KORAY AYDIN ; GENÇLERİ KAHVEHANE KÖŞELERİNDE KURTARACAĞIZ 

Haber : www.trabzonhaber24.com Haber Merkezi

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, beraberinde MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, MHP İl Başkanı Muammer Demeli, Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar ve parti yöneticileriyle birlikte seçim çalışmalarını Çimenli, Pelitli ve Ortahisar’da sürdürdü.
KORAY AYDIN: ”KAHVEHANELER GENÇ İŞSİZLERLE DOLU”

Çimenli ve Pelitli’de kahvehane, çay ocağı ve işyerlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Aydın ve beraberindeki heyet, daha sonra Trabzon Forum Alışveriş Merkezi’nde bulunan işyerlerini ziyaret etti.

Kahvehanelerin işsizlerle özellikle de genç işsizlerle dolu olduğunu ifade eden Koray Aydın, bu gerçeğin yıllar yılı değişmediğini, AKP iktidarının 2001 yılında yüzde 6 civarında olan işsizliği iktidarda kaldığı 13 yıl boyunca ortalama yüzde 10’un altına düşüremediğini belirtti.

Aydın şöyle devam etti: “Ülkeyi 13 yıldır tek başına yöneten AKP, istikrar, istikrar diyor ama işsizliği özellikle de genç işsizliği bir türlü düşüremiyor. Genç işsizlerde oran yüzde 20’nin üzerindedir. Her ile üniversite açmakla övünen iktidar, mezunlarına iş üretemiyor, ancak mazeret üretiyor. Türkiye, atanamayan öğretmenler, atanamayan gıda mühendisleri, atanamayan bilişim mezunları, atanamayan ziraat mühendisleri gibi, her daldan mezunların atanamadığı veya işsizlikle boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir” dedi.

”MHP GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

            MHP’nin ciddi bir seçim beyannamesiyle özellikle işsizlik başta olmak üzere birçok sorunu çözme vaadinde bulunduğunu anlatan TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeleri olarak atanacağını, başarılı öğrencilere 10 bin lira faizsiz Yüksek Öğrenim Kredisi verileceğini, yine evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere de 10 bin lira faizsiz Evlilik Kredisi verileceğini söyledi.

MHP’nin gençlerin önünü açacağını belirten Koray Aydın, yıllık ortalama 700 bin kişiyi işe yerleştireceklerini, yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlayacaklarını, işe yerleştirene kadar da aylık 700 lira Aile Desteği vereceklerini anlattı.

Koray Aydın, AKP iktidarıyla birlikte kamuda taşeronlaşmanın had safhaya ulaştığını, devletin asli ve sürekli görevleri arasında olan güvenlik, temizlik, bilişim, laboratuvar, projelendirme gibi daha bir dizi alanın ‘hizmet satın alma’ adı altında taşeronlaşmaya açıldığını belirterek, mevcut sistemin çalışanları asgari ücrete mahkûm ettiğini belirtti. Devletin asli ve sürekli görevlerinde sözleşmeli, 4/C’li, vekil, geçici ve fahri statüde çalışanların tamamına kadro verileceğini bildiren Aydın, böylece çalışanların daha iyi maaş ve daha iyi özlük haklarına kavuşacaklarını kaydetti.

”MHP İKTİDARINDA SOSYAL YARDIMLAR, SOSYAL HAK OLACAK VE ARTIRILACAK”

AKP iktidarında gerçekleştirilen özelleştirmelerle kamunun elindeki büyük fabrika, tesis ve şirketlerin birkaç yıllık kazançları karşılığında birilerine peşkeş çekildiğini anlatan Koray Aydın, özelleştirmeler sonucu işçi kesiminde sendikalaşma oranının dramatik şekilde düştüğünü, özel sektör çalışanlarının büyük bir bölümünün de asgari ücretle çalıştığını söyledi.

Koray Aydın, MHP iktidarında asgari ücretin 1400 liraya çıkarılacağına, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılacağına, yine asgari ücretlilere büyükşehirlerde aylık 100 lira ulaşım yardımı yapılacağına dikkat çekti. Emeklilere yılda 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği verileceğini belirten Aydın, bütün bu iyileştirme ve sosyal yardımların piyasaları canlandıracağını, ücretlilerin alım gücünün artmasıyla esnafın işlerinin de açılacağını ifade etti.

MHP iktidarında sosyal yardımlara devlet garantisi getirilerek sosyal hak haline getirileceğini vurgulayan Aydın, evi olmayan vatandaşlara sosyal konut tahsis edileceğini, konut tahsis edilinceye kadar da aylık 250 lira kira yardımı yapılacağını söyledi.

Açıkladıkları seçim beyannamesinde toplumun bütün kesimlerini kucakladıklarını anlatan TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kamu çalışanları, işçiler, memurlar, çiftçiler, esnaf, şoför, nakliyeci, işsiz ve bütün kesimler için iyileştirmeler yapacaklarını belirtti.