Gümrükçüoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkent’e çıkartma yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Trabzon’u masaya yatıran Gümrükçüoğlu, bu temaslarının sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkent Ankara’da 31 Ağustos’ta gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA OKUL YERLERİ TOPLANTISI 
Ankara’da ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığını ziyaret ederek Bakan ismet Yılmaz ile toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ile heyet olarak görüştük. Okulların yerleri ile ilgili çalışmalarımızı arz ettik. Kendileri Trabzon’un fahri hemşehrisi olarak her türlü kolaylığı göstereceklerini ifade ettiler. Bu çalışmaların sonuçlanmasına müteakiben Sayın Bakanımız ve şehrimizin milletvekillerinin takip ve destekleriyle şehrimizdeki bu çalışmayı yürüteceğimiz konusunda bir mutabakat ve protokol gerçekleştirilmiş oldu. Bu protokolün uygulaması önümüzdeki günlerde planlanacak ve programlanacak” dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDA İMAR TOPLANTISI 
Ankara temaslarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Trabzon’daki imar çalışmaları üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza uğradık. Şehrimizle ilgili olarak Temmuz 2016 Büyükşehir Belediye Meclisimizde onaylanmış olan çevre düzeni planı ve 1/100 binlik imar planlarına dair gönderilen bütün dosya ve dökümanların incelenmesi konusunu Müsteşar Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Mekânsal Planlama Genel Müdürümüzle değerlendirdik. Onlar incelemelerine devam ederken bizim teknik heyetlerimizi Bakanlıktaki toplantılara davet ederek çalışmalarını sürdürecekler. Buda hazırlanmakta olduğumuz 1/50 bin, 25 bin ve 5 binlik imar planlarımıza yol gösterici olacak” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDA YOL VE KAVŞAK TOPLANTISI 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünde Trabzon’da devam eden yatırımlar ve kavşak çalışmalarına ilişkin olarak da önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gümrükçüoğlu değerlendirmesini şu şekilde tamamladı: “Kanuni Bulvarı denilen büyük projenin ödenekleri ve yapımının devam ettirilmesi konusunda görüşmelerimizi Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle sürdürdük. 2014 yılından beri Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı kavşak çalışmalarına dair, gerek Akçaabat’ta Haçkalı Baba Hastanesi önündeki kavşak düzenlemesi, yine Değirmendere ve Kaşüstü kavşakları düzenlemelerine dair bugüne kadar yapılmış çalışmaların ve bundan sonraki çalışmaların değerlendirilmesini yaptık.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZI BAKANIMIZA ARZ ETTİK 
Uygulama kararlarını alarak edindiğimiz sonuçları o gün itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan, İçişleri Bakanımız Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya arz ettik. Kendilerinin ulaşım problemlerinin çözülmesi için hem Ulaştırma Bakanlığı hem de Kalkınma Bakanlığı nezlinde takibini sürdürecek olmaları bizler için büyük bir avantajdır. Hem bu projelerin takibi hem de Atapark kavşağında Sosyal Güvenlik Kurumunun Milli Emlak ile arsa mahsuplaşmasındaki kararlı tutumu nedeniyle şehrimiz adına Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi ilettik. Sabah 6.20 uçağı ile gittiğimiz Ankara’dan gece 23.40 uçağıyla geriye dönmüş olduk. Bu vesile ile hemşehrilerimin şimdiden Kurban Bayramını tebrik ederken çalışmalarımızı yürüttükçe bilgi arzında bulunacağımızı da saygıyla halkımıza iletirim.”