İYİ Parti'nin ikinci kuruluş yıldönümünde Meral Akşener ve İYİ Partililer Ak Parti ,CHP, Saadet Partisi, DSP, Vatan Partisi ve BBP'li yöneticilerle bir araya geldi. Akşener ilk defa bir siyasi partinin kuruluş yıldönümünü etkinliğine hem iktidar hem muhalefet partilerinin katıldığını bildirdi .

ANKARA – İYİ Parti’nin ikinci kuruluş yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Ankara’da bir otelde düzenlenen resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayatı Yazıcı, Jülide Sarıeroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Topsakal, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve BBP yöneticileri ,İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın,İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.Hüseyin Örs,Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ,İyi Parti Belediye Ortahisar Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ve partililer katıldı.

AKŞENER ;TEKLİF BİZDEN DESTEK SİZDEN

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında resepsiyona katılan diğer parti temsilcilerinin tek tek isimlerini sayarak “Hoşgeldiniz” diye seslenirken, “Şu beyaz masa önünde ortaya çıkan fotoğraf çok önemli. 25 yıllık aktif hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım” dedi.

Altı aylık bir partinin seçime girip Meclise girmesinin bir ilk olduğunu belirten Akşener bu süreçte yol yürüdüğü tüm İYİ Partililere de teşekkür etti.


 
İlk defa bir siyasi partinin kuruluş yıldönümünü etkinliğine hem iktidar hem muhalefet partilerinin katıldığını söyleyen Akşener, “Bu resim önemli bir resim. Bu resim Barış Pınarı harekatında oluşan bir resim” dedi.

Resepsiyona katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı’ya seslenen Akşener, “Cumhurbaşkanına iletmesi dileğiyle sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemini deniyoruz ama olmuyor. Lütfen sayın Cumhurbaskanının iyiliği için, Türkiye’nin iyiliği için denediğimiz ama olmayan bu sistemi gelin birlikte değiştirelim. Sayın Kılıçdaroğlu ve biz imzalayacağız, teklif bizden destek sizden” dedi.

SPONTANE ÖNERİ



Akşener resepsiyonda parlamenter sistem teklifiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teklifin “spontane” geliştiğini söyleyen Akşener, “Biz davet ettik. Geri bildirim oldu. Davetiye verdiğimiz tüm siyasi partilerden katılım oldu. Güzel bir şey. Birçoğunuz beni eskiden tanırsınız. Ben ilk defa bu kadar  heyecanlanıyorum. Güzel bir fotoğraftı. Türkiye’nin ihtiyacı olan bir fotoğraftı” dedi.

BEYAZ MASA PLANLI

Resepsiyon salonunda tüm masalar siyah örtüyle kaplı iken, farklı partilerden siyasetçilerin ağırlandığı masanın beyaz örtülü olması dikkat çekti. Akşener, “Beyaz masa” hatırlatması üzerine onu özellikle beyaz yaptıklarını, kendisinin talep ettiğini söyledi.

UMARIM BU GECE BİR BAŞLANGIÇ OLUR

Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan siyasi parti liderlerine bir davet bekleyip beklemediği sorusuna, “Onu bilmiyorum, mesele davet olup olmaması değil. Dış politika ile ilgili Sayın Çavuşoğlu’nun bilgi vermesi gerekir. Bu iletişim kanalları kapalı. Dolayısıyla muhalefet bilgi olmayınca kör gibi bakıyor. Ben 25 yıldır aktif politika yapıyorum. Başbakanlar kritik görüşmelere gittikleri zaman muhalefet liderleri ile arka kapı diplomasisi yaparlardı. Derlerdi ki, sert bir beyanat ver, Meclis’te sert bir konuşma yapın, sert bir toplantı tertip et ki, gittiğimiz zaman işte bakın, ülkemizde kolay değil işler diyebilelim. Çok büyük gücüm vardır diye gittiğiniz zaman eliniz zayıflar tam tersine. Dolayısıyla umarım bu gece bir başlangıç olur Türkiye adına” yanıtı verdi.

PARLAMENTER REJİM TEKLİFİ İÇİN 24 HAZİRAN’DAN BU YANA ÇALIŞIYORUZ

Akşener, parlamenter sisteme dönüşle ilgili bir teklif hazırlığı yapıp yapmayacakları sorusuna da yanıt verdi. Akşener, “Biz 24 Haziran’dan beri parlamenter sisteme çalışıyoruz. Bir yıldır olmadı, olmuyor. Hep beraber gördük olmuyor. Sayın Erdoğan açısından da zorlu bir süreç. Hereksin nefes almaya ihtiyacı var ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüldüğü takdirde gerçekten Türkiye nefes alacak. Buna ben çok inanıyorum. 24 Haziran’dan bu yana değişmeden söylediğim söz bu. Tabii seçimle gelindi, referandum oldu. Onlara saygımız sonsuz ama sonuçta olmadı, olmuyor” dedi.


 
Akşener 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığında yapılan kutlamaya katılacağını söylemesi üzerine “O zaman belki ilk cevabı alırsınız” yorumuna, “Göreceğiz, ben Göçmen işi söyleyeyim görcez” yanıtı verdi.