CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları dolayısıyla Trabzon'da miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu Trabzon Atatürk alanında yaptığı ve çok yoğun bir kalabalığa hitap ettiği konuşmasında şunları söyledi; 

4 BAKAN DEVLETİ SOYDULAR

4 Bakan bakanlık koltuğundayken devleti soydular. 4 bakandan birisi Ekonomik Bakanı Zafer Çaplayan. devlet nasıl soyulur çok iyi biliyor. Trabzon'un esnafna sesleniyorum, çifçisine emekçisine sesleniyorum. 52 milyon doları bir arada gören emekli çifti esnaf görmediniz mi? Zafer Çağlayan bu işi halletti. Başbakan bundan sonra rabia işareti yaptığında benim aklıma devleti soyan 4 bakan ve oğulları gelir.

YABAK EVLATLARINA YA VATAN EVLATLARINA

700 bin dolarlık saati rüşvet diye alıyorsun. Rüşvet yemek haram değil mi? Ardamarı çatlamış birisi haram para ile Umre'ye de gider. Emniyetin bağlı olna bakan Muammer Güler sabah oğluna telefon açıyor. Oğlun aevde kaç para var diyor. 1 tirilyon babacım diyor. Trabzon'un esnafına çifçisine sesleniyorum. 1 milyon doları gören var mı? Ya bakan evlatlarına oy vereceksiniz ya vatan evlatlarına oy vereceksiniz.

BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞMELERİ LAZIM

İstanbul'da havalimanında otobüsün üstüne çıktılar ellerini kaldırdılar. Bunlardabn birisi var. Karadenizli birisi. Dediki İstifa edecek birisi var dediler. Bu bakanda dediki ben istifa edeceksem sende istifa edeceksin dedi. Normalde istifa etmeleri gerekir. Bu milletin yakasından düşmeleri lazım. ama bunlarda utanma duygusu yok. Allahın yarattığı en değerli varlıktır insan.

BE ONA BAŞBAKAN DEĞİL BAŞÇALAN DİYECEĞİM

Ben ona başbakan demeyeceğim Başçalan diyeceğim. Aile boyutu götürüyorsa ben ona başbakan değil başçalan derim. Türkiye Dünyanın en güzel ülkesi. İstiyoruz ki sokakta tanımadığımız kişiye bile selam verebilelim. Ama birşey yapacağız. Siyasetin bir ortak noktası vardır. Siyaset halka hesap verenlerin işidir.

İKTİDAR OLAMADIK ÇÜNKÜ KABAHAT BİZDE

CHP neden bu zamana kadar iktidar olamadı. Kabahat bizde biz halkın yanına gitmedik Mecliste oturduk bize oy verin dedik. şimdi herşeyi takip ediyorum. şimdi alnımın akıyla oy istiyorum. Oy verin diyorum. Siyasete atıldığım gün şunu söyledim. Hayatımın hiçbir yerinde halka yalan söylemeyeceğim. Rize'de bazı arkadaşlar bizi protesto ettileri. Bu baş çalan geldiği zaman önceden protesto yapanlar tespit ediliyor ve gözaltına alınıyorlar. Bizim protesto edileceğimiz bilindiği halde bunları gözaltına alınmadı. Olsun bizi herkes sevmek zorunda değil. Hiçbir zaman hiçbir yurttaşımı suçlamadım. AKP'ye oy veren vatandaşlarımla bu hırsızları ayırıyorum. Bunlara hırsızlıklarının hesabını soracağım. biz düşüncelerimizi özgürce dile getireceğiz. ama kardeşve bir be bereberlik içinde yaşayacağız.

TÜRKİYE VOLKAN ABİYLE GURUR DUYUYOR

Türkiye Volkan abinizle gurur duyuyor. mecliste sizin için hizmet etti. Şimdi yeniden Trabzon için hizmet etmeye talip oldu. Belediye başkanlığı yaptığı sürece kapılarını kapatmayacak. yeni hizmetler yapacak. Herkes çalışacak onun belediyesinde. Diyorlarki siz neyaptınız. Bizde asıl ne yaptını diyoruz bizim yaptıklarımızı tekrar ediyorsdunuz. Biz yeni şeyler yapacağız.

MÜCADELEMİZİ BERABER YAPACAĞIZ

Mücadelemizi beraber yapacağız. Huzur içinde güzel bir Türkiye için beraber çalışacağız. Şehitlerimize insanlarımıza saygı göstereceğiz. Yarınların Türkiyesi için hep beraber çalışacağız. Eski Bağkur genel müdürü olarak size sözüm. çalışan insan cezalandırılmayacak. kapatılşan belde belediye başkanlıkları yeniden açıkalcak. Biz size inanıyoruz. Sizde bize inanın. Birbirimizi tanıyacağız ve konuşacağız.

YAKAYA ROZET TAKLAMAKLA TRABZONSPORLU OLUNMAZ

CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da yaptığı mitinge Trabzonspor ile ilgili olarak "Trabzonspor bir efsanedir. Yakaya rozet takmakla Trabzonsporlu olunmaz" dedi.