İYİ Parti Trabzon’da Huzura Çıktı 

Haber:Ömer Altıntaş. www.trabzonhaber24.com
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, ekibiyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın ile sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda, MHP’den ayrılan bir çok isim de katıldı. En dikkat çeken isimler ise MHP’den ayrılan Eski Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, yine MHP’den ayrılan Derviş Köz, MHP’den ihraç edilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ali Sağır, MHP Araklı Eski İlçe Başkanı Baki Malkoçoğlu,MHP eski İl Başkan Yardımcısı Muhammet Erkan, MHP’den Trabzon Milletvekili aday adayı olan Hüseyin Kıran ve çok sayıda isim katıldı.
BASININ ÜZERİNDE HİÇ BİR BASKININ OLMASINI…
Burada konuşan Saka, “bize büyük kutsal görev verildi. Hepimiz bunun farkındayız. Bize çok güzel onur verici misyonlar yükleniyor. Bunun layıkıyla altında kalkacağımızı, hep birlikte ülkenin geleceği adına iyi şeyler yapacağımızdan kuşkunuz olmasın.
Milletine yalan konuşan bir basını varsa o ülkenin başka düşmana ihtiyacı yoktur. Bu ülkenin refahı sizin bu millete vereceğiniz onurlu katkılardan geçiyor. O zaman biz şunu söyleriz. Basınımız özgür olmalı. Basınımızın üzerinde hiçbir baskının olmasını biz asla tasvip etmiyoruz. Bizim iktidarımızda göreceksiniz biz bu ülkeyi yönetmeye iktidara talibiz. Öyle kadrolarla geliyoruz. Milletimizin bize verdiği desteği biliyoruz, bize yüklediği misyonun farkındayız. Sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğiz” dedi.
BİZ BU MİLLETE SÖZ VERDİK
Saka, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bizi var eden kurucu değerlerimiz var. Bir insan soğan – ekmek ile doyar. Ama bir insan özgür değilse hiçbir anlamı yok. Ben dava arkadaşlarıma ilçe arkadaşlarıma söylüyorum. Buna önce siz inanacaksınız. İnanmayanın inandırıcılığı olmaz. Her şey ile kavga eden bir iktidarımız var. Onlar ülkenin bekasından daha çok kendi bekalarının derdinde. O zaman da bizi var eden her şey eriyip gidiyor. Gelişmenin önünde ki engeller, ne varsa hep birlikte biz bu millete söz verdik. Aziz milletimize onların umutları olacağımızı, onların dertlerine, düşüncelerine sahip çıkacağımıza söz verdik.
Özgürlüğü, benimsemek karakterimdir. Birlikte çalışmadıktan sonra ortak aklı kullanmadıktan sonra çözüm odaklı verileri birlikte değerlendirmedikten sonra doğru sonuçlar asla elde edemeyiz.
Biz öyle bir nesil yetiştireceğiz ki sorgulayacak…
BU ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Türk milleti bu coğrafyada mazlum insanlara, mazlum halklara hizmet etmeyi şiar edinmiştir.
Şunu açıkça ifade edeyim. Ayağına taş değen bizimle gelmesin. Ayağına değecek taşta, çekecek acıyı önemsiyorsa bizimle beraber yürümesin. Biz değil elimizi taşın altına koymayı, bedenimizi koymayı hedefledik. O aşkla o istekle yola çıktık. Ben şuna inanıyorum. Bize halkımızın verdiği destekle bu ülkenin kaderini değiştireceğiz. Buna siz inanın bende inanıyorum. Eğer ben size doğrulukla, iyilikle diyalog kurmazsam, verdiğimiz sözlerin arkasında durmazsam, tekrar söylüyorum; ben çok yeniliğe açık bir insanım. Eleştirilmeye her zaman açığımdır”
BİZ TÜRKİYE’YE TALİBİZ
Hiçbir partinin uzantısı olmadıklarını kaydeden Saka, “Bizim görev vermediğimiz halde, 1 - 1,5 seneden beri Kuvayı Milliye ruhuyla çalışan arkadaşlarımız var. Şuana kadar 8 ilçeyi atadık. Biz ilçede ki başkanlarımızı ve yönetimlerimizi oluştururken şunu söyledik. Çok hassas davranmalıyız. Toplumun her kesimine bize güven duyan her insanımızın, bu yönetim kurullarında kendini aidiyet duygusu ile kendisini temsil etme noktasında bire bir örtüşmesi lazım. Çünkü biz Türkiye’ye talibiz. İktidara hep birlikte yürümek istiyoruz. Hiçbir siyasi partinin uzantısı değiliz. Hiçbir siyasi partinin boşluğunu dolduracak değiliz. İktidara yürüyen ve bunun için gerekli ne varsa yerine getiren inanmış donanımlı kadro ile geliyoruz” dedi.
AK PARTİ HÜKÜMETİNE SERT ELEŞTİRİLER
AK Parti Hükümetini eleştiren Saka, “İnsanlarımızı yanıltarak bir yere aramazsınız. Enflasyon oranının açıklıyorlar, pinpon topunu enflasyon havuzuna koymuşlar. Bu şu demek: “Biz size bile bile yalanı doğru olmayanı söylüyoruz. Ama sizlerin inanmasını bekliyoruz”
Eğitimde geldiğimiz yer belli. Japonya’da, İskandinav ülkelerinde 20 yıllık plan yapılır. Kendi yaptığınızı yıkıyorsunuz. Gençlerimiz bizim geleceğiz. Eğitim sisteminin bu kadar çarpık bir şekilde sürdürülebilirliğini ben kabul edemiyorum. Ekonomide, sağlıkta..
Devletin temel görevlerinden bir tanesi sağlık. Artık ticari anlamlar, amaçlar taşımaya başladı. Artık insanları, nasıl daha cebinde ki parayı alabilirizin telaşı var. Ortada bir defa güven kalktı. Bir birimize olan güvenimiz sarsıldı.15 yılda ben isterdim ki bir inovasyon gerçekleştirilsin. Üretime katkı yapılsın. Tarımın getirildiği noktayı, hayvancılığın getirildiği noktayı hepimiz müşahede ediyoruz. Fındık sorununu nasıl çiftçimizin sırtına yük olarak oturttuklarını görüyoruz. Maliyeti 9,5 lira olan fındığı üreticimiz 8 liraya satmak zorunda kaldı. Üreticimizi korumak zorundayız. Birlikte üretmek zorundayız” diye konuştu.
TRABZON MAALESEF GERİ BIRAKILDI
Trabzon’un sorunlarına da değinen Saka, “Şehrimizin sorunlarını biliyoruz. Ülkemizin sorunlarını biliyoruz. Şuna emin olan Trabzon’umuz tarihi misyonunu yüklendiği, Trabzonspor’dan kaynaklanan futbol spor kentini çok geri bıraktı. Bunu dışardan gelen insanlar çok daha mantıklı şekilde tahlil edebiliyorlar. “Biz Trabzon’u dışardan çok büyük kent biliyoruz. Ama biz Trabzon’un içine girdiğimizde maalesef maalesef, geri bırakılmış, insanları sokakta gezen bir kent görüyoruz” diyorlar. Almanya’dan misafirimiz geldi. Geziyoruz. Dedi ki “bu kadar insan sokakta ne işi var” “Geziyor” dedik. “Aman Allah’ım bunlar nasıl yaşıyor” dedi. Trabzon’da maalesef çay ocakları her gün artıyor. Talep olmasa arz olur mu?Trabzon’dan genç nüfus çok yüksek oranda. Ama işsizlikte büyük oranda” dedi.
TRABZONSPOR’UN HAKKININ VERİLMESİ İÇİN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR
Şike sürecinin mağduru Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesi için ne varsa sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydeden Saka, “Ben Trabzonspor kongre üyesiyim. En son zaman şampiyonluk yaşadım. Trabzonspor’umuza o yapılan şike sürecinde yaşatılan, bu şehirde yaşayan milyonlarca insana yapılan haksızlıkları konuşmamak dile getirmemek benim vicdanıma sığmıyor. Vicdanına sığan anlatsın. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama o gün bunu yüksek perdeden seslendiren eski bakanımız Koray Aydın, genel Başkanına rağmen bunu söyledi. Ben hiç kimsenin hakkını zayi etmek istemem. Volkan ağabeyin de söylemleri oldu. Volkan ağabeyde doğru olanı  söyledi. Bu şehir iktidara büyük oranda destek veriyor. Arkadaşlar sizlere soruyorum. Neyin karşılığında ötekileştirildik. Neyin karşılığında sevinçlerimiz çalındı. Haklı olan bizdik.. 82 puan alın teriyle kazanan bizlerdik. Bir özlemle bekliyorduk. Hasretle bekliyorduk. Ama gelin görün ki son virajda elimizden çalındı. Bu ülkede her zaman yapılan yapıldı. Haklı ama güçsüz olan ezildi. Buna son vereceğiz. Biz şike sürecinde elimizden alınan her ne varsa, bunun sonuna kadar takipçisi