MHP GRUP BAŞKANI ÇAKIROĞLU ;MUHTARLARI KÖPEK'Mİ GÖRÜYORSUNUZ ?

Haber : ÖMer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Belediye Meclisi’nde nisan ayı üçüncü oturumunda belediye bünyesinde Muhtarlar Müdürlüğü’nün kurulmasının gündeme gelmesi sert tartışmalara neden oldu. Öneriye sert tepki gösteren MHP’li Davut Çakıroğlu, “Muhtarlar siyasi partilere ait bir müdürlüğe bağlanamaz” dedi. Önerinin muhtarların lehine olduğunu belirten AK Parti’li üye Ufuk Hoş’un, “Sokaklarda sokak köpekleri var. Onlarla da veteriner ilgileniyor. Şimdi veteriner müdürlüğünü mü kaldıracağız” sözleri tepki çekti.
MUHTARLARI KÖPEK Mİ GÖRÜYORSUN?

Hoş’un sözlerine sert tepki gösteren MHP’li üye Çakıroğlu, “Sen şimdi seçilmiş muhtarla iradesi olmayan köpeği bir mi tutuyorsun? Muhtarlar seçilmiş iradesi olan kişilerdir. Teşbihte hata olur ama bu bir teşbih değildir; büyük bir gaftır. Ne yani muhtarları köpek mi görüyorsun? Yani onların bir iradesi, bilgisi yoktur. Buradan bu mana çıkıyor. Çok yanlış ifadeler’’ diye konuştu. 

KARAR SAÇMALIK

 CHP’li Üye Turgay Şahin ise, “Muhtarlar seçimle gelen bağımsız insanlardır. İçişleri bir genelge hazırlıyor ve muhtarları bir birim altında topluyor. Böyle bir saçmalık olur mu? Muhtar, mahallesinde imar sıkıntısı nedeniyle geldiği belediyede kendisine ‘Sizin müdürlüğünüz var önce oraya gidin’ denilecek. Bu yanlış bir iş. Bence muhtarlık müdürlüğü kurulmamalı’’ şeklinde tepkisini dile getirdi.  Yaşanan tartışmaların ardından ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.