AK PARTİ İL BAŞKANI REVİ'DE ALACAHAN MUTULUĞU 

Haber : Melek Çakır    www.trabonhaber24.com 

Trabzon’un yok olmaya, çökmeye yüz tutan Osmanlıdan kalan ve Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında da aktivitesini sürdüren, han kültürünün şehir içindeki en son örneği Alacahan’ın restorasyonundan sonra Trabzon içinde bize her yer Trabzon’un, Trabzon olduğu bir mekan da oldu.
Özellikle ev kadınlarının bütçelerine katkı sağlaması için bir ortama dönüştürülmesinin bütün güzellikleri Alacahan’da yaşanıyor. Alacahan, Trabzon el sanatlarının öğretildiği, ev kadınlarının göz nuru el emeği ürünlerinin sergilenip satıldığı, her bir kadının aktif olarak bu etkinliklere katılması halinde aylık olarak aile bütçesine 800 ile bin lira arasında katkı sağlamaya da zemin hazırlıyor. 
REVİ ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMUŞTU 
İl Genel Meclisi Başkanlığı döneminde Alacahan’ın önce kamulaştırılması sonra restorasyonu için elini taşın altına sokan, İl Genel Meclisindeki bütün parti üyelerinin de ittifakla karar almasını sağlayan ve bu anlamda birlik beraberliği oluşturan Haydar Revi, Alacahan’a bu kez AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak gitti ve oradaki etkinlikleri yerinde takip etti. Alacahan’ın bu hale gelmesinde ve toplumsal olarak bu tür yararlı bir alanda kullanılmasında imzası bulunan Haydar Revi, el sanatları atölye odalarını gezdi, kursiyerlerle beraber oldu ve birkaç saatini Alacahan’da geçirdi.
ALACAHAN HEPİMİZİN GURURU OLDU 
Alacahan’ın bir kültür değeri olarak Trabzon’un hizmetinde olmasının büyük bir hazzını duyduğunu belirten Revi, incelemelerinden sonra şunları söyledi: “İl Genel Meclisi Başkanlığımız döneminde meclisteki bütün partilerin üyeleriyle birlikte bu olaya sahip çıktık. Alacahan’ın Trabzon’a gerekli olduğuna inandık. Toplumu bu yönde motive ettik, sorumluluk yüklendik. Birçok arkadaşımız ilçelerindeki kırsal alana yatırım paylarında kesintiye gitti, Alacahan’ın kamulaştırılması ile ilgili bütçenin oluşmasına yardımcı oldu. Bu anlamda şimdi ortaya çıkan değer hepimizin gururu oldu. Elbette burada merhum Valimiz Dr. Recep Kızılcık’ı da unutmamak gerek. Onu da rahmetle anıyoruz, o da çok uğraşmıştı.”