MHP TRABZON İL BAŞKANLIĞI TEK LİSTE İLE GİDİLDİĞİ İÇİN YİNE AYNI MUAMMER DEMELİ BAŞKANLIĞA DEVAM 

MHP İZMİR MİLLET  VEKİLİ OKTAY VURAL YILLAR SONRA TRABZON'DA HALKA SESLENDİ SALON KOPTU 

 MHP Trabzon Olağan İl Kongresi bugün yapılırken, kongreye MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da katıldı.

Trabzon’da Pelitli Yalıpark  otelin salonunda yapılan kongreye MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, mevcut İl Başkanı ve adayı Muhammed Demeli, AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, sendikalar ve çok sayıda partili katıldı.

20150207aw318892_01.jpgKongrede bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Vekili Oktay Vural, “Hepinizin gönlünde Trabzon fırtınası muhakkak kopuyordur. Türkiye çok önemli bir süreçten geçmekte. Bugün Trabzon’da olmaktan memnuniyet duyuyorum. Trabzonlular yiğit insanlar, mert insanlar, burada olup o heyecanı paylaşmaktan gurur duyuyor. Bize her yer Trabzon arkadaşlar. Çünkü Trabzonlu her yeri vatan kabul etmiş insanlardır. Bize Her yer Trabzon, her yer Türk vatanı” dedi.

“Bir vatandaş olarak bu vatanın kıymetini bilmemiz lazım” diyen Vural “Cumhuriyetin erdemini, kula kulluk etmeyerek vatandaş olmanın erdemini bilmemiz lazım. MHP olarak biz bu erdemleri benimseyerek bugünlere geldik. Şerefimiz sizi hak yoluna çağırıyorum. Bizi dönemin paşaları susturamadı da bugün Recep paşalarımı susturacak. Nefesimiz ensenizde olacak. Türk Milletine kefen giydirmek isteyenlere karşı meseleleri sizlerle paylaşmaya devam edeceği” ifadelerini kullandı.

20150207aw318892_02.jpgVural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi isteğine de tepki göstererek “Tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor. Başkanlık sistemi için, çözüm süreci için, Bizi tehdit ediyorlar 400 milletvekili olmazsa ne olacak? Bu ver başkanlığı al özerkliği denklemidir. Cumhurbaşkanı İmralı ile anlaştım diyor. Doymak bilmeyen ihtiraslarına karşı terörist başının arzularını gerçekleştirecektir . Başkanlık sisteminin amacı ve hedefi eyalet sistemine çevirmektir. AK Parti ye Trabzon’da oy isteyenler çözümün nedir diye sorun" diye konuştu.