MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'dan Ramazan Bayramı Mesajı 

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ,yayınlamış olduğu bayram mesajı ile Tüm Müslümanların Mübarek Ramazan Bayramını Tebrik etti.

Tarım Mesahında ;

“Bundan 1400 yıl önce bilgisizlik, hırs ve vahşet bulutlarıyla ufku kararan insanlığı aydınlığa kavuşturan Kur’an güneşi, Ramazan ayında kutlu bir güneş gibi doğmaya başladı. İslam âleminin güçlü, mutlu ve müreffeh olduğu çağlar boyunca tüm insanlığı sımsıcak ısıttı; dört bir yana adalet, merhamet ve hoşgörü ışıkları saçtı.

Selçuklular döneminden itibaren İslam’ın bayraktarlığını fiilen üstlenen aziz milletimiz, Yavuz Sultan Selim Han döneminden itibaren bu fiili görevi resmen devralarak dünyanın biricik güç merkezini ve barış iklimini kurdu. Türklük ile İslam’ın bu kutlu buluşması, tüm insanlığın ve bilhassa mazlumların kurtuluşu oldu. Ne zaman ki, Türkler güçten düştü; İslam âlemi de sıkıntılarla boğuşmaya başladı. Bu nedenle millet olarak sorumluluğumuz ağır ve büyüktür.

Her ne kadar bugün eski gücümüzden çok şeyler kaybetmiş olsak da, yeryüzündeki tüm mazlumların umudu yine bizleriz. Bu nedenle yurdunu terk etmek zorunda kalanlar, ahlakın dehasını temsil eden aziz Türk milletinin merhamet ve fedakârlığına sığınmaktadır. Atalarımızdan miras aldığımız bu biricik ve en önemli değerimizi sonsuza kadar yaşatmak, en temel görevimizdir.

Bugün insanlık, 1400 yıl öncesinden çok daha iyi durumda değildir. Yine orman kanunları işlemekte, yine güçlünün yumruğu güçsüzleri ezmekte, yine azgınlaşmış nefisler dört bir yana saldırmaktadır. Doğu Türkistan’daki milyonlarca soydaşımızın yanı sıra Irak, Suriye,Arakan, Filistin ve Somali’deki din kardeşlerimizin boyunları bükük, umutları kırıktır. İnsanlık âlemi, İslam’ın aydınlığına, aziz milletimizin adalet ve şefkatine her zamankinden çok daha fazla muhtaç durumdadır.

Böylesine bir ortamda; kalplerin dirildiği, akılların aydınlandığı, gönüllerin coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların canlandığı, manevi hayatı güzelliklerle dolu bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama ulaştık. Peygamber Efendimizin, “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” buyurduğu bu kutlu ayın rahmet yağmurları ile ıslanarak, günah tozlarından arındık, iman ağacımızı güçlendirdik, gönül dünyamızı zenginleştirdik.

Mazlumların gözyaşı döktüğü, buruk bir sevinçle idrak etmeye hazırlandığımız Ramazan Bayramının; aziz milletimizin yeniden dünyaya adalet bahşedecek güce erişmesine vesile olmasını diliyorum.

Ramazan Bayramının, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğini oluşturan Trabzon'umuz başta olmak üzere; ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik, merhamet ve adalet getirmesini temenni ediyorum.”

Not; Bayramlaşma Bayramın 3. günü saat 13.00'da MHP İl Binamızda olacaktır .