Meral Akşener Trabzon'da Halka Hitap Etti 



İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları nedeniyle miting düzenlemek için Trabzon’a geldi. Saat 14.00’de başlaması beklenen miting Meral Akşener’in otobüsle şehir turu yapması nedeniyle yarım saat geç başladı. Trabzon Meydan Parkında gerçekleştirdiği mitingde konuşan Akşener “Bugün itibariyle 4 Haziran seçimlerine 16 gün kadar bir zaman kaldı. 24 Haziran’da bir seçim olacak niçin apar topar bir seçim yapılacağından bizim haberimiz yok, kendileri karar verdim şimdi mızıklanıyorlar. Mızıkçı bunlar. 24 Haziran’da ya şu anki sistemin değişmesinden yana yada değişmemesi için karar vereceksiniz. Ya ağa oldu, reis olduğu, yada sayın Erdoğan’ın peygamber efendimize eş tutanlara yada Allah’ın sıfatını taşıdığını iddia edenlere dur diyeceksiniz. Yada bu devran böyle devam eder diyeceksiniz. “

AKŞENER; TRABZON’UN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK

Trabzon’un en büyük sorunu işssizlik, özellikle genç işsizliği. Bir taraftan AK Parti teşkilatlarına kağıt götürüp ballı işlere başlayanlar. Bir tarafta rektörlerin, kaymakamın yanında çalışanlar, diğer taraftan sizin çocuklarınız gibi KPSS sınavınında hakkı yenilen çocukların yanında olacaksınız. Ben biliyorumki Trabzonlular bu haksızlığa son verecek.  453 Milyar dolar borç alındı, fabrikalar satıldı, 16 yılda 2 trilyon dolar hepinizin cebinde çıkan vergilerle paralar toplandı. Yani 2 buçuk yıllık Türki^yenin borcu oldu. Bu 2 buçuk trilyonla köprü yapıldı övünüyorlar sahibi yandaş mütahit, ihalelerde insanın ihale birimi olarak kabul edildiği bir dönem yaşadınız mı? Havaalanları, hastaneler hiç biri bizim değil, yandaşın cebine para koymak için yapılan işler.

AKŞENER; TRABZONLULAR EN BAŞARILI İNSANLARDIR

Trabzonlular cin gibidir. Trabzonlular İstanbul’da en başarılı insanlardır, Trabzon’un ferasetine sesleniyorum, 65 Milyon Kanal İstanbul için bulunması gereken paran, 65 Milyon dolar yatıracaksın, gençler atananmış, bu 65 milyondan hangi gelir millete sağlanacak dedim cevap vermediler. Sayın Erdoğan millet kıraathanesi açıyor. 16 Yıldır iktidarsanız millete dokunan insana dokunan projeler yapmanız lazım.  TUTUKLA BENİ… Binali bey ben bunları söyleyince atladı. TRT’yi özelleştireceğiz, satacağız, 2 buçuk  milyon cebinizden çıkıyor, ne kadar ahmak varsa zengin ediyor. Alt tarafı TRT’yi özelleştireceğiz… Her yıl Türkiye’ye kar edecek… YÖK dedim konuşulmadı. TİKA gündeme geldi. Ben Türk milliyetçisiyim ya TİKA’ya dokunuyor diyecekler. Bunlar hem yalancı hem iftiracı… Koskoca Başbakan dediki, TİKA’yı kapatıyormuş, Pensilvanya’dan öyle almış emri… Pensilvanya’dan el alanlar AK Parti’den milletvekili adayı… Gel buraya, İçişleri Bakanlığı senin elinde gelsin tututlasınlar… Tutukla beni Bana FETÖ’cü diyip kanıtlamayanlar şerefsizdir… Şerefsiz şerefsiz adamlar geziyorlar ortada… TİKA’yı da AFAD’ı  da önümüze alacağız bakacağız kimlerin eline geçmiş gereğine bakacağız. Korkunun ecele faydası yok. Gereğini yapmak namus borcudur.

AKŞENER; BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ 

 Gençlere iş vermek milletin görevidir. Eğer iş bulamıyorsa boynunu dik tutturmak zorundayız. Liseyi bitiren ama üniversiteyi bitirmeyenlere işsizlere maaş vereceğiz. Gariban emeklilerden bit kadar maaş alan emeklilerden muayene ve ilaç katkı payı alıyorlar, onuda kaldıracağız dedik suratları asıldı. Biner lira para yatırdılar, onuda becerememişler bazılarına 500, bazılarına 750… Biz ise her bayram 1500 lira iyi bayramlar ikramiyesi vereceğiz emeklilerimize…. Kredi kartlarında takibe uğrayan sayısı 4 buçuk milyon… Şehit gazilerin ve öğrencilerin bu borçlarını silip sınırlandıracağız dedik… Zıpladılar. Kaynağı nereden bulacaksınız diye, saray çok para çok derde deva olacak o saray… Emekli boynu bükük gezerken sen eğer 1300 odalık saray yaparsan bunlar haram zıkkım olsun. Gencin aç gencin işsizse, sen saray yapıyorsan ağaçları katlediyorsan haram zıkkım olsun. Rahmetli Özal oturdu 3 oda bir salon… Ama beyefendiye yetmez… Milletin parasıyla millete deva olmak yerinde kendi gönlünüzü eğlendiriyorsanız, bu düzen değişecektir.