HALUK PEKŞEN ;SÜRMENE'DEN HALKA SESLENDİ ÇAY'DA KOTA KALKACAK 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


CHP ilçe mitinglerine son sürat devam ediyor. Sürmene’de gerçekleştirilen mitingine milletvekili adayları Avukat Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Mustafa Aydın, İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, parti yöneticileri ve Kayseri eski milletvekili Abdulgani Âşık katıldı. Sürmene de coşkulu kalabalığa seslenen CHP milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Sürmene’nin Türk ticari hayatındaki yerine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, Anadolu’da ilk ticaret odasının Sürmene’de kurulduğunu belirterek, “Sürmene nasıl bir yerdir biliyor musunuz? Anadolu'nun ilk ticaret odasının kurulduğu yerdir Sürmene, 1903 yılında kurulmuştur. Bir destan yazıyor ve ticaretin kuralını koyuyor. Sürmene böyle bir yer. Güler yüzle aydın insanların yüzüdür Sürmene. Buranın dünya malolmuş faaliyetlerini herkes öğrenecek. Sürmene’nin evleri var, bıçağı var, takası var, kaşığı var. Sürmene'nin el sanatları var, pidesi var.  Dünyanın her yerine kendi has özellikler taşıyan imzalar atmış Sürmene” diyerek Sürmenelileri coşturdu.

PEKŞEN ;NE YÜZLE SOKAĞA ÇIKARLAR

Ülkede ne kadar olumsuzluk ve iş bilmezlik varsa Ak Parti döneminde yaşandığını, bundan da Trabzon’un haddinden fazla nasibini aldığını kaydeden Pekşen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'ye buradan bir selam gönderelim. Ve soralım. Sevgili Sürmeneliler, askerin kafasına çuvalı geçirten kim? Orduya kumpas kuran kim? Gençliğine silah sıkan kim? Fakirini sömüren kim? Zenginlerini besleyen kim? Yolsuzluk imparatoru kim? Kul hakkı yiyen kim? İşçisini katleden kim? Yargısına saldıran kim? Libya'dan kovulan kim? Akdeniz'de gemisi bombalanan kim?,  Suriye’de uçağı düşürülen kim?, 2 yılda 48 doktorunu katlettiren kim? Ak Parti bunları yapmasına rağmen burada hangi yüzle geziyorlar. Bunlara 7 Haziran günü cevabı verecek mi Sürmene? Sürmene'ye kurulan tuzak var ya bir de Trabzon'a bir bakalım. Bu şehirde rahip Santorini’yi öldüren kim?  Fatura kime çıktı? Trabzon’a çıktı. Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi senaryosunu planlayan ve katliamı uygulayan kim? Fatura kime çıktı? Trabzon’a çıktı. Peki, 2010-2011şampiyonu kimdi?  Kupa kimindi? Kim çaldı? Bu Sürmene'de, kamyonlar vardı. Limandan yük alıp-götürürlerdi, o limanı boşaltan kim? Bu kenttin sanayisindeki esnafı yoksullaştıran kim? Belde belediyelerini kapatan kim? Tapulu arazilerinizi elinizden alan kim? 300 bin insanı bu şehirden göçe zorlayan kim?  8 olan milletvekili sayısını 6 indiren kim? Siyasi tarihimizde Trabzon’u bakansız olarak geçiren tek iktidar kim?  Peki bu Ak Parti ne yüzle sokağa çıkıyor. Bu Ak Parti'nin Türkiye'ye Trabzon'a bir hayrı var mı? Allahın ürününe kota olur mu diyen kim?” diye ağır eleştiri bombardımanına tuttu.

CHP MİLLET VEKİLİ ADAYI AV.HALUK PEKŞEN ÇAY'DA KOTA KALKACAK 

Pekşen, geçmişte çaya uygulanan kotayla ilgili Başbakan’ın, “Allah’ın ürününe kota mı olur?” sözünü hatırlatarak, “Çay'da kotayı kaldıracağız dediler mi?  Bizi iktidar yapın sizin çayınıza hak ettiği değeri vereceğiz dediler mi? Dediler. Peki, çayda kotayı kaldırdılar mı? Size yalan söylediler mi? Şimdi soruyorum. Çayda kota kalktı mı? Kalkmadı. Birde buna gümrük kaçağı çay eklediler. Bu Gümrük kaçağı çay nereden geliyor biliyor musunuz? Doğu Beyazıt'tan 10 binlerce ton kaçak çay giriyor Türkiye'ye. Başkale'den de giriyor. Kim sokuyor bu çayları ülkeye? Terör örgütü kiminle iş birliği yapıyor?, Ak Parti ile. Nerede satılıyor bu kaçak çay? Ak Parti'li yandaş marketlerde. Bu yandaş marketlerden alış veriş yapacak mısınız? Bu Gümrük kaçağı çaya dur demeyecek miyiz sanıyorlar?” şeklinde Sürmenelilere seslendi.

ORMANLAR TEKRAR VATANDAŞA İADE EDİLECEK

İktidara geldiklerinde Ak Parti döneminde orman sayılarak vatandaşın tapulu arazileri elinden alınarak Hazine’ye yazılması uygulaması ile ilgili hukuksal bir mücadele başlatıp kazandığını Belirten CHP Trabzon Milletvekili adayı Pekşen, 7 Haziran'da CHP olarak iktidara geldiklerinde el koyulan Ata-dede topraklarının tamamını sahiplerine iade edecekleri söyledi.  

PEKŞEN TRABZON'A BÜYÜKŞEHİR KAZIĞI

Trabzon’un büyükşehir yapılması gündeme geldiğinde Büyükşehir’in vatandaşa külfetten başka bir şey getirmeyeceğini, coğrafi yapısı dolayısıyla da bunun faydasından çok vatandaşa zararı olacağını anlattıklarını belirten Pekşen, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olduğu dönemde, vatandaşın cebinde bir elin olacağını belirttik. Elektrik faturası geldiğinde içinde Büyükşehir Belediyesi payı var. Yüzde 25 pay görüyor musunuz? Su faturalarında aynı şekilde payı var. Olmayan imar için imar harcı var mı, var. Tüm bunların yanında bırakın hizmeti büyükşehir belediye başkanını görebiliyor musunuz? Görseniz tanımazsınız ama büyükşehir belediyesi insanların hayatına bir külfet getirdi. Hani büyükşehir geldiğinde bu Trabzon uçacaktı. Ne oldu? Şimdi gelin vurun bu ellere gitsinler” dedi.

SÜRMENE'DE TERSANE YAPACAĞIZ DEDİLER HER İLÇEDEN 5.000 İŞÇİ ALACAĞIZ DEDİLER ; “RANT VAR İSE İYİ FİLM UYDURURLAR”
Sürmene’de tersane yapacağız, burada 5 bin işsiz istihdam edilecek diye palavra attıklarını belirten Pekşen, “Sürmene tersanecilikte dünyanın önemli bir örneği. Sürmene’nin yaptığı takalar ve gemiler bugün dünyanın birçok yerinde. Yıllardır Sürmene'ye büyük bir yalan söyleniyor. Sürmene’ye tersane kuracağız dediler. Kurdular mı? Sürmene’ye yaptıkları beton yığını yarım kaldı mı? Kaldı. Hani orda dişe dokunur bir şey var mı? Hani orda 5 bin kişiye iş imkânı sağlanacaktı. Bunlar böyle bir şey yapamazlar. Rant var ise iyi filim uydururlar. Bunların aş, işle ve emekle işleri olmaz. Yatırım planlamasını iyi bilen bir hukukçu kardeşiniz olarak söylüyorum. Beni Türkiye ve Trabzon tanıyor. 7 Haziran'da CHP iktidarında Sürmene'de tersaneler için Hazine’den tam teşvik çıkartacağım. Yeter ki iş adamlarımız gelsinler Sürmene'de gemi tersanesi kursunlar yüzde yüz yatırım indirimi fonu vereceğim. Türkiye'nin kalkınmasında Kalkınma Bankası nasıl işlev görmüşse Sürmene’nin kalkınmasında da aynı işlevi görecek. Kalkınma Bankası ile Sürmene'de yapılacak olan tersanenin tamamına 2 yıl ödemesiz 15 yıl vadeli sıfır faizli kredi vereceğiz. Bu kredilerin bir miktarını da o yatırımları teşvik için hibe olarak vereceğiz. Yalnız bununla kalmayacağız” şeklinde konuştu.

PEKŞEN KIZILAĞAÇ YETİŞTİRİN GEMİ MOBİLYASI KIZILAĞAÇTAN

Tersanenin faaliyete geçirilmesinin yanısıra, gemi mobilyası konusunda da önemli ve Türkiye için çok yeni bir projeleri olduğunu belirten Pekşen, “O gemilerin mobilyasını da burada ürettireceğiz. Kızılağaç yetiştiriciliği ile bunu birleştireceğiz. Dünya yolcu gemileri ve yat sanayinin en önemli ham maddelerinden biri suya dayanıklı kontrplak ve ahşap ürünleridir. Suya dayanaklı kontrplağın üretildiği ağaç kızılağaçtır. Ancak bizde ekonomik değer taşımadığı gerekçesiyle kızılağaç daha fide aşamasındayken kesiliyor. Karadeniz Kalkınma Bankası desteğiyle özellikle verimsiz dere yataklarında kızılağaç yetiştiriciliği desteklenerek büyük bir ekonomik kaynak oluşturacağız. Türkiye’nin yalnızca kontrplak ithalatı için yıllık 250 milyon dolar ödediği düşünüldüğünde, ortaya çıkacak ekonomik büyüklük kolayca görülebilir. Bu ekonomik bütçe Trabzon’a kazandırılacak. Bu konuda yetiştiricilere karşılıksız 25 bin lira hibe kredi verilecek” diye Sürmenelilere üretime ve istihdama çok büyük katkısı olacak proje sözü verdi. Bu bölgenin sorunlarıyla örtüşen projelerin sadece CHP’de olduğunu belirten Pekşen, AKP’nin Trabzon’a meydan okuyan bir tavır takındığını, Trabzon’a Fenerbahçe kongre üyesi bir milletvekili aday adayı gönderdiklerini, kimi aday gösterirlerse onu seçmek zorunda olduğunuz dayatmasını yaptıklarını ve hatta belediye otobüslerinin rengini dahi Fenerbahçe renklerinden biri olan sarı kanaryanın rengine boyadıklarını belirterek,  halkın da desteğiyle 7 Haziran'da Trabzon'u kırmızı-beyaza boyayacaklarını kaydetti.