KORAY AYDIN TSGİAD'I ZİYARET ETTİ
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon sanayici ve girişimci iş adamları derneği’ni ziyaret eden TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, iktidarın kendine muhalif gördüğü basın, yayın ve medya kuruluşlarına yönelik baskı ve el koymalarının özgürlükçü demokratik rejime yönelik açık bir darbe olduğunu söyledi. AKP’nin Yeni Türkiye’sinde bu saatten sonra can ve mal güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğunu belirten Aydın Kayyum Kanunu’na aykırı bir şekilde kayyum atayan bir iktidarın kabul edilemez olduğunu ve bu davranışın gasp olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı kendi anayasal sınırları içine çekilmediği sürece Türkiye’de hiçbir koalisyon başarılı olamaz. Türkiye sağlıklı bir demokrasiye kavuşamaz. Anayasa bir sınırdır, herkesin sınırını tayin eder.

Koalisyon sorularına cevap veren Aydın bize koalisyon teklif edilmedi dedi. “Onların kafalarında 8 Haziran sabahı zaten erken seçime gitme düşüncesi ile oyaladılar insanları. İddiam şudur. Eğer bu işi yönetenlerin istediği gibi tek başına bir iktidar çıkarsa Türkiye’deki kutuplaşma siyaseti artarak devam edecek ve daha ağır sonuçlar milletin önüne çıkarılacaktır. Anket sonuçları zaten AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını söylüyor. Zaten koalisyon olduğu zaman partiler uzlaşmak zorunda olacaklar. Biz vatandaşla birebir iletişim kuruyoruz. Bize oy vermemiş olan vatandaşlardan oy istiyor oy verenlerden de bir arkadaşını MHP’ye oy vermesi için ikna etmesini istiyoruz.

Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki en temel farkın çözüm süreci olduğunu belirten Aydın AKP, çözüm süreci diye PKK’yı besleyip büyüttü, güçlendirdi. ‘Sürecin sonunda anaların gözyaşı oluk gibi akacak’ dedik. Bu konuda tespitlerimiz doğruydu, biz söylemiştik demek istemiyoruz. Bunu Türk milleti görmüştür. Bu sürecin ağır bedellerini, verdiğimiz şehitlerle ödüyoruz. Bu durum insanlarda ağır yaralar oluşturdu. Ben en az 20 yerde, gün gelecek AKP, ‘PKK bizi kandırdı’ diyecek dedim. Şimdi gerçekten böyle diyorlar. MHP’nin öngörülerinin haklı çıkmasının bu seçimde katkısı olacak ve oy olarak geri dönecek bize.” İfadelerine yer verdi.

İçinde bulunduğumuz bu akşamın 92 yıl öncesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları 1 kasım 1922’de saltanatın kaldırılması, 6 ekim 1923’te Türk ordusunun İstanbul’a girmesi ve 25 Ekim 1923’te kabine bunalımı gibi yaşanan gelişmelerden sonra baştan beri aklında olan cumhuriyetin ilanına 92 yıl önce bugün karar verilmiştir. Dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç Cumhuriyetin önemini bizlere bir kez daha göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu ve heyecanını yaşıyor, bu destanın varis noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünde Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi. 

TBMM BaşkanVekili Koray Aydın Ziyaret sonrası İstanbul'a CNN TV'de Saat 19.30'da Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız saha Paogramına katılmak için Yola Çıktı .

Konuşmaların ardından gazi Mustafa kemal paşanın cumhuriyetin 10. yıl nutku dinlendi.