Gümüşhane'de Seçimlerin Galibi Tayyip Erdoğan ve Ak Parti 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi Gümüşhane'de gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Gümüşhane seçim sonuçları şöyle. 2 milletvekili çıkaran Gümüşhane'de AK Parti yüzde 56,96 oy alarak iki vekili de çıkarmayı başardı. Böylece Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş oldu.

GÜMÜŞHANE HALKI KUTLAMA YAPTI 

Seçim sonuçlarının kısmen netleşmesinin ardından Atatürk Caddesinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililer ellerinde Türk ve parti bayraklarıyla birlikte “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı.

Klakson çalarak konvoy oluşturan, meşale yakıp şarkılar söyleyerek sevinç gösterilerinde bulunan partililere katılan AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, kendilerini bekleyen vatandaşlara teşekkürlerini içeren konuşmalar gerçekleştirdi.

Konuşması sık sık “Recep Tayyip Erdoğan” ve “Başkan Erdoğan” sloganlarıyla kesilen İl Başkanı Av. Celalettin Köse, parti binası önünde toplanan kalabalığa “Zaferimiz kutlu olsun” ifadeleriyle seslendi. Köse, seçimler sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin seçimle gelen ilk Başkan’ı olduğunu belirterek, Gümüşhane’nin 26.dönem milletvekilleri Akgül ve Pektaş'ın da yeniden seçildiğini söyledi.

“Gümüşhanemiz altın çağını yaşamaya devam edecektir”

Gümüşhane’ye hizmetlerin 27.dönemde de artarak devam edeceğini kaydeden Köse, “AK Parti hükümetleri döneminde Gümüşhanemiz altın çağını yaşamaya devam edecektir. Bu seçimde kazanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz Türk milleti ve dünyadaki tüm mazlum coğrafyalardır” dedi.

“Başkan bize Reis’i getir”

Konuşması sırasında kalabalığın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek “Başkan bize Reis’i getir” sloganlarını da cevaplandıran Köse, “Şuanda Türkiye sıralamasındayız. Rekor dedik, rekorlara ulaştık. İnşallah Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edeceklerdir” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Zaferimiz hayırlı olsun” diye başladığı konuşmasında parti teşkilatlarına ve AK Parti’ye gönül ve destek veren herkese teşekkür etti. 

Başkan Çimen, “Dik dur eğilme, Gümüşhane seninle” sloganları arasında “Gümüşhane kazandı, birlik beraberliğimiz kazandı, milli irade kazandı, dünya mazlumları kazandı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin 24 Haziran’da tarih yazdığını vurgulayan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de “Gönül coğrafyamızda yaşayan tüm mazlum millete bugün bayram yaşatıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan aldığı 60 bin 412 oy ile yüzde 77,06'lık oranla ilk sırada yer aldı. Onun ardından Muharrem İnce yüzde 12.82'lik oranla ikinci oldu

1 AK Parti %57.01  Aldığı Oy Sayısı 44956 2

2 MHP %20.94 Aldığı Oy Sayısı 16514 0

3 HÜDA PAR %0.28  Aldığı Oy Sayısı 219 0

4 Vatan Partisi %0.23 Aldığı Oy Sayısı 178 0

5 HDP %0.83  Aldığı Oy Sayısı 651 0

6 CHP %7.13 Aldığı Oy Sayısı 5624 0

7 Saadet Partisi %2.01 Aldığı Oy Sayısı 1586 0

İŞTE OY ORANLARI VE SIRALAMA