiydi, ben bir milletvekiline razı değilim, tıpkı eski günlerdeki gibi, CHP’nin yüzde 42’lerde olduğu gibi CHP’nin kalesi olan Trabzon’u yeniden ayağa kaldıracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

"GELİN ÖNCE TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRELİM"

Muharrem İnce, "Bu ülkede bir diktatör var, bu diktatörden kurtulmak istiyoruz" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz, ekmek diyoruz, emek diyoruz, aş diyoruz, iş diyoruz. Türkiye’de demokrasiyi getirebilmemiz için önce partide demokrasi olması lazım. Sizlerin huzurunda soruyorum, tüzük mü büyük, genel başkan mı büyük. Tüzük büyük, genel başkanlar gelir gider, ast olan tüzüktür. Tüzüğe göre mi genel başkan seçeceğiz, genel başkana mı göre tüzük yapacağız. Tüzüğe göre genel başkan seçeceğiz. Sayın genel başkana Trabzon’dan Türkiye’de uygarlıkların beşiği olan bir kentten CHP eski bir kalesinden sesleniyorum. 4 madde tüzük komisyonunun oluşması, 5 madde gelen başkan seçimi, 6 madde tüzük değişikliği olmaz. Yeni seçilen bir genel başkan tüzüğü istediği hale getirir. Gelin önce tüzüğü değiştirelim sonra gelin genel başkanı seçelim. Benim tüzük değişikliklerim net. 1 belediye başkanları, milletvekilleri, meclis üyeleri, herkes üyelerle ön seçim olacak. 2 duyuyorum ki sayın genel başkan blok listeyi özlemiş, blok listeyi rüyalarında görüyor artık, onu yeniden kazandırmak istiyor. Ben blok listeyi tarihin çöplüğüne göndereceğim. Yine uyarıyorum, yüzde 15 kontenjan var şu anda bu genel başkana tanınmış. Yüzde 15 yetmiyor bunu yüzde 30-50 çıkartmak istiyorlar. Bu partiye kuruluşun ve kurtuluşun partisine devrimin ve direnişin partisine sözümdür. Beni genel başkan yaparsanız bırakın yüzde 15 kontenjanı onu da kullanmayacağım, siyasi partiler kanunundaki yüzde 5’i kullanacağım o kadar. Bu yüzde 5’de zaten 27 milletvekili yapıyor 27 milletvekili kontenjan genel başkana yeterde artar bile. Biz genel başkanların orada oturup da liste yapmasını istemiyoruz. Ben bu partinin evlatlarını CHP genel merkezinde kapı önlerinde bekletmeyeceğim.”

"EDİRNE'DE NE SÖYLEYECEKSEM HAKKARİ'DE DE ONU SÖYLEYECEĞİM"


İnce, konuşmasında adaylığının bir baş kaldırma olduğunu kaydederek, “Benimki bir baş kaldırmadır. Ben demokrat bir CHP istiyorum, özgür bir CHP istiyorum. Konuşan solcu, devrimci bir CHP istiyorum. Bunları el birliği ile yapacağız. Hiç birinizin kuşkusu olmasın. CHP umut olamıyorsa, iktidar olamıyorsa, neden olamıyor biliyor musunuz? bir öz güveni yok, iki kararlı ve tutarlı değil. Bu parti kararlı değil, kararlı. Diyarbakır'da ne söylüyorsam Trabzon’da onu söyleyeceğim. Edirne’de ne söyleyeceksem Hakkari’de onu söyleyeceğim” şeklinde konuştu.

Ülkeyi iktidar yapmaya talip olduğunu anlatan İnce, “Ben bu ülkeyi ayağa kaldırmaya CHP iktidar yapmaya talibim. Bunu yapacağımı herkes görecek. Onun için sizlerin desteğini istiyorum. Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Ben siyasette dik duran bir adamım. Trabzonlu da horonu dik oynar. O zaman siz de dik duracaksınız. Siyaseti horonu oynar gibi yapacağız. Dik durarak yapacağız, bu millete yalan söylemeden yapacağız. Demokratikleşmeyi anlatacağız, ekonomik gelişmeyi anlatacağız. Bizim söylemlerimizde özgürlük olacak. Bizim söylemlerimizde özgürlük olacak. Bizim söylemlerimizde yeni Türkiye’de mutlu insanlar olacak. Kardeş kavgasını bitireceğiz, hep birlikte bitireceğiz. Bu ülke kalkınmayı konuşacak, yeni iş olanaklarını konuşacak” diye konuştu.

"HÜSEYİN AVNİ AKER'DE DE KADIKÖY'DE AYNI KONUŞACAĞIM"


Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, “CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve bazı Trabzon delegelerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini açıklamaları ile ilgili olarak “Volkan Canalioğlu ile Yalova’da yeniden yapılan seçimlerde beraber çalıştık. Kendisine teşekkür ediyorum. Ancak Milletvekillerinin, il başkanının ve delegelerin herkesin görüşü ayrıdır. Ben o imza atanlardan da bana oy geleceğini düşünüyorum“ diyerek cevap verdi.

“Türkiye’nin her yerinde aynı konuşacağınız söylediniz. Hüseyin Avni Aker’de aynı, Kadıköy’de de aynı mı konuşacaksınız?” sorusuna ise İnce, “Hüseyin Avni Aker’de de Kadıköy’de de aynı konuşacağım. Kim haklı ise onun yanında olacağım. Hukuk sistemi kimi haklı buluyorsa onun yanında olacağım. Adaleti kişiler değil hukuk verecek” ifadelerini kullandı.

Ayrıca CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce Trabzon gezisi sırasında Sürmene Memiş Ağa Konağı Restaurant'a gelerek konağı ziyaret etti ve konak kahvaltısını tattı.