Şalpazarı Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür ve Sanat merkezi Bahçesinde  yapılan kongrede Divan Başkanlığını Çarşıbaşı  Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu  yaptı.
Kongreye Şalpazarı  Belediye Başkanı Refik Kurukız,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk,  İÝİ Parti ilçe Başkanı Şennaz Yilmaz, Esnaf Odası Başkanı Barış Ayaz, Ziraat Odası Başkanı Ali Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri ,muhtarlar ve partililer katıldı. ,
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Raporların okunması ve kısa konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Ömer Özdin yeniden ilçe Başkanı seçildi.
Kongreye yapılan katılama teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin , "Milliyetçi Hareket Partisi Şalpazarı  ilçe kongremizi hayırlısıyla gerçekleştirdik. Kongremize katılan sayın il başkanım ve yöneticilerine, kıymetli Belediye başkanlarıma, sayın ilçe başkanlarıma, Trabzon Ülkü ocakları başkanına, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına, muhtarlarımıza ve bütün misafirlere şahsım ve partim adına teşekkür ederim." dedi.