MHP'li Belediye Başkanı Refik Kurukız'dan Rekor ''EVET '' oyu 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Şalpazarı İlçesi 16 Nisan Referandumunda en başarılı ilçe oldu. MHP'li Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın işi savsaklamadan kapı kapı dolaşıp 16 Nisan referandumunda Cumhurbaşkanlığı sistemine Evet Oyu istemesi Başarıyı da beraberinde getirdi.   Gayri Resmi açıklanan ilk sonuçlara göre Trabzon ilçelerinin içerisinde tek MHP Belediye Başkanlığının olduğu İlçe Olma özelliğini de elinde bulunduran Şalpazarı ilçesi 0 bölgenin en yüksek Evet Oyunu vererek birinci oldu. 

ŞALPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KURUKIZ YATIRIMI HAK ETTİ 
MHP'nin Kalesi Olarak Bilinen Şalpazarı İlçesinde ise MHP'li Belediye Başkanı Refik Kurukız Farkı ile % 73.16  gibi çok yüksek EVET  oyu alındığı gözlerden kaçmadı .

Şalpazarı: Evet % 73.16 , Hayır: %28 - Tonya : Evet: % 55, Hayır: %45, Vakfıkebir: Evet % 66, Hayır: %34 -Maçka: Evet % 68,Hayır: %32  Düzköy: Evet: % 62-Hayır: %38 ve  Çarşıbaşı: Evet % 67 , Hayır: %33 oy ile MHP'li Şalpazarı İlçesinin gerisinde kalarak birinciliği Şalpazarı'na kaptırdılar.  
Şalpazarı halkı biz başkana verdiğimiz sözü tuttuk oda bize verdiği sözü tutsun hizmetleri aksamadan fazlası ile bekliyoruz hak ettik  dediler .