MHP'de İlk Bir Dönem Başkanlık Yapan Çelenk Aday Olmayacağım Dedi

 Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

MHP Ortahisar ilçe başkanı Derviş Çelenk görevinden istifa etti. Konu ile ilgili www.trabzonhaber24.com  açıklamalarda bulunan MHP Ortahisar ilçe başkanı Derviş Çelenk istifasının altında birşeyler aranmaması gerektiğini söyledi.

ARKADAŞLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTEDİM

İstifanın nedenini açıklayan Çelenk "Yaklaşık 1 buçuk yıldır görevimi yürütüyorum. Önümüzdeki kongrede aday olmayacağımdan dolayı diğer arkadaşların önünü açmak için istifa ettim. Daha rahat çalışsınlar ve hazırlansınlar. Kongreye az kaldı.Kongre Eylül 10'da olacağından. Kongredeki arkadaşların önünü kesmemek gerekiyor. Teşkilatla ve İl Yönetimi ile Herhangi bir sıkıntım yoktur, olamazda ."

MHP'DE İLK BAŞKAN ÇELENK ,AHTIM VARDI BAŞKANLIĞA GELİP BİR DÖNEM YAPACAKTIM

İl yönetimi ile problem yaşadı iddialarına cevap veren Çelenk "Bir ahtım vardı bir dönem yapıp bırakacaktım . Bu Makamlar kimsenin malı değil her gelen yapsın diğer Genç heyecanlı arkadaşların önünü açsın .Daha iyi zamanı bol arkadaşlar çıkarsa muhakkak çıkacaktır. Koltuklara bağlı kalmadan illa başkan olacağım diye koltuğumu seve seve bırakacağımı söylemiştim. İnsanların yeri ve zamanı geldiği zaman koltuğun bırakması gerektiğini belirtmiştim Ne il yönetimi ne de ilçe yönetimi ile problemimim yok. Tamamen arkadaşların önünü açmak için doğru olduğuna inanıyorum. Yeni arkadaşlara elimden gelen yardımı yapacağımın sözünü verdim. Kendi yaşantımı devam ettireceğim.  Bu istifa altında kimse bir şey aramasın tamamen aday olamama kararından dolayı böyle bir kararı verdim. Ortahisar MHP İlçe Başkanlığına hevesli olan Arkadaşlarımın 15 gün içerisinde aday olma imkânı bulsunlar diye." istifa ettim. 

İL BAŞKANI NİHAT BİRİNCİ OLUMLU KARŞILADI

İl Başkanı Nihat Birinci ile görüştüğünü kaydeden deneyimli siyasetçi "İl başkanımızla görüşerek fikir beyanında bulunduk. Kendisi de olumlu karşıladı. MHP ‘nin bir adım daha ileriye gitmesi için çalışmaya devam edeceğim. Biraz dinlenmemiz gerekiyor. 15 yıldır aktif yöneticilik yapıyoruz. Biraz da genç kardeşlerimiz yapsın biz de yardımcı olalım. Yeni kardeşlerimiz vitrine çıksın. Dışarda çok heyecanlı arkadaşlar var önünü kapatmamak lazım.  Kimsenin önünü kesmemek gerekiyor. MHP'ye Çok daha zamanını harcayacak arkadaşlar çıkar. Hep beraber omuz omuza devam edeceğiz. Kırgınlık dargınlık yok." dedi.