İŞGALCİ HIDIRNEBİ İŞGALCİ, KİRASINI ÖDEMİYOR

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Küçükali'nin Bütçe Müzakerelerini okumasının ardından Belediye Meclis Üyesi Hasan Tonya, yayla kentlerin kiralarının akıbetini sorunca, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayla kentlerin kiralarını ödemediğini, işgalci olarak hukuki anlamda haksız olduklarını belirterek ‘Hıdırnebi, işgalci ve bize göre haksız hareket eden bir kiracı var. Bizde bütün hukuki haklarımızı kullanarak tahliyesi için mücadele veriyoruz. Maalesef bu tarzda belediyecilik içinde parasını ödemeyen kiracılarla uğraşı, bir sıkıntı ve sürmekte. Belediyeler burada halk adına hareket etmekte. Alacağı kiralar vatandaşa hizmet için kullanılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlık bilinci olan herkesi hassas davranmaya, halkın hizmetinde kullanılacak kiraların ödenmesi konusunda duyarlı olunmasını istiyoruz’ ifadelerini kullandı. 

HASAN TONYA’YA İMA DA BULUNDU ‘BİZ OLMAZ DEDİK SEN OLUR DEDİN’ 

Başkanın bu açıklaması üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Küçükali ‘Şu anda o yaylakentlerin kiralarının akıbetini soran meclis üyemiz Hasan Tonya’nın dikkatini çekmek isterim. Biz aynı bölgede iki Yaylakent olmaz dediğimizde Hasan Bey konuya itiraz etti. Biz orada iki Yaylakent olmaz, işlemez dediğimizde, itiraz ederek olur demişti şimdi o Yaylakaentlerin Ödenmeyen Paralarını Hasan Tonya Vermeli dedi.

TONYA BU KEZ İLK SAHİBİNE VERDİ VERİŞTİRDİ

Bu açıklama üzerine meclis üyesi Hasan Tonya yeniden söz alarak ‘Evet o zaman turizm yatırımları artısın diye yapılsın dedik. Ama orayı alan ilk kişi, öyle dalavereler çevirdi ki, bizi öylesine borçlandırdı ki? Oraya harcadığının kat kat fazlasını aldı. Ama dalaverelerle aldığı, dalavere ile gelir elde ettiği için bugün Allah ona yedirmedi, her şeyi aldı elinden’ ifadeleriyle o zamanki işletme sahibi olan 1 Kasım Genel Seçimlerinde de AK Parti’den aday adayı olan ismi işaret etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Hıdırnebi’nin tesisisin yenilenmesi ve bölgeye güzel bir teleferik yapılması ile o bölgenin canlanabileceğini ifade etti.