SELÇUK ÇEBİ ARAKLI EŞRAFININ BASKISINA VE CUMHURBAŞKANININ OKEYLEMESİNE DAYANAMADI VE İSTİFA ETTİ 

Trabzon’un yetiştirdiği ünlü güreşçilerden, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, AK Parti’den Milletvekilliği aday adaylığı için Spor Bakanlığı’ndaki Müşavirlik görevinden istifa etti.
 
1982 Araklı doğumlu evli ve iki çocuk babası Selçuk Çebi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 2 yıl öğretmenlikten sonra, Spor Bakanlığı’nda Spor Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Çebi, 3 yıldan beri de Spor Bakanlığı’nda Müşavir olarak çalışıyordu.
 
1994’de Araklı İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciyken babası Hasan Çebi’nin teşvikiyle güreşe başlayan Selçuk Çebi, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Çebi’nin uluslararası alanda imza attığı başarıları şöyle, 2005 Akdeniz Oyunları (Almeira), 66 kg grekoromende altın madalya, 2005 Yaz Üniversite Oyunları (İzmir) 66 kg grekoromen stilde altın madalya, 2009 Dünya Güreş Şampiyonası (Herning) 74 kg grekoromen stilde Dünya Şampiyonu, 2009 Avrupa Güreş Şampiyonası (Vilnius) 74 kg grekoromen kategorisinde Avrupa Üçüncüsü, 2010 Dünya Şampiyonası (Moskova) 74 kiloda ikinci kez Dünya Şampiyonu oldu.
 
Selçuk Çebi, aday adaylığı ile ilgili olarak, “Ülkeme bir sporcu olarak gururla hizmet ettim. Öğretmen olarak birçok gencin memlekete ve millete yararlı birer insan olarak yetişmesine katkı sağladım. Artık bir siyasetçi olarak memleketime katkı vermek istiyorum” diye konuştu.