Karaoğlu Öğrenci Konseylerini Ziyaret Etti

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretleri kapsamında Avrasya Üniversitesi (AVÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseylerini ziyaret etti.

27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti Trabzon’dan aday adayı olan Mehmet Karaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. AVÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Yavuz ve KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Çolak’ı ziyaret eden Karaoğlu, üniversite gençliğine fazlasıyla önemsediklerini söyledi.

AVRUPA’DA İKİNCİ SIRADAYIZ

Konsey ziyaretlerinde üniversite gençliğinin milletin ve vatanın geleceği olduğu vurgusu yapan Karaoğlu, “Üniversiteler, geleceğin bilim insanlarını, eğitimcilerini, doktorunu, siyasetçisini, hukukçusunu, sanatçısını yetiştiren eğitim ve bilim kurumlarıdır. Üniversite ve üniversite gençliğine en fazla değerin verildiği dönem AK Parti dönemidir. 2002 yılında 76 olan üniversite sayısı AK Parti iktidarımızın döneminde 200’e yaklaşmıştır. 7 milyonu aşkın yükseköğretim öğrencisi üniversitelerde eğitim görmektedir. Bu rakam ile Avrupa’da ikinci sıradayız. Türkiye, okuma-yazma oranlarını hesap ettiği dönemden, üniversitede okuyan öğrenci sayısı ile bugün Avrupa’da önemli bir sıraya yükselmiştir. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizin ve vatanımızın geleceği olan gençlerin eğitimine ne kadar önem verdiği aşikardır” dedi.

ÖĞRENCİ BURSLARI VE YURTLARDA CİDDİ ARTIŞ

AK Parti iktidarının öğrencinin her zaman yanında olan bir politika izlediğini belirten Karaoğlu, “AK Parti iktidarı Türkiye’de öğrenciye en çok önem veren siyasi oluşumdur. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burs 2002 yılında 45 lira iken, 2018 yılında yüzde 944 artışla 470 liraya yükseldi. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl müjdelediği artışlarla öğrencilere ciddi oranda maddi destek sağlanmaktadır. 2002 yılında 190 olan yurt sayısı 727'ye, yatak kapasitesi ise 182 bin 258'den 601 bin 19'a yükseldi. Üniversite sayısı, barınma imkanları ve maddi konularda bugüne dek atılmayan adımlar atıldı. Tüm bu adımlar Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde atıldı. Minnettarız. Müteşekkiriz” diye konuştu.

TRABZON EĞİTİMDE BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ

Trabzon’a yeni bir üniversitenin kurulmasının onaylandığını ve Trabzon’un yükseköğretim alanında bölgenin çekim merkezi haline geldiğini sözlerine ekleyen Karaoğlu, “KTÜ ve Avrasya’dan sonra Trabzon Üniversitesi ilimize kazandırıldı. İlimizdeki üniversite sayısı üçe yükseldi. Bölgemizde üç üniversiteyi içerisinde barındıran başka bir il yok. Bu anlamda bölgenin çekim merkezi haline geldik. Öğrencilerden Trabzon’a ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Bugün, yaklaşık 75 bin yükseköğretim öğrencisi Trabzon’daki üniversitelerde eğitim görüyor. Üçüncü üniversitenin kurulumunda emeği geçen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimize ve partimizin

tüm kademelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Tüm bu yatırımlar Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla gerçekleşiyor. Trabzon’a verdiği değere bizler de Trabzonlular olarak fazlasıyla karşılık vermeliyiz. Kolay işlere değil, hayal edilemeyen işlere imza attığı için desteğimizi esirgememeliyiz” ifadelerini kullandı.