HALUK PEKŞEN '' O YÜZYILIN ÇAPSIZI ''

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İl Binasında yapmış olduğu Basın Toplantısında Çok Ağır konuştu.

Haluk Pekşen, konuşmasına özetle şu ifadelerle devam etti:    “Ne diyor Trabzonspor…Hakemler bizim hukukumuzu gasp ediyor. Bir birlerini biliyorlar. O zaman çıksın, Trabzonspor kulüp başkanı o MHK’de Trabzonspor’un hukukunu gasp eden AKP’lilere gerekeni söylesin biz de arkasında duracağız.

PEKŞEN HANİ BİTECEKTİ 1 HAZİRAN’DA AKYAZI STADININ ÖNÜNDEYİZ  

Dün Enerji Bakanı diyor ki, “Akyazı’da devam eden stadın inşaatını inşallah önümüzde ki sezona yetiştireceğiz” Arkadaşlar bize ne söz verdiler. 1 Haziran’da CHP olarak stadın önündeyiz. O stat bitmezse emin olan hiçbir AKP’li bu şehirde yüzlerine bakamayacak.  

CHP MİLLETYVEKİLİ PEKŞEN TRABZON VALİSİNE ÇOK AĞIR İFADE KULLANDI ''O YÜZYILIN ÇAPSIZI'' 

 Geçen hafta burada turizm çalıştayı yapıldı. O turizm çalıştayında temel hedef Trabzon’a gelen turist sayısında artış yaşanmasıydı.. Şehrin bir tane AKP İl Başkanına rakip memuru var. Ben yüz yılın çapsızı diyorum ona… Celil Öz.. Bu şehrin bir valisi yok dedim. Bana Parlamentoya katalog göndermiş.. Turizmle ilgili katalog.. Bu çapsızın nasıl bir zihniyette olduğunu gösteriyor. Fotoğrafta devletin kataloğunda AK Parti İl Başkanını da resmi var. Sen kimsin.. Sen nasıl bir valisin.. Senin yüreğin yetiyorsa gel.. Hadi istediğin yerde seninle konuşalım. Valiliğin önünde. Sen nasıl bir devlet memurusun. Bu şehir sana 10 numara büyük geldi. Çapsız vizyonsuz bir adamsın…

TEŞVİK PAKETİNDE NEDEN YOKUZ  TRABZON NEREDE… HANİ TURİZM KENTİYDİ?

 Ne yapacaklar.. Turizme katkı sağlayacak devlet. Güzel, iyi aman ne güzel. Nasıl Türkiye’de turizm gelişti. Burada da dünyanın her yerinde yapılanlar yapılacak. Alt yapıya destek sağlanacak. Ne çıktı.. Hiçbir şey çıkmadı içerisinden. Çıktık Parlamentoya teklif verdik. “Hemen arkasından bir karar name yayınladılar. Antalya’ya, Bodrum’a… Turist uçakları gelirse onlara 6 bin dolar yakıt desteği verilecek. Trabzon nerede? Hani Trabzon turizm kentiydi. Geldiniz bir sürü palavra söylediniz. Trabzon’da ki turizmcilerin niye sesi çıkmıyor. Hiç biri ağzını açmıyor. Kimden korkuyorlar. Korkuyorsanız bize gelin. Korkudan hiç birinin sesi çıkmıyor. Oteller bomboş.. Yazın Araplar gelecek. 2 ay Araplar gelecek sonrası malum…  

YATIRIM ADASI YALANDI , SEÇİMLERDEN SONRA YATTI  

Seçimlerde yatırım adasıyla uğraştık. Yatırım adasıyla ilgili ne yapmak gerekiyor. Bununla ilgili hazırlık sürecinin başlaması gerekiyor. Bütçeye bununla ilgili ödeneğin konulması gerek. Tek satır yok. Yatırım adası, seçimlerden sonra yatmış demek.. Gitmiş, ortada ne yatırım adası var ne de onun gerçekleşebileceğine ilişkin emare var. O yatırım adasını onların eline kimin verdiğini biliyorum. Onunda çıtı çıkmıyor. Çıkması için, birazcık emare olması gerek. Olmayınca da o da deve kuşuna döndü. Kafa kumda… Bugün yalan söylersin, sandıkta insanları kandırırsın ama biz senin yüzüne o yalanı çatır çatır çakarız..

NE OLDU ERZİNCN TRABZON HIZLI DEMİR YOLU 
 Erzincan’dan Trabzon’a demiryolu ne oldu. Bakanların yüzüne sordum. Hala yüzü kızarıyor. Beni görünce boncuk boncuk terliyor. Bu şehirde hiç kimse Trabzonluya yanal söyleyemeyecek. Benim bukalemun siyaseti yapmak gibi bir niyetim yok. Dim dik yürüyerek siyaset yapacağız. Yalan da söylemeyeceğiz aldatmayacağız, kıvırmayacağız. Dim dik açık sözlü olacağız. Demek ki Erzincan’dan Hızlı Tren palavrası Trabzon’dan oy almaya ilişkin başka bir hikayeydi.

  Bakan Eroğlu'na dedim ki bu Karakaya İçme Suyuyla ilgili bir durum var mı? Ben size yazılı olarak cevap vereyim dedi.. Ama şunu büyükşehir belediye başkanı teyit ediyor. “Evet yağmur yağdığında, bu 35 mahallede ki insanlarımız içilemez suyu içmek zorunda kalıyorlar” Sen buna arlanmadan bir de fatura gönderiyorsun. Dünyada ancak bu temel fıkralarında olur deme yeri burası. Bu 35 mahallemizde oturan insanlar bize oy vermedi. Ama bilsinler ki biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.

bo konuyu mahkemeye taşıyacağım trabzon'da neden ömür kısa ve neden hastalık çok var. Dünyanın hiçbir kentinde bu kadar hastane yok.Dünyada bu kadar nüfusa sahip bu kadar hastanesi olan kent bilmiyorum. Yok efendim, burası merkez şehirmiş, civar illerden geliyormuş.. Bu şehrin yaşam ortalamasına bakın. Dünya endekslerinin altında. O yönde yaptığım çalışmanın sonuçlarını açıklayacağım. Bunun en temel sebeplerinden biri su kaynakları. Atasu’da durum ne? Atasu’nun etrafında evler var. O evlerin fosseptikleri nereye akıyor. Bu utanç size yeter. Bir profesör var.. Orman Bakanı.. Nereye gidiyor bu evsel atıklar dedim? Cevap veremedi. Yazıklar olsun.. Bu zat Trabzon’a geliyor. Gazetelerimiz manşet atıyor. Çevre ve Orman Su işleri Bakanı Trabzon’a geldi müjdeyle geldi. Senin müjden batsın…

HANİ GÜNEY ÇEVRE YOLU YATIRIM BÜTÇESİNDE NEDEN YOK 
Dedik ki sayın bakanım “siz bu Güney Çevre Yolunu iptal ettiniz. Ama siz bunu vaat ettiniz. Ulaştırma bakanlığının bütçesine baktık orada böyle bir yatırım yok. Buralara para bulamıyorsunuz. Yeşil Yolsuzluğa el birliği sarılmışsınız. Ama Danıştay ne kadar doğru söylediğimizi, “Yeşil Yolun büyük bir yolsuzluk senaryosu” olduğunu söyledi. Kanuni Bulvarı ile ilgil 2016 yılında tamamlanacağına ilişkin her hangi bir emare yok. Yollara ilişkin AKP’nin bir vizyon planı yok.

 YAYLALARDA Kİ ARAZİLERİ BAKIN ELELRİNİZDEN ALACAKLAR DEMİŞTİK İŞTE ZMANI GELDİ
Tapulu arazilerle ilgili yaylalarda ki evlere el koydular haberiniz yok.. Neymiş Yayla’da ki evlere el koymuşlar. “Yapılacak evlerin kim olduğuna bakmadan yıkarız” diyor Sayın Soylu.. Oralarda onları yapanlarda onların seçmeni. Biz CHP olarak herkes için varız. Onu da gündeme getirdik. Tapulu arazileri insan hakları mahkemesi karara bağlamış. Tapulu arazileri ver ya da parasını ver. Bakana bizzat sordum. Yazılı cevap vereceğim dedi. Hiç merak etmeyin yakalarını bırakmayacağım.

 KARADENİZ BÖLGESİNDE GÖÇÜ DURDURACAK ATILIM  Uzun süredir söylüyorum. Karadeniz Bölgesinde göçü durduracak istihdamı arttıracak özellikle fındık sanayiinde yatırım planlamasının yapılması gerektiğini. Bu konuda ki çalışmalara bir kısım AKP’li Milletvekillerinden olağanüstü destek gelmeye başladı. Trabzon hariç.. Karadeniz Bölgesinden bir çok ilin AKP’li milletvekili kimisi ziyaret ederek kimisi telefon açarak destek verdi. Bunanla ilgili bir kanun hazırlığı startını verdik. Bu yatırım planlamasını da ekonomi bakanlığının önüne kayacağım. Karadeniz Bölgesinde fındığın tam teşvik kapsamına alınması için gerekli hazırlık sürecin tamamlayıp oraya getireceğim.  Bölgede ki kanser artışlarında önemli bir artış var. Buna ilişkin de onkoloji tedavisinde ön görülmesi gereken alt yapı geliştirmelerinde bu bölgede planlamadığını sağlık bakanlığı bütçesi açısından söyleyeyim.

SÜRMENE KUTLULAR ÇÖP TESİSİNDE İNSANLIK DIŞI UYGULAMA

 Burası Kutlular Çöp Tesisi… Müthiş bir güzel doğamız var orada. Onun 1,5 km yukarısında bir çöp depolama sahası konuşlanmış. Her nasılsa buraya ÇED Raporu alınmış mı alınmamış mı bilmiyorum. Bu çöp depolama sahası fiziki olarak giderek büyümeye başlamış. Etrafı sürekli açılıyor. O sahayı bizzat giderek yerinde gördüm. Ama emin olun birkaç dakika kalsaydık oradan sağ dönemeyebilirdik. Evler orada. İnsanların bir kısmı çöp sahasının yanında yaşamaya çalışıyorlar. Duramıyor insanlar. Ölüm tehdidi altında. Orada yaşayan hiç kimse buna ilişkin işlem yapmıyorlar. Burada ne oldu dedim, yüzde 65 AKP oy aldı dediler. O bahsedilen yerde çöp sahasının sızıntıları var. Bu son derce önemli zehir… Orada ki çöp sızıntısı bu çeşitli asit türevlerinden oradan alınması bir daha çevreye en az etki edilecek şekilde doğanın içinde yok edilmesi gerekiyor.  

ZEHİRLİ SULAR, YOMRA'DA RÖGARA BOŞALTILIYOR

 Arıtma tesisi var. Bu yüzlerini arındırmaz bunların. Çalışıyormuş gibi yapıyorlar. Çalışmayan bir arıtma tesisi… Orada her gün 3 tır asit, son derece kimyasal atıklar toplanıyor tırların içine alınıyor derin deşarj içinde denizin deşarjına bırakılması gerekir. Bakar mısınız rögara boşaltıyor. Bu rögar Yomra’da.. Rögar kapağını kaldırıyor çaktırmadan denize boşaltıyor. Bu Türkiye’nin ayıbı.. Utancı… Bu bir insanlık ayıbı.. Bunu dünyanın her yerine taşıyacağım. Bunu parlamentoya taşıyacağım Cumhuriyet Savcılığına taşıyacağım. Bu nasıl büyük bir katliamdır. Bu ne yüzsüzlük, utanmazlıktır.. Bu nasıl bir cinayet böyle”