Kalıcı İstikrar 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Trabzon Milletveili Dr. Adnan Günnar, seçim çalışmalarınıı Tonya İlçesinde sürdürdü. İlçe merkezi ile Kalınçam, İskenderli, Yakçukur ve Kösecik Mahallerini ziyaret eden  Günnar, halka Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de kalıcı siyasi istikrar olacağına vurgu yaparak, "16 Nisan'da yapılacak referandumsa Aziz Milletimizin kararı 'EVET' olursa ülkemiz koalisyonlardan kurtulacaktır. Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek" dedi.

BİRLİK VE UZLAŞMA


Günnar, "Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak" diye konuştu.

Günnar, anayasa değişikliği ile  halkın güçlü mecliste daha güçlü temsil edileceğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. Terörle etkin mücadele edilecek. Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş. Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak."