İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Akbulut’tan MHP’li Birinciye Jet Cevap 

İYİ Parti Trabzon İl Sekreteri Erkan Akbulut MHP Eski İl Başkanı ve MHP 27 Dönem Milletvekili Adayı Nihat Birinci’nin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma sert cevap verdi ,işte o cevap.

Gönül isterki ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda mevcut sorunlara çözüm getirilmesi için bir zerre de olsa katkı sağlayabilecek fikirler üretebilelim, öneriler getirebilelim. Ve tüm enerjimizi bu yönde kullanabilelim. Fakat siyasi gündem fırsatçılarına cevap vermek zarureti hasıl oldu. Kendilerini bir yere taşımak için isimler üzerinden siyaset yapmaya devam edenlerce maruz bırakıldığımız bu durum son derece can sıkıcı olmakla birlikte konunun muhatabı olanları daha yakından tanımamıza da vesile oluyor.
İYİ Parti’den seçilerek TBMM’de yerini alan Hayati Arkaz’ın partiden istifa ederek MHP’ne geçmesi üzerine oluşan gündemden nasiplenmek  adına çeşitli yorumlar yapıldığını görüyoruz. Her insan bir fikirdir kurulana itirazımız yok elbette ancak bu kuralın “akla değer veren ve objektif davranabilen her insan” şeklinde düzenlemesi gerektiği kanaatine varabilmişlerdeniz. Çünkü değerlendirme yaparken kendi penceresinden ama herkes için bakamayanların çağın hastalığı olan bencillik dürtüsüyle hareket ettiklerini çok net görebiliyoruz. Dolayısıyla bu da onların sadece kendileri için fikir beyanında bulundukları ve fakat bu beyanlarının da yine kendileri için hareket edenlerce onaylanarak fikir birliğine ulaşılmış gibi bir görüntü verildiği ; bu görüntünün de gelişmeleri kulaktan dolma bilgiler ışığında değerlendirenlerce kabul gördüğüne şahit oluyoruz. Sonuç olarak kirli ve gerçekten uzak bilginin yayılması uzun sürmüyor. Çünkü okumak ve yorumlamak zor olanı tercih etmektir. Kolay olan ise (ki en yanlış yöntemdir ) söylenilmişi söylemektir. 
Bu meyanda ; MHP Trabzon Eski İl Başkanı Sn. Nihat Birinci soysal medyadaki sayfası üzerinden konu ile ilgili yaptığı paylaşımı sadece eleştirmekle kalmıyor aynı zamanda kınıyorum. Biz İYİ Parti’de görev alan ülkücüler olarak hiçbir zaman MHP’de kalan ülküdaşlarımız ile birbirimizi incitebilecek bir diyolağa girmeyi uygun bulmadık. Bu şekilde davranmaya da devam edeceğiz. Ancak; bu yapılan saygısızlık ve sergilenen seviyesiz tutum karşısında susacağımız anlamına gelmez. Nihat Bey’in de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Koray Aydın’ı yermek dışında siyasi yaşamında yapabildiği tek bir hamle dahi olmadığını üzülerek takip ediyorum. Trabzon’da şehrimiz, ideallerimiz adına tek bir çakıl taşı kadar herhangi bir çalışması olamayanların Koray Bey’den nemalanmak, Koray Bey üzerinden siyaset yapmak hallerine alıştığımız için zaman sonra söylediklerini tabii ki kayda değer bulmuyoruz. Bu noktada önemli olan gerçeği bilmeyenlere doğruyu anlatmaktır. Yani Nihat Bey’in ve onun gibilerin ne söylediğinin zerrece önemi yoktur. Nihat Bey vekil seçilmedikten sonra MHP Genel Merkezi’ne gidip “beni il başkanı olarak atayın” talebinin neden reddedildiğini düşünüp bu eksende fikirler geliştirirse kendisi için daha faydalı bir iş yapmış olacaktır diye düşünüyorum. Çözümü bulduğunda dilerim şehrimiz için de fikir üretmeye başlayacaktır. Nihat Bey’in liderimiz diye başlayan cümlelerde adı geçen lidere zamanında ne kadar ağır hakaretler ettiğini hepimiz biliyoruz. Altın harflerle adını yazdırdığı lidere altın değerinde günyüzü görmemiş küfürler ettiği günleri hatırtlamayayım. 
Hayati Bey kendi isteği ile partiden ayrılmış, kimse de ona dur gitme dememiştir. Teşkilatlarımız Devlet Bey’in elini öptüğünde de arkasında durmuş özellikle Koray Bey bunun son derece insani bir durum olduğunu tüm iyi niyetiyle dile getirmiştir. Arkaz’ın bütün bunları yok sayarak aldığı tavır bundan sonraki siyasi yaşamında ne kadar başarılı olacağını anlamamıza yeter de artar bile . 
Koray Bey’in ise “borsa” tanımlaması son derece yerli yerinde olmakla çıkan seslerden hedefi vurduğu da anlaşılmaktadır. 
Saygılarımla, 
Erkan Akbulut