MEHMET ATALAY'IN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR 

Haber : www.trabzonhaber24.com  Tarkan Yusuf Altıntaş  İstanbul 

Kalp krizi geçiren eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay'ın sağlık durumunun iyiye gittiği, tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Erek, yaptığı yazılı açıklamada, şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle 9 Nisan'da hastanelerine başvuran Mehmet Atalay'ın kalp krizi geçirdiğinin tespit edildiğini hatırlattı.

Atalay'ın, anjiyografi laboratuvarı ve acil serviste birer kez duran kalbinin elektroşokla çalıştırıldığını aktaran Erek, şunları kaydetti:

"Koroner anjiyografisinde, kalpteki 3 ana damardan ikisinin tamamen tıkalı olduğu, diğerinin ise kritik derecede darlık gösterdiği tespit edildi. Koroner anjiyografi sırasında kalp ritmi bloklandı ve geçici kalp piliyle müdahale edildi. Bu bulgular ışığında Atalay'ın 5 damarına koroner baypas uygulandı. Hastamızın durumu iyiye gitmektedir. Kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesindeki tedavisi tamamlandı ve serviste hasta odasına alındı. Tedavisi devam ediyor."

Erek, ameliyat sonrası enfeksiyon gelişme riski nedeniyle Atalay'ın yanına ziyaretçi kabul edilmediğini ifade etti.